Tongji-mannheim dwi-ijazah mba eksekutif

Umum

2 lokasi tersedia

Penerangan Program

Program Tongji-Mannheim Dual Degree Executive MBA

Gambaran Keseluruhan

The Tongji-Mannheim Dual Degree Executive MBA (EMBA) Program dengan tumpuan Sino-Jerman yang kukuh bertindak balas kepada permintaan yang semakin meningkat bagi pengurus yang berjaya boleh mengemudi cabaran kedua-dua budaya. Ia akan menyediakan eksekutif dari seluruh dunia dengan kemahiran dan alat yang mereka perlukan untuk jawatan dalam pengurusan tertinggi antarabangsa.

Universiti kedua-dua Mannheim dan Tongji terkenal kerana kualiti akademik yang tinggi, penyelidikan canggih dan kecemerlangan pengajaran. Mereka adalah dua bekerjasama dengan pengalaman yang luas dalam pendidikan eksekutif. Selain itu, kedua-duanya mengandungi rangkaian korporat dan alumni yang sangat baik dan menunjukkan pertalian Sino-Jerman yang tinggi. The Tongji-Mannheim Executive MBA (EMBA) menggunakan terbaik kerjasama berharga ini untuk menyediakan peserta dengan yang terbaik dalam pendidikan EMBA.

Ciri-Ciri

  • World-Class Fakulti
  • Kurikulum Sangat fleksibel
  • Perbadanan dengan syarikat-syarikat terkemuka Global
  • Berkesan Peer-To-Peer Learning Melalui Kelas Sangat Diverse
  • Penekanan kepada pasukan / Kerja Projek dan Latihan Kemahiran Insaniah

Kelas Profil

Profil kelas merangkumi nilai teras Program EMBA Tongji-Mannheim dengan profil yang menunjukkan kepelbagaian pengalaman kerja, latar belakang geografi dan pelbagai pengalaman pendidikan sebelumnya. Sambil membawa kepelbagaian budaya dan pengalaman kepada program ini, peserta kami berkongsi pertalian Sino-Jerman yang kuat. Kelas Kecil angkat perbincangan kumpulan aktif yang mencerminkan kepelbagaian perspektif.

  • Purata umur: 36 thn
<li>Pengalaman kerja purata: <strong>12 thn</strong>

<li>

40% peserta wanita

<li>Lebih daripada <strong>60%</strong> peserta antarabangsa</li> 

Kecemerlangan dalam Ranking

Financial Times

# 11 di seluruh dunia dalam Financial Times Pendidikan Eksekutif kedudukan untuk disesuaikan Programs (2016)
# 4 dalam Ranking Financial Times Global MBA (2017) dalam kategori 'bekerja di tiga bulan
# 45 dalam Global Executive MBA Kedudukan (2016)

The Economist
# 26 dalam Global Executive MBA Kedudukan (2015)

QS Global Bersama Executive MBA Kedudukan
Tongji-Mannheim Executive MBA # 14 di seluruh dunia (2017)

Kurikulum

A Unique Sino-Jerman Pengalaman Pembelajaran

* Tertakluk kepada perubahan

Fleksibiliti untuk Agenda Eksekutif

Dalam persekitaran perniagaan pantas hari ini, eksekutif perlu berhati fleksibel. Atas sebab itu, TONGJI- Mannheim EMBA Program menawarkan tiga pilihan kajian yang berbeza. Konsep fleksibel membolehkan peserta dan syarikat-syarikat untuk menyesuaikan diri program untuk pengurusan kerjaya masing-masing, dan pada masa yang sama membolehkan peserta untuk mudah menggabungkan pengajian mereka dengan kerja dan kehidupan keluarga.

Pilihan 1: Ambil Fast Track untuk EMBA Anda!

Peserta boleh melengkapkan enam modul serba lengkap serta Tesis Master dalam satu setengah tahun dan menerima darjah dua mereka.

Pilihan 2: An EMBA dalam jangka masa Pilihan Anda!

Peserta boleh menerima kredit bagi modul dan kursus, diikuti oleh menyiapkan Tesis Master dalam jangka masa maksimum tiga setengah tahun untuk mendapatkan ijazah MBA mereka. Anda boleh memulakan program EMBA pada Mac atau September setiap tahun.

Pilihan 3: Pilih Apa pilihan anda!

Peserta boleh menghadiri modul individu atau kursus dan menerima sijil. Jika anda menukar fikiran anda, perakuan itu boleh menjadi langkah pertama ke arah EMBA.

Kemasukan

KEPERLUAN

  • ijazah sarjana muda atau di atas
  • 8 tahun pengalaman bekerja (akhirnya empat tahun pengalaman kepimpinan)
  • Fasih dalam bahasa Inggeris (bertulis dan kemahiran lisan) dibuktikan dengan TOEFL atau temuduga

Tatacara Permohonan

Kemasukan proses melibatkan 3 langkah:

Langkah 1. Permohonan

Menghantar Borang Tongji-Mannheim EMBA Permohonan dengan dokumen yang diperlukan melalui Universiti Tongji atau Mannheim Business School

Langkah 2. Temuduga

Apabila menerima permohonan anda, ia akan dikaji oleh pasukan pra-pemilihan. calon yang disenarai pendek sahaja akan dipanggil untuk temuduga. Bayaran permohonan tidak akan dikembalikan sebanyak Euro € 150 akan dibayar oleh semua pemohon.

Langkah 3. Ulasan Final

Jawatankuasa Kemasukan akan membuat keputusan mengenai kemasukan dengan mengkaji permohonan itu sepenuhnya. Keputusan itu akan disahkan oleh kedua-dua institusi. Pemohon akan dimaklumkan mengenai keputusan muktamad melalui e-mel.

* Syarat Kemasukan untuk PRC Nationals

warga PRC yang ingin mendaftar dalam MBA Eksekutif yang diberikan oleh Institusi Cina mesti mendaftar untuk peperiksaan pra-kemasukan. Peperiksaan kemasukan yang sebenar akan dijalankan pada bulan Disember. Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web kami atau hubungi kami.

Hubungi kami

School of Economics & Management, Universiti Tongji
Tambah: RM403, Blok C. Pusat China-Perancis, 1239, Siping Rd, Shanghai, China 200.092

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Tongji University began programs in Economics and Management in 1956, and was one of the earliest universities in China to launch such programs. The School of Economic Management was founded in 1984, ... Baca lebih lanjut

Tongji University began programs in Economics and Management in 1956, and was one of the earliest universities in China to launch such programs. The School of Economic Management was founded in 1984, and merged with the Business School to become the School of Economics and Management (hereinafter referred to as SEM) in 1998. At present, SEM covers the main disciplines of Economics and Management through the Department of Management Science and Engineering, the Department of Construction Management and Real Estate, the Department of Business Administration, the Department of Accounting, the Department of Public Administration, and the Department of Economics and Finance. Corresponding research institutes and laboratories have also been established in second-level disciplines. Baca Ringkas
Shanghai , Mannheim + 1 Lagi Kurang

Akreditasi