Baca keterangan rasmi

Sarjana Pentadbiran Perniagaan

Tahap pengajian: Ijazah Pascasiswazah

Yuran pengajian 2018/19:

  • UK / EU - £ 8,000
  • Antarabangsa - £ 12,000

Syarat kemasukan: Ijazah kepujian 2: 2 (kelas kedua), atau setaraf. Pemohon biasanya mempunyai pengalaman kerja yang berkaitan dengan 2 tahun.

Keperluan bahasa Inggeris: IELTS 6.0 tanpa komponen kurang daripada 5.5, atau setara

Cara pengajian: Kelas penuh waktu - pilihan waktu siang atau malam dan hujung minggu yang tersedia (tertakluk kepada kelayakan)

Tempoh: 1 tahun

Kaedah penilaian: Gabungan kursus dan peperiksaan

Pembiayaan pelajar: Tersedia

Lokasi: London

Tarikh mula: September

Mengenai kursus ini

MBA adalah kursus pengurusan umum yang bertujuan para pengurus menengah yang berpengalaman dan mantap dari pelbagai sektor perniagaan. Kursus ini telah direka untuk mengira trend pasaran semasa (tempatan, serantau dan antarabangsa) dan baru-baru ini telah dikemas kini untuk memberikan kelebihan tambahan, pilihan dan peluang tambahan dan untuk membantu memohon kemahiran pengurusan yang diajar.

Objektif keseluruhan kursus ini adalah untuk mendidik dan mengembangkan individu sebagai pengurus dan pakar perniagaan, menambah nilai menerusi pemahaman yang bersepadu, diterapkan dan kritis terhadap pengurusan dan organisasi, serta perkembangan kemahiran profesional, boleh pindah dan intelektual yang penting untuk berjaya pengurusan umum dan strategik dalam organisasi sektor swasta, awam dan ketiga. Pelajar akan mempunyai peluang untuk membangunkan pengetahuan, kemahiran dan wawasan dalam bidang-bidang berikut:

  • Membangun perspektif, konsep dan isu pelbagai disiplin dan antarabangsa dalam bidang pengurusan utama
  • Dapatkan pemahaman mengenai alat dan teknik yang berkaitan untuk menganalisis isu perniagaan dan pengurusan
  • Memupuk keupayaan untuk menganalisis, mensintesis dan mengaplikasikan pengetahuan dan pemahaman untuk menyelesaikan masalah pengurusan secara kritis, rasional dan rapi
  • Memperoleh penghargaan dan penerapan sistem pengurusan dan maklumat kontemporari untuk membantu membuat keputusan strategik dalam perniagaan dan pengurusan
  • Membangunkan penghayatan selera dan tanggungjawab untuk pembelajaran sepanjang hayat dan pembangunan peribadi
  • Membangunkan kemahiran untuk kepimpinan dan peranan transformasi dalam perniagaan dalam konteks luaran yang berubah di mana mereka mungkin beroperasi
  • Membangunkan pemikiran strategik, inovasi dan kemahiran keusahawanan
  • Meningkatkan kemahiran interpersonal dan kumpulan kerja

Kaedah pengajaran

Anda akan diajar menggunakan pelbagai kaedah mengajar di seluruh modul termasuk ceramah dan seminar. Sebagai tambahan kepada masa anda di kelas, anda juga akan dijangka melibatkan diri dalam masa 30 jam waktu belajar sendiri seminggu.

Penilaian

Anda akan dinilai dengan kombinasi kursus dan peperiksaan.

Kerjaya dan kemajuan

Kursus ini memberi tumpuan yang kuat terhadap peningkatan prospek pekerjaan graduannya. Alumni Ulster University sebelum ini telah memperoleh kedudukan dalam organisasi multinasional besar seperti Diageo, PriceWaterhouseCoopers, Deloitte dan KPMG serta perusahaan kecil dan sederhana. Orang lain telah menggunakan program itu sebagai batu loncatan yang berharga untuk mendapatkan pemahaman yang mendalam tentang prinsip-prinsip perniagaan dan pengurusan sebelum memulakan perniagaan mereka sendiri.

Kampus Cawangan Universiti Ulster kami dikendalikan dengan perkongsian dengan QA Higher Education - penyedia pendidikan tinggi UK. Kesemua program kami di Kampus Cawangan kami disahkan oleh Universiti dan diajar oleh kakitangan Pendidikan Tinggi dan Universiti QA.

Program diajar dalam:
English
This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
- UK / EU - £ 8,000; Antarabangsa - £ 12,000
Deadline
Permintaan Maklumat
UK/EU: 03 September 2018 International: 27 August 2018
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
UK/EU: 03 September 2018 International: 27 August 2018

Sept. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
UK/EU: 03 September 2018 International: 27 August 2018
End Date