Sarjana Pentadbiran Perniagaan

Umum

Penerangan Program

MBA merangkumi semua bidang fungsional sesebuah syarikat sementara, pada masa yang sama, menawarkan tumpuan khas dan berbeza pada trend pemasaran dan digital ekonomi terkini. Peserta memperolehi kemahiran, alat, dan minda yang diperlukan untuk membangunkan kerjaya profesional yang berjaya dan global.

Ciri-ciri

 • Kombinasi kelas, projek, bengkel, situasi perniagaan dunia sebenar, dan pengalaman antarabangsa yang luas.
 • MBA dengan fokus yang berbeza pada trend pemasaran dan digital ekonomi terkini.
 • Pembangunan dan penggunaan kemahiran pengurusan utama untuk berfungsi dengan berkesan dalam persekitaran yang semakin kompleks dan pelbagai budaya hari ini.

Objektif


Objektif utama MBA adalah untuk:/>

 1. Memahami dan menguasai kaedah dan konsep utama mengenai disiplin yang berbeza yang berkaitan dengan syarikat, serta aplikasi praktikal mereka.
 2. Ketahui cara berkesan mengembangkan diri anda dalam konteks budaya dan sosial yang berbeza.
 3. Menyediakan keputusan dan aktiviti keusahawanan anda dengan nilai-nilai manusia dan etika.
 4. Mendapatkan kemahiran dan alat yang diperlukan untuk berjaya membangunkan diri dalam persekitaran perniagaan hari ini.

Apa yang Membuat Kita Berbeza


IJAZAH DUAL/>

MBA dari ESIC MIB dari FIU. Apabila program MBA di Madrid selesai, pelajar akan berpeluang mendapatkan Master dalam Perniagaan Antarabangsa di Florida International University, dengan belajar di Miami selama 8 bulan tambahan (pembayaran tambahan diperlukan).

PROJEK TERAKHIR

Sebagai sebahagian daripada projek akhir, pelajar akan mempunyai kemungkinan untuk mengkaji istilah tambahan di satu universiti dari senarai lebih dari 100 di seluruh dunia yang menjadi rakan kongsi dengan ESIC. Senarai ini termasuk Shanghai, Beijing, Buenos Aires, Bangalore, New York, Munich, Paris, Bogota, dll. (Yuran pengajian dimasukkan. Perbelanjaan peribadi dan perjalanan tidak termasuk).

TRIPS IMMERSION

Para pelajar MBA juga berpeluang untuk menyertai perjalanan rendaman berbeza ke China, United Kingdom, Amerika Syarikat, atau Brazil. Perjalanan ini akan berlaku semasa tahun akademik (pembayaran tambahan diperlukan).

RANGKAIAN

Sepanjang program ini, pelajar MBA berinteraksi dalam konteks yang pelbagai dan pelbagai budaya dengan pelajar lain dari lebih dari 10 negara yang berbeza, ketika mereka berpartisipasi dalam kegiatan bersama, baik dalam bahasa Sepanyol dan bahasa Inggeris. ESIC juga menganjurkan ceramah dan persidangan untuk menggalakkan pembangunan hubungan profesional yang membantu pelajar meningkatkan kerjaya mereka. Mereka juga akan mempunyai akses kepada rangkaian Alumni ESIC, yang merupakan titik pertemuan hebat di kalangan pelajar, profesional, dan ahli akademik di seluruh dunia.

ENGLISH

ESIC menggalakkan pembelajaran Bahasa Inggeris sebagai kemahiran utama untuk berjaya membangunkan diri dalam persekitaran yang semakin global. Untuk ini, kami menawarkan kursus percuma, sebagai sebahagian daripada program ini, supaya semua pelajar yang mempunyai tahap B2 memperoleh tahap C1 pada akhir program MBA.

Metodologi


Program ini berdasarkan pembelajaran khusus, memberi tumpuan kepada pelajar dan berpandukan para profesional dan tutor yang akan membantu anda memahami, mengamalkan, mencerminkan, dan mengaplikasikan pengetahuan dan keupayaan khusus. Idea ini adalah untuk membuat satu kitaran tindakan-maklum balas-tindakan analisis yang menyokong pembelajaran dan perkembangan pelajar dalam program ini. Dalam konteks ini, strategi pembelajaran akan berdasarkan tiga prinsip ini:/>

PEMBANGUNAN ANALISIS KRITIK


Profil Pelajar/>


Lepasan yang bertanggungjawab, bekerja keras, dan proaktif dan profesional yang terbuka kepada cabaran baru. Peserta yang mempunyai semangat keusahawanan dan sifat kepimpinan yang sanggup mengembangkan pengetahuan pengurusan perniagaan mereka, mengalihkan kerjaya mereka, dan / atau meningkatkan kemahiran kepimpinan mereka, semua dalam persekitaran berdasarkan keputusan dalam konteks yang semakin global dan digital./>

Syarat Kemasukan


Keperluan kemasukan untuk MBA adalah:/>
 • Mempunyai Ijazah Sarjana Muda.
 • Lulus ujian masuk dan temu duga dengan pengarah program.
 • Mempunyai sekurang-kurangnya 3 tahun pengalaman profesional.
 • Adalah dinasihatkan supaya mempunyai tahap Bahasa Inggeris yang baik. Jika ini tidak berlaku, ESIC akan menyediakan pelan khas untuk pelajar-pelajar ini supaya mereka dapat menyelesaikan program dengan tahap bahasa yang sesuai.
 • Sebagai sebahagian daripada proses kemasukan, calon perlu mengambil GMAT atau mengambil ujian masuk yang dilakukan oleh ESIC BUSINESS

Untuk mengambil ujian kemasukan, calon mesti menghubungi Jabatan Kemasukan: admisiones@esic.edu/>


Program/>

Kedudukan


MBA Antarabangsa ESIC (IMBA) muncul dalam kedudukan ke-27 di kalangan MBA Antarabangsa./>

MBA ESIC dimasukkan dalam program 170 MBA teratas di dunia, menduduki tempat 62 di luar Amerika Syarikat.

EMBA ESIC disenaraikan dalam 100 MBA Eksekutif teratas di dunia dan nombor 29 di Eropah.
ESIC menduduki ranking tertinggi dalam 100 MBA di dunia dan, lebih penting lagi, dalam 50 teratas untuk Pemasaran, Kewangan, dan EMBA.

MBA ESIC muncul ke-18 dalam ranking 49 program terbaik untuk pelajar Amerika Latin.

MBA dari ESIC dimasukkan dalam 77 program antarabangsa teratas, menduduki tempat ke-52 dalam kedudukan ini.

Tarikh Akhir Kemaskini Jan 2018

Latar Belakang Pusat Pengajian

ESIC is a group of leading business schools in Spain, with an experience of over fifty years training business and marketing professionals. We strive to incentivize, promote, and maintain a direct rel ... Baca lebih lanjut

ESIC is a group of leading business schools in Spain, with an experience of over fifty years training business and marketing professionals. We strive to incentivize, promote, and maintain a direct relationship with the business environment in order to provide you with a practical academic training which focuses on the needs of the labor market. We offer training with values, to engage successfully as a highly qualified professional with excellent command and knowledge of the latest trends. Baca Ringkas
Madrid , Barcelona , Valencia , Seville , Zaragoza , Marbella , A Coruña , Pamplona , Bilbao , Granada , Vigo , Sepanyol dalam talian + 11 Lagi Kurang