Read the Official Description

Johnson Cornell Tech MBA

Teknologi mengubah segala aspek perniagaan - dari hubungan pemasaran dan pelanggan ke pembangunan produk dan rantaian bekalan - memacu persekitaran yang kompetitif yang memberi penghargaan kepada pemain yang paling inovatif dan keusahawanan. The Johnson- Cornell Tech MBA menyediakan pelajar kepimpinan, pengurusan dan kemahiran kerja berpasukan untuk syarikat teknologi dan pasukan produk dinamik.

A Johnson MBA Lengkap dengan Fokus Teknologi

The Johnson- Cornell Tech MBA dianugerahkan oleh Samuel Curtis Johnson Graduate School of Management di Cornell University, salah satu daripada 15 sekolah perniagaan teratas di negara ini, menurut US News

Kelajuan yang tidak dapat ditandingi ke Pasaran: The MBA Tech adalah berdasarkan kepada model pendidikan yang mendalam yang membolehkan anda melengkapkan program dalam masa satu tahun, jadi anda menghabiskan lebih sedikit masa dari tenaga kerja dan mula memperoleh ganjaran kajian anda jauh lebih awal daripada yang anda inginkan MBA tradisional.

Pengalaman yang tidak dapat ditandingi: The MBA Tech disusun kira-kira tiga tiang pengalaman: satu semester pertama yang mengasyikkan di kampus Ithaca Cornell di mana anda akan mengambil kursus perniagaan teras anda dengan pelajar lain Johnson MBA; projek Produk Studio di mana anda dan sekumpulan rakan sekelas fungsian yang merangkumi pelajar undang-undang, kejuruteraan dan sains komputer akan membangunkan penyelesaian berasaskan teknologi kepada keperluan perniagaan strategik pelanggan sebenar; projek Startup Studio di mana anda dan pasukan anda akan mengembangkan idea perniagaan baru dari konsep untuk dilancarkan.

Keyakinan dan Kredibiliti yang tidak dapat ditandingi: Anda akan memperoleh ijazah anda di tengah-tengah komuniti permulaan teknologi bertenaga New York City, bekerja dengan ahli fakulti yang penyelidikan dan idea - serta aktiviti keusahawanan mereka sendiri - membentuk evolusi teknologi dan perniagaan . Anda juga akan menggosok bahu dengan beberapa pemimpin perniagaan yang paling inovatif di negara ini supaya anda lulus dengan pengalaman, rangkaian dan pengiktirafan nama yang anda perlukan untuk bersaing dan berjaya di mana-mana pasaran.

Siapa Harus Melamar?

Anda harus memohon kepada Johnson Cornell Tech MBA jika anda mempunyai semangat untuk teknologi dan semangat keusahawanan. Pengalaman digital yang kuat diperlukan, dengan latar belakang sains dan kejuruteraan disukai. Latar belakang digital boleh merangkumi aktiviti seperti pemasaran digital, reka bentuk, pembangunan perisian, prototaip dan aktiviti lain yang berkaitan. Keseluruhan, Jawatankuasa Kemasukan menjangka setiap calon menjadi pemikir kritikal, pemimpin yang ditunjukkan, komunikator yang kuat dan penyelesaian masalah. Jawatankuasa Kemasukan membuat keputusan berdasarkan kejayaan akademik terdahulu, pencapaian profesional, watak dan janji profesional.

Satu tahun MBA dan MBA Dua Tahun juga ditawarkan di Ithaca oleh Samuel Curtis Johnson Graduate School of Management di Cornell University untuk profesional yang mencari kepimpinan pembangunan dan kepakaran pengurusan, daripada pengalaman rendahan pengalaman dalam teknologi dan keusahawanan Cornell Tech .

Topik yang Dilindungi

 • Sains Data
 • Pemasaran digital
 • Model Perniagaan
 • Kewangan Permulaan
 • Strategi Teknikal
 • Rundingan

KURSUS YANG DIPERLUKAN

iTrek

Kredit 1.50

Program MBA Tech terkenal untuk pengalaman pembelajaran proaktif dan praktis pelajar melalui projek dan interaksi dengan start-up, syarikat teknologi tinggi, dan syarikat-syarikat yang melaksanakan teknologi mengganggu. Perjalanan ke Israel jatuh dalam alam ini. Objektif utama perjalanan adalah untuk melibatkan pelajar secara aktif dan bermakna dengan firma dalam ekonomi digital; untuk memahami cabaran yang mereka hadapi; untuk berinteraksi dan pengalaman bekerja dengan orang dan permulaan dari budaya yang berbeza, dan untuk mendapatkan wawasan yang akan membantu pelajar dalam kehidupan profesional mereka. Memimpin ke trek, pelajar bekerja dalam pasukan di projek perundingan dengan permulaan Israel untuk membantu menyelesaikan beberapa cabaran yang dihadapi oleh firma. Semasa perjalanan itu sendiri, pelajar melawat syarikat-syarikat dan mengemukakan penyelesaian mereka kepada permulaan, yang lain dalam kelas iTrek, dan tetamu luar VC, pelabur malaikat, dan bank.

Kerjaya di Lapangan

 • Pengurus produk
 • Pengurus Pemasaran Produk
 • Pengurus projek
 • Pengasas Startup

Kurikulum

MBA Johnson Cornell Tech bermula di kampus Cornell University di Ithaca, New York dengan program perniagaan inti dan kepemimpinan yang intensif selama sepuluh minggu.

Pada minggu ke-11, anda akan berpindah ke kampus New York City untuk dua semester kursus keusahawanan yang inovatif, interdisipliner dan inovatif. Pada bulan Januari di antara kedua-dua semester ini, anda dan rakan sekelas anda akan pergi ke Israel untuk rangkaian dan mengemukakan penyelesaian perniagaan kepada pemula tempatan.

Dalam inovasi pendidikan yang unik untuk Cornell Tech , anda juga akan mengambil bahagian dalam pengalaman Studio yang mendalam, di mana anda akan membangunkan kemahiran pasukan dan kepimpinan anda sambil membangun idea produk baru sebagai tindak balas kepada keperluan strategik organisasi sebenar dan buat permulaan sendiri.

Apa Jadual Anda Mungkin Sepertinya

Pada musim panas, anda akan meletakkan asas untuk Tech MBA anda di kampus Cornell University di Ithaca dengan program kursus teras dan kepimpinan 10 minggu yang intensif.

Pada semester kejatuhan, anda akan berpindah ke kampus NYC Cornell Tech . Anda biasanya akan menghabiskan pagi anda pada kursus yang berkaitan dengan keusahawanan teknikal dan petang anda bekerja pada projek berasaskan pasukan dalam Idea Produk Studio dan Permulaan dan belajar secara langsung dari pemimpin industri dalam Perbualan di Studio.

Pada awal Januari, anda akan bepergian ke Israel dalam rangkaian dan merujuk perjalanan. Anda akan menghabiskan seluruh musim bunga di kampus NYC Cornell Tech dengan lebih banyak kursus pagi mengenai penciptaan dan pengurusan permulaan dan projek berasaskan pasukan di Startup Studio dan Pengurusan Produk pada waktu petang.

Tempoh Masa Aplikasi

Permohonan 2018-2019 akan disediakan pada hari Selasa, 1 Ogos 2017. Tarikh tutup aplikasi adalah seperti berikut:

Pusingan 1 - Khamis, 5 Oktober 2017 pada 11:59 malam ET

Pusingan 2 - Rabu, 15 November, 2017 pada 11:59 malam ET

Pusingan 3 - Rabu, 10 Januari 2018 pada 11:59 malam ET *

Pusingan 4 - Khamis, 15 Februari, 2018 pada 11:59 malam ET

Permohonan yang dikemukakan selepas 15 Februari 2018 akan dikaji secara bergulir.

Keputusan Beasiswa: Semua calon yang diakui akan dipertimbangkan untuk beasiswa berdasarkan merit berdasarkan kekuatan permohonan anda untuk kemasukan.

* Beasiswa: Untuk dipertimbangkan untuk mendapatkan beasiswa berasaskan merit, pemohon sangat digalakkan untuk memohon pada tarikh akhir permohonan Pusingan 10 Januari.

Keperluan Permohonan

Untuk dipertimbangkan, semua pemohon mesti menyediakan yang berikut dalam permohonan dalam talian mereka:

Résumé

Anda mesti mengemukakan resume semasa bersama permohonan anda. Dengan menggunakan LinkedIn, anda akan mempunyai pilihan untuk mengisi secara automatik maklumat pekerjaan dan pendidikan yang disenaraikan dalam profil profesional dalam talian anda. Sebarang maklumat yang dimuat turun dari LinkedIn boleh diedit.

Sila ambil perhatian semua maklumat yang disediakan mestilah maklumat terkini dan relevan mengenai pendidikan dan semua pekerjaan ijazah pascasiswazah.

Kreativiti

Di sini di Cornell Tech , anda akan menjadi sebahagian daripada persekitaran di mana kreativiti, kedalaman teknikal dan kerusi bahagian kepimpinan di meja. Kami menghargai ungkapan siapa anda dan apa yang anda tambah pada formula ini. Sila berikan contoh kreativiti, gaya, dan kedalaman teknikal anda dengan menghantar pautan ke kerja anda atau menyediakan sampel bertulis. Penyerahan anda harus menyerlahkan pengalaman peribadi anda yang menunjukkan kreativiti, kepimpinan dan kebolehan teknikal anda.

Khususnya, jangan terangkan lebih lanjut mengenai projek yang telah anda selesaikan, aspek kreatif dan teknikal; sebarang pengalaman keusahawanan atau kepimpinan; matlamat kerjaya profesional anda; faedah menjadi sebahagian daripada ekosistem teknologi di New York City; dan mengapa Johnson Cornell Tech MBA adalah untuk anda. Anda hanya boleh memuat naik dokumen Word atau PDF dengan esei, atau anda boleh memberikan pautan kepada mana-mana jenis media dalam talian. Ini mungkin termasuk video, blog atau sebarang ekspresi multimedia yang anda inginkan.

Rujukan

Anda harus memilih dua hingga tiga rujukan yang akrab dengan latar belakang anda dan mempunyai pemahaman tentang bagaimana anda telah meletakkan diri anda untuk menguji kemahiran anda. Pertimbangkan bertanya kepada pengurus, penyelia atau pelanggan semasa atau bekas.

Skor Ujian

Sama ada GRE atau GMAT diperlukan untuk kemasukan ke Johnson Cornell Tech MBA. Semua ujian ujian rasmi hendaklah dilaporkan terus kepada Sekolah Pengurusan Siswazah Johnson.

Transkrip

Transkrip dari setiap kolej atau universiti yang pernah dihadiri, yang mesti disenaraikan di dalam permohonan dan résumé anda, diperlukan. Sekiranya mengakui, anda dikehendaki mengemukakan transkrip rasmi terus ke Sekolah Johnson sebelum matrikulasi pada bulan Mei.

Bayaran permohonan

Anda perlu mengemukakan yuran permohonan tidak boleh ditolak sebanyak $ 200 untuk menyelesaikan permohonan anda.

Proses Temu Wawancara

Proses temuduga adalah dua pusingan dan hanya dengan jemputan. Pusingan pertama adalah wawancara telefon selama 20 minit. Tidak lama selepas itu, anda akan dimaklumkan jika anda telah dipilih untuk temu bual pusingan kedua di kampus. Kami sangat menggalakkan dan lebih suka anda datang ke kampus jika dijemput untuk temu bual pusingan kedua. Maklumat tambahan mengenai bila kami menawarkan wawancara bulat kedua dan bagaimana menyediakannya akan disampaikan dalam jemputan.

Pemohon Antarabangsa

Transkrip

Disediakan transkrip mesti diterjemahkan ke dalam Bahasa Inggeris sebelum penyerahan. Walau bagaimanapun, jika diterima, anda dikehendaki menghantar transkrip rasmi dalam bahasa asal kepada Johnson School of Management Management.

Keperluan Akademik

Sebagai pemohon antarabangsa, anda dijangka mendapat ijazah sarjana muda dari kolej atau universiti yang diiktiraf sebagai sarjana yang setara dengan ijazah sarjana muda Amerika empat tahun.

TOEFL dan IELTS

Semua calon juga mesti menunjukkan kecekapan dalam bahasa Inggeris. Laporan skor peperiksaan bahasa Inggeris diperlukan jika bahasa ibunda anda bukan bahasa Inggeris. TOEFL adalah peperiksaan pilihan, tetapi kami akan menerima IELTS atau Ujian Orang Bahasa Inggeris.

Keperluan TOEFL boleh diketepikan jika anda memenuhi sekurang-kurangnya salah satu kriteria berikut:

 • Anda adalah warganegara asli Amerika Syarikat, Australia, Kanada (kecuali Quebec), Ireland, New Zealand atau United Kingdom.
 • Anda belajar dalam status sepenuh masa untuk sekurang-kurangnya dua tahun akademik dalam tempoh lima tahun yang lalu di Amerika Syarikat, Australia, Ireland, New Zealand atau United Kingdom, atau dengan arahan bahasa Inggeris di Kanada atau Afrika Selatan. Anda mesti menghantar transkrip yang menunjukkan anda telah menghadiri kolej di salah satu lokasi yang diluluskan.
Program taught in:
English
Last updated July 3, 2018
This course is Campus based
Start Date
Mei 15, 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
102,652 USD
Harga termasuk tuisyen, yuran, dan insurans kesihatan (tidak termasuk perumahan)
Deadline
Permintaan Maklumat
Round 1 – Wednesday, October 10, 2018 at 11:59 pm EST. Round 2 – Thursday, November 15, 2018 at 11:59 pm EST. Round 3 – Thursday, January 3, 2019 at 11:59 pm EST
By locations
By date
Start Date
Mei 15, 2019
End Date
Ogos. 31, 2020
Application deadline
Permintaan Maklumat
Round 1 – Wednesday, October 10, 2018 at 11:59 pm EST. Round 2 – Thursday, November 15, 2018 at 11:59 pm EST. Round 3 – Thursday, January 3, 2019 at 11:59 pm EST

Mei 15, 2019

Location
Application deadline
Permintaan Maklumat
Round 1 – Wednesday, October 10, 2018 at 11:59 pm EST. Round 2 – Thursday, November 15, 2018 at 11:59 pm EST. Round 3 – Thursday, January 3, 2019 at 11:59 pm EST
End Date
Ogos. 31, 2020

The Johnson Cornell Tech MBA

This is Cornell Tech