West Virginia University MBA

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

West Virginia University Sarjana Perundangan Perniagaan (MBA) sepenuh masa , 12 bulan, West Virginia University memberikan para pelajar pengalaman dan peluang dunia nyata untuk mereka berkembang di dalam negeri West Virginia dan seterusnya.

Kemasukan

Prasyarat

Pelajar yang memasuki program MBA mestilah mendapat C atau lebih baik dalam kursus sarjana berikut sebelum mendaftar. Penerimaan program ini tidak akan bergantung kepada prasyarat kursus sebelum ini. Pelajar yang belum menyelesaikan kursus kursus yang diperlukan sebagai sebahagian daripada ijazah sarjana mereka akan dikehendaki untuk menyertai kem latihan tiga minggu intensif sebaik sebelum permulaan program.

 • Pengenalan kepada Perakaunan
  • ACCT 201 dan 202. Prinsip Perakaunan: Konsep, prinsip, dan prosedur yang berkaitan dengan penyediaan, analisis, dan tafsiran penyata kewangan.
 • Pengenalan kepada Ekonomi
 • ECON 201 dan 202: Prinsip Ekonomi: Analisis ekonomi pengantar. Tingkah laku yang kompetitif firma, penentuan harga, kecekapan pengeluaran dan ekuiti dalam pengedaran.

Sekiranya pengajian siswazah berada di kolej atau universiti yang lain, deskripsi di atas boleh dijadikan cara untuk menentukan pengganti setara.

Proses permohonan

Pemohon mesti dimasukkan ke WVU sebagai pelajar siswazah menggunakan 2110 sebagai kod utama.

 1. Masukkan portal Aplikasi WVU.
 2. Buat nama pengguna dan kata laluan.
 3. Sebaik sahaja akaun telah dibuat, pemohon boleh mengedit permohonan mengikut budi bicara mereka. Sila lengkapkan semua soalan yang diminta.
 4. Apabila memilih istilah permulaan, pilih 'musim panas.'
 5. Muat naik resume yang terkini: Resume anda harus memasukkan maklumat yang cukup untuk jawatankuasa kemasukan untuk mengesan keseluruhan riwayat kerja profesional anda dan harus menunjukkan sebarang afiliasi yang relevan.
 6. Minta 1-3 surat syor melalui portal dalam talian. Surat individu tidak boleh melebihi satu halaman: Kami mencadangkan agar rujukan anda memberikan beberapa maklumat yang tidak terdapat dalam bahan-bahan lain yang diserahkan. Topik-topik yang berkaitan dengan keupayaan anda untuk bekerja dengan orang lain, disiplin dan cita-cita anda, potensi kepemimpinan, dan sebagainya perlu ditangani. Surat rujukan anda harus melindungi keterlibatan yang diperlukan untuk kejayaan anda dalam program yang anda gunakan.
 7. Buat Kenyataan Tujuan (tidak melebihi satu halaman): Penyataan tujuan anda harus menjadi satu esei satu halaman yang menggambarkan kepentingan anda dalam program ini, mengapa anda ingin meneruskan program di WVU, bagaimana program ini akan membantu anda mencapai matlamat kerjaya anda, dan maklumat tambahan yang mungkin diperlukan untuk memahami pencalonan anda.
 8. Bayar yuran permohonan.
 9. Hantar permohonan.
 10. Pemohon kemudian akan perlu menghantar transkrip mereka ke Pejabat Kemasukan WVU. Sekiranya sekolah sarjana pemohon menawarkan "e-script" (salinan transkrip elektronik rasmi), e-melkan transkrip kepada GraduateAdmissions@mail.wvu.edu. Ini akan membantu mempercepat proses kemasukan. Jika mereka tidak menawarkan perkhidmatan ini, sila dapatkan transkrip rasmi anda kepada:
  Pengambilan dan Pengambilan Graduan Pejabat West Virginia University
  PO Box 6510
  Morgantown, WV 26506-6510
 11. Bagi pemohon yang mengemukakan skor GMAT / GRE, kod GMAT program ialah C2S-6D-61 atau 5904 untuk GRE.
 12. Pelajar Antarabangsa dikehendaki mengemukakan pada skor TOEFL atau IELTS. Diperlukan untuk pelajar antarabangsa. Kolej Perniagaan

Aplikasi akan dikaji secara bergilir apabila semua bahagian permohonan diterima termasuk transkrip, skor ujian, dan surat cadangan. Permohonan yang diterima selepas 1 Mac akan dikaji berdasarkan ruang yang ada di dalam kelas.

Program MBA kami menjalin laluan baru untuk pelajar melalui pembelajaran dan jangkauan pengalaman.

Darjah Dwi

Mendapatkan MBA anda pada masa yang sama mengejar MS dalam Kewangan, Perhubungan Perusahaan, atau Pengurusan Sukan; Sarjana Kesihatan Awam, DDS, atau MD.

AACSB Bertauliah

Kolej Perniagaan dan Ekonomi WVU diakreditasi oleh AACSB International, organisasi akreditasi utama untuk sekolah perniagaan. Hanya 5% sekolah perniagaan di seluruh dunia mencapai perbezaan ini.

Nilai yang baik

Pendidikan yang hebat pada kos yang berpatutan - kami menawarkan pengecualian tuisyen dan biasiswa yang bersaingan bersama dengan menanggung kos perjalanan antarabangsa yang diperlukan.

Perspektif Global

44% daripada kelas MBA semasa kami terdiri daripada pelajar antarabangsa dari tiga benua. Di samping itu, semua pelajar MBA dalam negeri mengambil bahagian dalam perjalanan antarabangsa sepuluh hari di Eropah atau Asia sebagai sebahagian daripada kursus.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

WVU is a family of distinctive campuses united by a single mission. From the groundbreaking research of our flagship in Morgantown to the liberal arts hub of WVU Potomac State in Keyser to the technol ... Baca lebih lanjut

WVU is a family of distinctive campuses united by a single mission. From the groundbreaking research of our flagship in Morgantown to the liberal arts hub of WVU Potomac State in Keyser to the technology-intensive programs at WVU Tech in Beckley — we are leveraging our talents and resources to create a better future for West Virginia and the World. Baca Ringkas

Akreditasi

AACSB Accredited