Read the Official Description

Direka untuk menangani cabaran ini, UVic Weekend MBA adalah satu pengalaman pendidikan seperti yang lain. Di sini, anda akan mempelajari kemahiran kritikal yang pengurus perlu menangani dunia yang kompleks, dalam format hujung minggu yang membolehkan anda untuk terus bekerja sambil mengambil program ini.

The UVic Weekend MBA membuka dengan modul pengenalan selama seminggu di mana anda akan bekerja rapat dengan kumpulan anda, merenung gaya kepimpinan anda sendiri dan mula bergelut dengan kerumitan keputusan perniagaan di SM dan dunia. Oleh kerana program itu bermula, anda akan diperkenalkan kepada fungsi teras perniagaan melalui kursus-kursus asas, belajar bagaimana ini terpakai dalam persekitaran yang berbeza dalam kursus-kursus konteks, dan berfikir di luar batas-batas dalam kursus-kursus integratif.

Kelas akan diadakan pada hujung minggu, kira-kira setiap empat minggu, selama 24 bulan. Antara hujung minggu kelas, anda akan bekerja dengan pasukan anda kepada projek-projek kerja kursus dan gunaan dalam talian atau secara peribadi. Projek Gunaan Antarabangsa akan membawa anda di luar negara untuk satu minggu rendaman di mana anda akan menjalankan penyelidikan di peringkat akar umbi untuk projek perundingan antarabangsa. Anda akan menamatkan program ini dengan modul capstone selama seminggu dan projek integratif.

Dengan melibatkan diri secara mendalam dengan dunia sebenar, isu-isu tempatan yang mempunyai implikasi global, anda akan membangunkan kemahiran untuk memahami masalah hari ini dan menghadapi cabaran hari muka. The UVic Weekend MBA membantu anda bergerak ke tahap yang seterusnya dan seterusnya.

Ciri Program:

  • format Weekend direka untuk hidup anda
  • projek gunaan berasaskan pelanggan berasaskan penyelesaian masalah dunia sebenar
  • saiz kelas kecil dan berasaskan pasukan pembelajaran kohort
  • Program Mentor eksekutif yang menghubungkan anda dengan pemimpin perniagaan yang berpengalaman
  • projek-projek perundingan berasaskan pelanggan, termasuk projek perunding antarabangsa selama seminggu di Asia atau Amerika Latin

Berhubungan dengan kami dengan mengisi maklumat borang permohonan.

Program taught in:
English (Canada)

See 1 more programs offered by Peter B. Gustavson School of Business at the University of Victoria »

This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
24 
Sambilan
Deadline
Permintaan Maklumat
Application deadline for international applicants: April 30
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
End Date
Sept. 15, 2019
Application deadline
Permintaan Maklumat
Application deadline for international applicants: April 30

Sept. 2019

Location
Application deadline
Permintaan Maklumat
Application deadline for international applicants: April 30
End Date
Sept. 15, 2019