Tongji program mba antarabangsa

Umum

Penerangan Program

Program Sarjana Pentadbiran Perniagaan Antarabangsa Tongji

Mendapat Tongji Antarabangsa Sarjana Pentadbiran Perniagaan: Sebuah Pengalaman Unik

Bayangkan yang mendaftar dalam program MBA terletak di salah satu bandar yang paling dinamik dan bertenaga di dunia - Shanghai. Dialu-alukan untuk Tongji MBA. Kita telah menunggu untuk anda.

Program Tongji Antarabangsa MBA adalah bertujuan untuk melengkapkan peserta dengan pemahaman yang menyeluruh, teori dan praktikal pengurusan moden dalam persekitaran yang pelbagai budaya. Berdasarkan kelebihan tatatertib Universiti Tongji, program MBA telah beransur-ansur berkembang ciri-ciri sendiri profesional, terutamanya dalam pengurusan projek, hartanah, perkhidmatan dan operasi pengurusan, dan kewangan.

Program Sarjana Pentadbiran Perniagaan Antarabangsa

 • Pelajar akan menerima ijazah MBA dari Universiti Tongji Apabila berjaya menyempurnakan program 2 tahun.
 • Program ini bermula pada bulan September setiap tahun dan diajar dalam bahasa Inggeris.
 • Sila semak laman web untuk maklumat terkini daripada yuran pengajian.

Apa yang membuat kita berbeza?

 1. LOCATION. Kami berada dalam Shanghai, di mana orang yang menggunakan bahasa berlainan pecah dengan inspirasi kreatif. Shanghai ditakdirkan tidak lama lagi menjadi pintu masuk ke Asia dan dunia.
 2. KURIKULUM. Intensif, program integratif menggabungkan kajian kes, projek pengalaman, lawatan sambil belajar dan pelbagai aktiviti. Kursus ini menggabungkan pengalaman Cina dengan pengetahuan global.
 3. FAKULTI. Selain mengajar diketuai oleh ahli-ahli kanan fakulti Tongji, program Imba yang memilih profesor dari sekolah perniagaan yang paling terkenal di dunia, dengan penekanan kepada kebolehan pengajaran mereka serta pengalaman hands-on.
 4. PENGANTARABANGSAAN. Sekolah yang diiktiraf oleh AACSB, AMBA dan EQUIS dan menawarkan program pertukaran untuk 50 + sekolah perniagaan yang terkenal di dunia.
 5. NETWORKS & KERJAYA. 500 Imba graduan dan 5500 graduan MBA berkongsi yang bertenaga, rangkaian alumni magnet di seluruh dunia. MBA Career Development Center memudahkan pelbagai aktiviti untuk menyediakan pelajar untuk kerjaya masa depan mereka.
 6. LIFE. Universiti ini terletak di kawasan pusat bandar dan terdapat rangkaian pengangkutan awam yang mudah. Di samping itu, terdapat pelbagai masyarakat yang mungkin anda suka untuk menyertai.

Kelas Profil

 • Saiz Kelas: 30-40
 • Kadar wanita: 52%
 • Kadar Pelajar Antarabangsa: 17%
 • Purata Umur: 30 tahun
 • Pengalaman Pelajar Kerja: Sederhana 7.5 tahun
 • Post MBA Kadar Employment: 99%

beberapa Maklumat Penting

 • Lebih 60 anggota% fakulti program Imba adalah profesor asing.
 • Hampir 100 anggota% fakulti program Imba yang mempunyai pengalaman antarabangsa & hands-on.
 • SEM berada di kedudukan Top 5 dalam penyelidikan gunaan di sekolah-sekolah perniagaan di China.
 • 200 + ahli fakulti dalam SEM. Ramai daripada mereka memegang jawatan dalam jawatankuasa akademik dan kerajaan negara.
 • 2700+ penerbitan (berdasarkan CNKI, EI, EBSCO, FT45, UT Dallas keputusan 24 pencarian) oleh fakulti SEM dicatatkan dalam tempoh lima tahun yang lalu (2011-2015).
 • SEM telah mewujudkan hubungan kerja yang rapat dengan beberapa syarikat-syarikat terkemuka di projek-projek perundingan di seluruh dunia, seperti Baosteel, Disney, Honeywell, HSBC, IBM, Volkswagen.

Kurikulum

Modul lain: kelas Master & seminar; projek korporat penyelidikan, lawatan sambil belajar, program pertukaran antarabangsa, tesis tamat pengajian. * Tertakluk kepada perubahan mengikut keadaan yang sebenar.

Life @ Tongji

kampus Tongji ialah oasis hijau di tengah-tengah Shanghai dengan kemudahan yang dibina dan rangkaian ruang di dalam kampus dan di seluruh bandar hidup. Dengan Tongji Station terletak di Metro Line 10, anda boleh dengan mudah dan ekonomi perjalanan di seluruh Shanghai.

Kampus ini dilengkapi dengan teknologi terkini untuk membolehkan dan meningkatkan pembelajaran dan komunikasi, dengan bilik darjah multimedia, pangkalan data perpustakaan, dan sistem komunikasi dalam talian khusus untuk pelajar dan fakulti, dan stesen projek dengan perdagangan dan simulasi pengurusan perisian.

Tongji mempunyai pelbagai pilihan restoran, kelab dan pusat sukan, termasuk Natatorium sendiri, gimnasium dan pelbagai gelanggang untuk bola keranjang, tenis dan bola sepak.

"Saya mendapati program Tongji Imba sesuai dengan sempurna ke dalam keperluan dan harapan saya: campuran hebat guru Cina dan asing dengan pengetahuan yang sangat baik dan pengalaman, program pepejal dan cemerlang berdasarkan dalam kes-kes sebenar yang memberi tumpuan untuk menggalakkan interaksi pelajar dan apa yang lebih penting pada pendapat saya mesra rakyat yang hebat termasuk rakan-rakan saya, guru dan kakitangan pusat MBA yang sentiasa mempunyai membantu saya dalam apa jua keadaan. "
--Jordi Picazo Sepanyol Imba 2009

"Penyertaan dalam program Imba di Universiti Tongji adalah mencabar, menyedarkan dan menyeronokkan! Ia bukan sahaja memperkayakan pengetahuan saya secara menyeluruh tetapi juga membolehkan saya untuk mencari teman yang hebat dan kenalan perniagaan yang hebat. Saya yakin bahawa pengalaman yang saya telah menarik akan menjadi nilai yang besar untuk digunakan dalam kerjaya masa depan saya. "
--Kaan Fabian Kekec Jerman Inbound Pertukaran Pelajar 2010

Cara memohon?

Bagi pemohon Antarabangsa: Aplikasi Online> Penyerahan bahan salinan keras> Wawancara melalui pemberitahuan jemputan> Kemasukan keputusan> Pendaftaran Pengesahan sila layari laman web kami untuk senarai semak permohonan.

Hubungi kami

MBA Kemasukan Office
Sekolah Ekonomi dan Pengurusan, Universiti Tongji
7 / F, Tongji Building A, 1500 Siping Road, Shanghai 200.092

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Tongji University began programs in Economics and Management in 1956, and was one of the earliest universities in China to launch such programs. The School of Economic Management was founded in 1984, ... Baca lebih lanjut

Tongji University began programs in Economics and Management in 1956, and was one of the earliest universities in China to launch such programs. The School of Economic Management was founded in 1984, and merged with the Business School to become the School of Economics and Management (hereinafter referred to as SEM) in 1998. At present, SEM covers the main disciplines of Economics and Management through the Department of Management Science and Engineering, the Department of Construction Management and Real Estate, the Department of Business Administration, the Department of Accounting, the Department of Public Administration, and the Department of Economics and Finance. Corresponding research institutes and laboratories have also been established in second-level disciplines. Baca Ringkas
Shanghai , Mannheim + 1 Lagi Kurang

Akreditasi