Strathclyde mba di malaysia

Umum

Penerangan Program

Strathclyde MBA di Malaysia

The Strathclyde MBA di Malaysia, yang diuruskan oleh CDC Management Development (M) Sdn Bhd mempunyai gaya fleksibel penghantaran menggabungkan sambilan dan unsur-unsur pembelajaran terbuka dalam format 180 kredit. Pelajar boleh tinggal dalam pekerjaan mereka dan mengambil seluruh pengajian mereka dalam masa dua tahun. Ini menjadikan program kami alternatif kedua untuk anda, individu, dan untuk syarikat anda.

Perkongsian

University of Business School Strathclyde menyediakan semua bahan-bahan teras untuk program ini dan menjalankan semua seminar dengan pasukan terpilih profesor terkemuka dari kakitangan mereka di UK. Ahli-ahli kakitangan UK juga bertanggungjawab untuk pertanyaan bidang dan sokongan. Semua prosedur kemasukan dan penilaian adalah tanggungjawab para Strathclyde dan peserta yang berjaya akan dianugerahkan University of Strathclyde Sarjana Pentadbiran Perniagaan.

CDC di Malaysia menyediakan perkhidmatan pentadbiran tempatan serta memegang kaunseling sesi, seminar dan peperiksaan. SBS menyediakan bahan-bahan pengajaran teras dan menghantar ahli fakulti Universiti Strathclyde ke Malaysia untuk menjalankan seminar intensif. CDC juga mempunyai beberapa pakar pendidikan pengurusan tempatan yang menyediakan sokongan berterusan kaunseling.

Sekolah Summer MBA

Kemuncak kalendar Strathclyde Antarabangsa MBA adalah sekolah musim panas MBA tahunan, yang mengambil tempat di Glasgow, lebih Mei dan Jun. Sekolah musim panas terbuka kepada semua laluan kajian MBA yang telah mencapai peringkat kajian elektif dan adalah peluang yang baik untuk mengkaji pilihan elektif anda bersama sekumpulan rakan-rakan antarabangsa seperti yang berfikiran.

Pelajar Testimoni

"The Strathclyde MBA adalah salah sebuah sekolah perniagaan utama bagi strategi dan keseluruhan adalah merupakan satu pengalaman yang indah dan sangat bermakna. Mata pelajaran yang diajar pelajar membantu menganalisis lebih kritikal kedua-dua persekitaran luaran dan keupayaan dalaman untuk strategi. Ia memerlukan kita untuk melihat perkara-perkara yang memberi kesan kepada organisasi dari sudut pandangan yang berbeza dan pelbagai. Satu kelebihan yang Strathclyde MBA adalah ia membenarkan pelajar untuk menyiapkan tugasan yang paling, dan juga tesis atau projek mereka sama ada sebagai individu atau sebagai satu kumpulan. Sebagai pelajar datang dari latar belakang dan industri yang berbeza, dan dari kedua-dua syarikat Malaysia dan multinasional, pendapat dan pendekatan kita adalah berbeza dan kita semua belajar daripada pelbagai sudut pandangan. "

Atsushi Ikarashi
MBA 2012

Tarikh Akhir Kemaskini May 2016

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Strathclyde Business School’s triple accreditation status and international rankings place it in the top echelons of global business schools. Our recent accolades include: Triple accredited by AMBA / ... Baca lebih lanjut

Strathclyde Business School’s triple accreditation status and international rankings place it in the top echelons of global business schools. Our recent accolades include: Triple accredited by AMBA / EQUIS and AACSB Economist’s debut global rankings of Executive MBAs (July 2013). Strathclyde Business School’s MBA was ranked in the UK’s business schools top 5 and in the European top 10. Overall Strathclyde was placed 28th out of 62 international business schools. Baca Ringkas