Separuh Masa MBA

University of San Francisco - School of Management

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Separuh Masa MBA

University of San Francisco - School of Management

Kehidupan anda adalah unik. MBA Paruh Waktu USF adalah fleksibel kerana anda memerlukannya.

MBA Part-Time direka bentuk untuk mengubah karier anda semasa anda bekerja - memberikan kemahiran utama dan perspektif baru anda akan segera dimasukkan kembali ke pejabat.

Dan lokasi kami yang selesa di 101 Howard Street di pusat bandar San Francisco hanyalah beberapa langkah dari BART, Caltrain dan Transbay Transit Centre. MBA anda tidak pernah dekat.

Hidup Anda, Jadual Anda, MBA Anda

Bagi para profesional yang sibuk, kelonggaran dalam program ijazah anda adalah kunci-dan MBA Separa Masa berstruktur untuk menyokong kejayaan anda dengan membolehkan anda fleksibiliti untuk menyelesaikan dalam tempoh 5 tahun.

Sebagai alternatif, anda boleh melengkapkan program dengan kelajuan yang menampung kerjaya sibuk anda.

Anda boleh mengambil hanya satu kelas pada satu-satu masa, atau mengambil sesi tanpa masalah dan menyambung pengajian di Sekolah Pengurusan apabila masa yang sesuai untuk anda.

Kurikulum 2017 baru untuk Pendidikan yang lebih peribadi

Sekolah Pengurusan USF menggabungkan kelebihan San Francisco Bay Area ke dalam program akademiknya, dengan mata terhadap tuntutan pasaran.

Sementara itu, MBA USF menekankan pengalaman dunia nyata, seperti latihan dengan mentor industri tempatan, yang semuanya berasaskan budaya inovasi Bay Area - dan yang mempercayai reputasi USF untuk kepimpinan etika dan pembelajaran berasaskan nilai.

Seperti program sepenuh masa, MBA Part-Time MBA menyediakan pilihan apabila memilih pengajian anda, supaya anda boleh menyelaraskan kursus anda dengan kepentingan individu dan aspirasi kerjaya anda. Pilih daripada pengkhususan kerjaya dalam perakaunan, kewangan, pemasaran, analisis data, etika, ekonomi, dan kepimpinan. Kami juga menawarkan konsentrasi pilihan, atau pilihan untuk program Pengatur Kerjaya yang unik.

Enam Konsentrasi untuk Program MBA Sepenuh Masa dan Paruh waktu

 • Analisis Data & Wawasan Perniagaan
 • Keusahawanan dan Inovasi
 • KEWANGAN
 • Perniagaan antarabangsa
 • pemasaran
 • Pembangunan organisasi

Kurikulum MBA Separuh Masa

Di USF, anda akan mendapat manfaat unik dari pendidikan yang berpusatkan kerjaya, menawarkan arahan, pemilihan kursus, dan projek peribadi dan pengalaman kerja untuk membantu anda mempercepatkan kerjaya anda. Dan dengan Fleksibiliti yang tidak dapat ditandingi untuk profesional Bay Area untuk mendapatkan ijazah anda di mana anda tinggal dan bekerja, anda akan meneruskan MBA anda pada garis masa yang berfungsi untuk anda.

Kami baru-baru ini merekabentuk semula program MBA Paruh Waktu kami. Dengan berbuat demikian, pelajar MBA Paruh waktu USF kini mempunyai lebih banyak peluang untuk:

 • Ambil apa yang anda pelajari di dalam bilik darjah dan aplikasikan di pejabat - pada hari yang sama. Anda boleh menjadi profesional yang bekerja dan pelajar MBA pada masa yang sama.
 • Mengatur keseluruhan pengalaman MBA anda untuk diselaraskan dengan matlamat profesional anda, sama ada anda mahu memajukan peranan semasa anda atau mengubah industri sepenuhnya.
 • Anda akan mengambil kursus teras yang menyediakan asas perniagaan yang mantap, dan mempunyai kebebasan untuk memilih kursus elektif yang melampaui minat anda.
 • Dapatkan ijazah pada garis masa yang fleksibel - yang berfungsi untuk kedua-dua kehidupan peribadi dan profesional anda.
 • Berkembang melalui kurikulum yang memperkaya tradisi Jesuit kita tentang tanggungjawab sosial dan refleksi sedar.
 • Dapatkan MBA dan memajukan matlamat kerjaya anda dengan komitmen kewangan yang berkurangan. Program MBA yang direka semula kami ditawarkan kepada pelajar pada kos yang lebih rendah daripada program kami yang terdahulu, sambil memberi tumpuan lebih kepada menyediakan peluang serta pulangan segera mengenai pelaburan.

Kebanyakan pelajar mempunyai pertimbangan utama apabila memohon program MBA: Bagaimana cara mendapatkan MBA saya dengan program ini meningkatkan peluang saya untuk kejayaan kerjaya?

Apa Yang Berbeza Mengenai Kurikulum MBA Part-Time USF?

 • Kurikulum Fleksibel: Pelajar separuh masa mendaftar dalam kurikulum dengan dua sesi setiap semester. Anda boleh melengkapkan kedua-duanya, atau memilih untuk mengambil hanya satu sesi, berehat, dan memasukkan kembali program ini apabila anda dapat, mengambil dengan betul di mana anda berhenti.
Kelas dan Sumber Dikongsi dengan Pelajar Penuh: Tidak seperti program MBA Separuh Masa yang lain, pelajar separuh masa kami mengambil bahagian dalam kelas elektif dengan pelajar sepenuh masa. Di samping itu, pelajar separuh masa mempunyai sumber yang sama untuk mereka sebagai pelajar sepenuh masa, termasuk perkhidmatan kerjaya, siri kuliah, dan peristiwa rangkaian.

Kelas-kelas yang Bekerja Sekitar Jadual Anda: Kami tahu ramai pelajar separuh masa menyesuaikan pekerjaan sepenuh masa, keluarga, dan kewajipan lain. Program MBA Paruh waktu kami membolehkan anda menjadualkan kelas anda untuk hari-hari dan masa yang paling sesuai untuk anda. Pendekatan Kreatif yang Beragam untuk Mengurus Kerjaya Anda dan Terlibat dalam Refleksi Persendirian.

 • Anda akan mendapat pengalaman kerja, hubungan, dan bimbingan kerjaya yang berharga menerusi projek inovasi dengan syarikat baru pilihan anda atau dengan majikan semasa anda.
 • Anda juga akan membentuk Lembaga Penasihat Peribadi yang mana anda boleh mendapatkan bimbingan dan melakukan refleksi peribadi mengenai kemajuan akademik dan profesional anda.
 • Dan bagi para pelajar yang berminat untuk menukar kerjaya atau industri, anda mempunyai pilihan untuk memilih satu trek terfokus kerjaya yang khusus dari Tiga Platform Pelurus Kerjaya kami.

Pengalaman MBA

Sarjana Pentadbiran Perniagaan di University of San Francisco menawarkan kurikulum yang akan membantu anda membangunkan kelebihan daya saing di tempat kerja yang mencabar hari ini.

Menjadi pengurus yang luas dan berpengalaman yang bersedia untuk menangani cabaran operasi yang kompleks.

Permohonan praktikal

MBA mempunyai kurikulum antara disiplin untuk mendedahkan pelajar kepada pelbagai aplikasi dunia praktikal. Dari pertandingan kajian kes untuk mengubah teknologi dengan cepat kepada pendekatan berpusat IDEO, anda akan menguasai banyak aspek persekitaran perniagaan yang kompetitif.

Pembangunan Profesional

Sebagai sebahagian daripada kumpulan kolaboratif pelajar yang pelbagai dan bermotivasi, anda akan melibatkan diri dengan eksekutif dan profesional dari komuniti perniagaan San Francisco yang bersemangat. Kampus pusat bandar kami hanya beberapa langkah dari ibu pejabat syarikat yang dihormati di dunia, seperti Salesforce dan Twitter, dan kehadiran Google dan Facebook yang sentiasa berkembang.

Kemasukan MBA

Keperluan Permohonan MBA

 • Transkrip - Salinan transkrip anda dari setiap kolej atau universiti yang diiktiraf mesti dimuat naik ke aplikasi dalam talian. Setelah diterima masuk ke program ini, arahan untuk menghantar rasmi, transkrip dimeterai akan disediakan. Keperluan kemasukan siswazah minimum termasuk ijazah sarjana muda atau yang diiktiraf setaraf dari institusi yang diakreditasi.
 • Résumé - Salinan résumé semasa anda diperlukan dan mesti dimuat naik sebagai sebahagian daripada aplikasi dalam talian.
 • Surat cadangan - Dua surat cadangan diperlukan. Pemohon untuk semua program perlu menghantar sekurang-kurangnya satu surat daripada kenalan profesional, jika boleh. Sebaik-baiknya, salah satu atau kedua-dua cadangan anda akan datang daripada penyelia atau bekas. cadangan akademik juga dihargai untuk mahasiswa semasa. Masukkan alamat e-mel yang recommenders 'terus ke dalam permohonan online untuk penyerahan elektronik.

  Pengesyorkan anda boleh mengemukakan surat cadangan yang ditandatangani atau mereka mungkin menggunakan template Surat Permintaan Bersama.

  Jika pengesyorkan anda (s) mesti menyerahkan surat cetakan dengan mel, sila minta agar dia mengisi borang ini dengan memasukkan suratnya. Borang Cadangan Siswazah (PDF)

  Usaha Surat Perakuan Bersama (LOR) ini bertujuan untuk menyelamatkan pemohon dan pengesyoran masa yang berharga dengan menyediakan satu set soalan cadangan bagi setiap sekolah yang mengambil bahagian. Anda boleh memuat turun dan berkongsi templat Surat Cadangan Bersama dengan pengesyorkan anda. Pilihan kami adalah bahawa pengesyorkan anda sekurang-kurangnya melengkapkan bahagian 1 dan 3. Laman web Majlis Pengurusan Kemasukan Pengurusan (GMAC) menawarkan arahan tambahan untuk pengesyorkan anda
 • Penyata Tujuan atau Esei - A 500 hingga 1000 esei perkataan diperlukan dan mesti dimuat naik dalam aplikasi dalam talian. Sila muat naik satu dokumen yang menjawab soalan berikut:
  1. Apakah tujuan jangka pendek dan panjang anda dan bagaimana ijazah ini akan membantu anda mencapai matlamat tersebut?
  2. Latar belakang, minat dan minat peribadi anda penting bagi kami. Apakah lima perkara yang kita tidak tahu tentang anda?
 • Penyata Biasiswa - USF School of Management menawarkan biasiswa merit dan biasiswa istimewa. Sila semak biasiswa yang ada dan menggunakan ini sebagai peluang anda untuk menjelaskan kelayakan dan / atau kelayakan anda untuk satu atau lebih biasiswa ini.
 • Penilaian Diri Pilihan - Gunakan esei ini untuk menilai kepimpinan dan pengurusan anda kemahiran, keupayaan, dan bakat kerana mereka berdiri hari ini. Apa yang rakan-rakan anda / rakan sekelas katakan tentang anda sebagai pemimpin? Kawasan apa yang anda rasa anda boleh terus berkembang?
 • Pernyataan Pilihan - Gunakan esei ini untuk berkongsi maklumat tambahan yang anda ingin kami pertimbangkan sebagai sebahagian daripada permohonan anda, sebagai contoh: jurang dalam pekerjaan, isu akademik (percubaan, pemecatan, gred gagal, prestasi ujian piawai), dan lain-lain.
 • Temuduga - Keperluan tunjuk ajar berbeza mengikut program. Semua wawancara adalah melalui jemputan sahaja. Oleh itu, sekiranya anda dipilih untuk menemubual, jemputan akan dihantar ke akaun e-mel yang berkaitan dengan permohonan dalam talian anda dan termasuk semua butiran yang diperlukan.
 • GMAT / GRE - Skor GMAT atau GRE yang sah diperlukan untuk semua pemohon MBA Penuh Masa dan Part-Time MBA. Sila muat naik salinan laporan skor anda ke permohonan dalam talian dan minta laporan skor rasmi dihantar ke USF dari ETS (GRE) atau GMAC (GMAT).
  • USF GRE Kod Laporan Pencapaian: 4850
  • Kod Laporan GMF USF:
  • Full-Time MBA: 91M-7L-48
  • Part-Time MBA: 91M-7L-38

Pemohon Antarabangsa

Kami tidak dapat mengakui mana-mana pelajar antarabangsa yang ingin mencari F-1 MBA sambilan program.

This school offers programs in:
 • English


Tarikh Akhir Kemaskini September 15, 2017
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Ogos. 2018
Jan. 2019
Duration
Tempoh
Sambilan
Price
Harga
57,000 USD
Locations
Amerika Syarikat - San Francisco, California
Tarikh mula: Ogos. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Tarikh mula: Jan. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Ogos. 2018
Amerika Syarikat - San Francisco, California
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Jan. 2019
Amerika Syarikat - San Francisco, California
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Price
Anggaran jumlah tuisyen program