Sarjana dalam Pengurusan Perniagaan dan Keusahawanan

Umum

2 lokasi tersedia

Penerangan Program

Ijazah Sarjana
90 ECTS
20 Pengambilan
Sarjana Pentadbiran Perniagaan

Kelayakan

 • Keperluan untuk memohon
 • Ijazah Sarjana Muda dianugerahkan oleh universiti atau universiti sains gunaan.
 • Minimum 40 kredit perniagaan ECTS.
 • Tiga tahun pengalaman kerja yang berkaitan selepas BBA atau pendidikan menengah.
 • Kemahiran Bahasa Inggeris yang mencukupi.

Tarikh Penting

Tempoh permohonan: 13 Mac - 3 April 2019
Peperiksaan masuk: Peperiksaan masuk dalam talian
Kajian bermula: Autumn 2019

Pakar dalam Pengurusan Perniagaan dan Keusahawanan

Pemikiran strategik baru, konsep perniagaan baru, rangkaian yang sangat baik dan kemahiran kepimpinan sangat diperlukan dalam persekitaran perniagaan global. Pengurusan Perniagaan dan Keusahawanan (BME) membangunkan kompetensi yang diperlukan dalam pengurusan strategik dan dalam membangunkan operasi perniagaan. Tumpuannya adalah pada perusahaan kecil dan sederhana, terutamanya dalam aktiviti perniagaan antarabangsa mereka. BME juga menggalakkan rangkaian antarabangsa antara kehidupan kerja dan pendidikan tinggi. Kajian profesional lanjutan termasuk misalnya kerja strategi, pemasaran strategik, proses perniagaan, inovasi dan pengurusan perubahan serta kerja berpasukan dan kepimpinan lintas budaya.

Matlamat Pengajian Ijazah

 • Untuk meningkatkan kemahiran dalam pengurusan perniagaan dalam persekitaran operasi domestik dan antarabangsa yang berubah-ubah, terutamanya dalam sektor PKS.
 • Untuk meningkatkan kebolehan peribadi pelajar untuk berjaya sebagai inovator, pembaharu dan pemaju PKS atau organisasi kerja lain.
 • Untuk meningkatkan keupayaan pelajar untuk membangun dan mengurus proses perniagaan sebagai usahawan dan mengambil pendekatan keusahawanan.
 • Untuk menggalakkan rangkaian kehidupan kerja dan pendidikan tinggi antarabangsa.

Maklumat untuk Pemohon

Pengajian sains di universiti sains gunaan adalah lanjutan semula jadi untuk Ijazah Sarjana Muda. Ijazah Sarjana akan memberi anda kelayakan yang sama seperti Ijazah Sarjana Muda peringkat universiti, tetapi ia lebih rapat berkaitan dengan kehidupan kerja.

Bentuk Pembelajaran

BME diajar dalam bahasa Inggeris. Mempelajari sangat berdasarkan kehidupan kerja. Projek-projek RDI dan tugasan mencirikan proses pembelajaran. Tesis Master yang melibatkan tugasan pembangunan yang luas di dalam / komuniti kerja anda akan menjadi sebahagian daripada kajian dari awal. Kerjasama dengan universiti rakan kongsi dan pensyarah melawat dari seluruh dunia menambah tumpuan pengajian antarabangsa.

Pengaturan Kajian

Program Ijazah juga sesuai untuk pelajar yang datang dari luar negara. E-Learning digunakan lebih dari 90% masa. Terdapat kira-kira 4-5 sesi perhubungan setiap tahun akademik. Setiap sesi hubungan mengambil masa 2-3 hari di Rauma. Ceramah antara hari hubungan dijalankan melalui panggilan persidangan, penyambungan video atau media lain.

Struktur Kajian

 • Pengajian Profesional Lanjutan, 55 ECTS
 • Menganalisis Persekitaran Perniagaan, 25 ECTS
 • Individu dan Organisasi Pembelajaran yang Kompetitif, 10 ECTS
 • Membangun Strategi dan Operasi Perniagaan Inovatif, 20 ECTS
 • Pengajian Elektif, 5 ECTS
 • Tesis Sarjana, 30 ECTS

Untuk Majikan: Mendapat manfaat daripada Ijazah Sarjana Pekerja Anda

Peluang untuk memanfaatkan sepenuhnya pengetahuan kakitangan anda: Kajian Sarjana di Satakunta University of Applied Sciences .

Pengajian Sarjana

Kajian menawarkan anda, sebagai majikan, peluang untuk mendapat manfaat daripada tugasan pembangunan pekerja anda akan menyelesaikan dalam komuniti kerja anda sebagai sebahagian daripada kajian. Mereka adalah laluan yang sangat baik untuk kakitangan anda untuk mengemaskini dan mengembangkan kemahiran mereka dalam menguruskan tugas-tugas menuntut yang melibatkan penyelidikan dan pembangunan, kepimpinan dan perancangan. Pengajian membawa kepada Ijazah Sarjana dalam Pentadbiran Perniagaan, yang menawarkan kelayakan yang sama seperti Ijazah Sarjana dalam peringkat universiti, tetapi lebih berkaitan dengan kehidupan kerja.

Kajian Sarjana bertujuan untuk profesional dengan Ijazah Sarjana Muda, yang mana mereka membentuk lanjutan semula jadi dalam kehidupan akademik dan bekerja. Kajian-kajian ini boleh diselesaikan sebagai kerja separuh masa, multiform dalam dua hingga tiga tahun bersamaan dengan kerja sehari biasa. Pemohon mesti mempunyai Ijazah Sarjana Muda yang sesuai dan sekurang-kurangnya tiga tahun pengalaman kerja dalam bidang pengajian tertentu selepas tamat pengajian.

Apa Itu Semua Mengenai

Kajian sarjana adalah berdasarkan pengalaman dan praktik kerja dan berkaitan dengan kehidupan kerja. Walaupun ahli kakitangan anda mengambil bahagian dalam program ijazah, anda boleh memanfaatkan pakar-pakar Satakunta University of Applied Sciences melalui tugasan kajian berkaitan pekerjaan yang berkaitan dengan membangunkan aktiviti syarikat atau komuniti anda. Proses pengajaran ini memuncak dalam Tesis Sarjana yang melibatkan tugasan pembangunan yang lebih luas dalam komuniti kerja anda.

Tema-tema pengajian Guru adalah dari kehidupan kerja. Ini bermakna bahawa isu-isu dalam pemeriksaan pembangunan semasa proses pembelajaran koperasi meningkat daripada keperluan syarikat. Kedua-dua pelajar dan syarikat itu mempunyai peluang untuk membuat rangkaian rakan sebaya dan untuk melanjutkannya ke bidang lain juga. Kerana kepakaran pelajar tumbuh dan berkembang, ia memberikan kedudukan kompetitif yang lebih kuat dan peluang untuk memperbaharui dirinya.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Satakunta University of Applied Sciences (SAMK) is located on the western coast of Finland, in the Satakunta region. There are about 6,000 students in total and more than two hundred international stu ... Baca lebih lanjut

Satakunta University of Applied Sciences (SAMK) is located on the western coast of Finland, in the Satakunta region. There are about 6,000 students in total and more than two hundred international students studying in our campuses every year. Baca Ringkas
Pori , Pori , Rauma , Huittinen , Kankaanpää , Finland Online + 5 Lagi Kurang