AACSB Accredited

Perspektif Kerjaya Cemerlang disahkan oleh Financial Times dan AméricaEconomía

Struktur Program

struktur fleksibel: An MBA disesuaikan dengan keperluan anda

Program MBA fleksibel dan inovatif HHL ini direka untuk menyediakan pemimpin dan usahawan perniagaan yang berkesan dan bertanggungjawab untuk menghadapi cabaran dan peluang abad ke-21. Program ini menawarkan pengalaman antarabangsa dan memberi tumpuan kepada membangunkan bakat kepimpinan dan kemahiran pengurusan. program kami menawarkan anda fleksibiliti yang paling besar dan anda mempunyai dua trek untuk dipilih.

Fast Track vs Track Advanced

The "Fast Track", terutamanya direka untuk calon-calon yang mempunyai pengalaman kerja yang besar, membolehkan anda untuk memperoleh pengetahuan dan kemahiran yang penting dan untuk kembali bekerja secepat mungkin. The "Track Advanced" memberikan anda peluang untuk mengambil elektif tambahan dan menawarkan anda pilihan lain seperti latihan atau tempoh di luar negara, dan paling sesuai untuk calon-calon yang ingin menghabiskan lebih banyak masa membina rangkaian profesional atau menumpukan perhatian kepada bidang tertentu. The Track Advanced juga akan membolehkan anda tersebar jadual anda untuk membolehkan keseimbangan yang lebih baik antara pelajaran dan kehidupan peribadi.

kelas MBA anda sepintas lalu

  • Purata umur: 30
  • Julat umur: 25 - 45
  • Saiz kelas: 35 - 40
  • Peratusan wanita: 30%
  • pengalaman kerja purata: 5,5 tahun
  • Peratusan pelajar antarabangsa: 90%
  • Purata bilangan negara yang diwakili: 15

Antarabangsa

2

Di luar kotak - mendapat lebih banyak pengalaman antarabangsa di universiti rakan kongsi utama kami

kecekapan antarabangsa adalah penting untuk pemimpin perniagaan. perkongsian global oleh itu salah satu aset utama HHL ini. Kami berkhidmat sebilangan terpilih kami pelajar dengan lebih daripada 130 universiti rakan kongsi di seluruh dunia.

Dalam usaha untuk mengikuti cabaran antarabangsa, sosial, dan ekonomi semasa, tempoh di luar negara ditawarkan dalam jangka masa 5 atau 6 dalam kurikulum MBA.

Kerjaya

Matlamat kami: pembangunan peribadi dan profesional anda

Satu Perkhidmatan Pembangunan kerjaya individu di HHL dianggap sebagai elemen utama kepada kejayaan pelajar-pelajar kita. Dari tarikh kemasukan ke Master dalam Pengurusan kepada penempatan permohonan kerja yang berjaya - kami akan menyokong anda. Utama syarikat antarabangsa yang selalu mengambil pelajar HHL dan graduan di kampus untuk latihan dan jawatan tetap.

4

Permohonan

3

Mulakan perjalanan anda dengan MBA HHL

Kami sedang menerima permohonan untuk pengambilan akan datang pada bulan September 2017 pada secara bergantian. Harap hormati tarikh akhir di bawah.

Kemasukan ke program MBA HHL adalah sangat kompetitif. Kami memilih sesuatu badan pelajar yang pelbagai, salah satu yang mencerminkan pelbagai latar belakang, budaya dan bangsa, dan meliputi pelbagai kepentingan peribadi dan cita-cita profesional. Pendaftaran berlaku sekali setahun dengan kajian bermula pada September.We mengendalikan proses kemasukan rolling. Setelah anda menghantar permohonan anda, ahli Kemasukan Jawatankuasa akan memaklumkan kepada anda jika anda telah dipilih untuk temuduga, sama ada melalui Skype atau - jika anda berada dalam Jerman - sekurang HHL. Sebaik sahaja jawatankuasa itu telah membuat keputusan akhir, anda akan dimaklumkan immediately.Want untuk menyertai kelas MBA kita yang akan datang? daftar sekarang!

6

The HHL-Leipzig campuran menetapkan keseimbangan yang sempurna untuk belajar, rangkaian dan menikmati kehidupan

HHL terletak di Leipzig, tengah-tengah Eropah. Dengan gaya hidup yang berkualiti tinggi, kos yang sangat sederhana hidup, banyak taman-taman, kemudahan sukan terbuka, tasik sekitar dengan pantai yang indah, serta banyak jogging dan laluan berbasikal, Leipzig mungkin yang "hijau" metropolis yang anda boleh mencari - menemuinya untuk diri anda sendiri! Semua dalam semua: HHL-Leipzig Mix menetapkan keseimbangan yang sempurna untuk belajar, rangkaian dan menikmati kehidupan.

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 1 lagi program yang ditawarkan oleh HHL Leipzig Graduate School of Management »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
15 - 21 
Sepenuh masa
Price
32,000 EUR
Deadline
Permintaan Maklumat
January 31 - Early Bird deadline; May 30 - non-EU candidates; June 30 - EU candidates and remaining non-EU candidates not requiring a German visa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
January 31 - Early Bird deadline; May 30 - non-EU candidates; June 30 - EU candidates and remaining non-EU candidates not requiring a German visa
Location
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
January 31 - Early Bird deadline; May 30 - non-EU candidates; June 30 - EU candidates and remaining non-EU candidates not requiring a German visa
End Date