Sarjana Pentadbiran Perniagaan

Umum

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan

Pernahkah anda mempertimbangkan untuk bekerja dalam perniagaan, menjalankan atau mengembangkan perniagaan? Jika ya, MBA unik ini akan menyediakan latihan dan pendidikan berkualiti tinggi yang anda perlukan. Anda akan mengembangkan kemahiran profesional yang diperlukan untuk membangun dan menjalankan perniagaan pada abad ke-21. Kajian anda akan membina asas pengetahuan mengenai prinsip dan praktik profesional semasa yang mana berdasarkan karier anda.

“1 Decembrie 1918” University of Alba Iulia , Romania, memberi anda peluang unik untuk mengembangkan kepakaran anda dalam bidang perniagaan, pengurusan dan pentadbiran sesuai dengan tren saat ini dan masa depan dalam bidang ekonomi, teori dan praktik kurikulum, informasi teknologi dan komunikasi, reka bentuk dan penilaian, menyediakan syarat-syarat yang berkualiti dan cekap untuk pendidikan.

Apa yang akan saya pelajari

MBA memberi peluang untuk memilih antara latihan profesional untuk kerjaya masa depan dalam pentadbiran perniagaan dan laluan penyelidikan yang lebih khusus bagi mereka yang mempunyai minat yang kuat dalam Pengajian Perniagaan yang ingin melakukan penyelidikan atau bekerja di sektor pentadbiran perniagaan.

Tempoh pengajian: 2 tahun, sepenuh masa, 120 ECTS

Kurikulum merangkumi kursus yang menyediakan latihan dalam teori dan amalan pentadbiran perniagaan, contohnya: Strategi Perniagaan dan Model, Komunikasi Perniagaan dan Perundingan, Perundingan dan Perundingan Perniagaan, Analisis Kinerja Kewangan, E-Perniagaan, Etika Perniagaan dan CSR, Percukaian, Pelaburan dan Pengambilalihan , Pengurusan Perniagaan, Perundingan Pemasaran Dalam Talian, Hal Ehwal Antarabangsa dan Globalisasi, Amalan dalam Perundingan Perniagaan, Kebudayaan Keusahawanan dan Pembangunan Perniagaan, Pengurusan Perubahan dan Inovasi Organisasi, Pengurusan Hal Ehwal Global, Sains Ekonomi Penyelidikan, Pengurusan Konflik, Penyelidikan untuk Tesis Akhir

Prospek kerjaya

Hayat perniagaan adalah salah satu daya penggerak dalam masyarakat kontemporari. Ia juga merupakan majikan yang paling penting dalam pasaran buruh. Nasib baik, ijazah Sarjana Pentadbiran Perniagaan memberi anda pilihan yang sangat baik untuk kerjaya perniagaan yang berjaya.

Selepas anda berjaya melengkapkan Master of Business Administration anda akan berpeluang untuk memajukan kerjaya anda di peringkat pengurusan pertengahan hingga ke peringkat di organisasi dari semua saiz dan jenis kedua dalam sektor swasta dan awam, seperti:

 • syarikat multinasional, bank, dana pencen dan syarikat insurans (contohnya sebagai penganalisis kewangan)
 • syarikat-syarikat dari semua saiz dalam semua industri (contohnya sebagai pengurus)
 • kementerian kerajaan (contohnya sebagai penasihat)
 • institusi akademik (contohnya sebagai pensyarah)
 • syarikat perundingan (contohnya sebagai perunding pengurusan atau perniagaan)
 • syarikat permulaan (contohnya sebagai seorang usahawan: memulakan perniagaan anda sendiri)

Mengapa belajar di Alba Iulia?

Sarjana Pentadbiran Perniagaan menawarkan peluang yang unik untuk menjalankan ijazah lepasan ijazah dalam persekitaran yang diterajui oleh penyelidikan yang membanggakan diri dalam status negara dan antarabangsa. Peluang untuk belajar secara praktikal dan praktikal melalui latihan dan kursus praktikal yang digabungkan dengan peluang yang tidak dapat ditandingi untuk bekerja dengan akademik yang cemerlang dan berdedikasi menawarkan peluang kepada siswazah setelah memperoleh satu set kemahiran dan pengetahuan yang unik.

Sarjana Pentadbiran Perniagaan telah dibangunkan oleh ahli-ahli Jabatan Ekonomi dan Pentadbiran Perniagaan. Jabatan ini dinilai sangat tinggi di Romania dengan kumpulan penyelidikan aktif dalam administrasi perniagaan.

Bandaraya Alba Iulia yang indah dan bersejarah ini memberikan latar belakang yang menggembirakan dan indah untuk pengalaman tuan anda.

Cara memohon?

Keperluan akademik:

Pemohon mesti mengemukakan kertas kerja yang dikeluarkan oleh institusi pendidikan yang diiktiraf / diiktiraf, mempunyai hasil yang baik dalam pendidikan, masing-masing purata tahun kajian sekurang-kurangnya 7 (tujuh) bersamaan dengan sistem penilaian di Romania atau skor "Baik". kes.

Keperluan bahasa Inggeris:

Bagi program pengajian yang diakui yang dijalankan dalam bahasa asing, institusi pengajian tinggi yang menerima pengajaran akan menganjurkan ujian bahasa asing. Orang yang berasal dari negara-negara di mana bahasa rasmi adalah bahasa di mana kursus dijalankan dan orang-orang yang mempunyai sijil bahasa yang diakui di peringkat antarabangsa akan dikecualikan daripada ujian ini.

Keperluan pendaftaran

Pelajar antarabangsa dari luar EU yang ingin menghadiri program ijazah mestilah mematuhi undang-undang negara dan “1 Decembrie 1918” University of Alba Iulia Piagam.

Prosedur permohonan:

Langkah 1 Pelajar prospektif akan menghantar secara tetap pos fail permohonan terus ke “1 Decembrie 1918” University of Alba Iulia .

Langkah 2 Universiti akan menilai fail-fail dan menghantar kepada Kementerian Pendidikan Nasional - Jabatan Am untuk Perhubungan Antarabangsa, senarai pendek orang yang dinamakan untuk menerima Surat Penerimaan Pengajian. Bersama senarai itu, Universiti mesti menghantar satu salinan fail aplikasi

Langkah 3 Jabatan Am untuk Perhubungan Antarabangsa akan mengeluarkan Surat Penerimaan untuk Pengajian dan menghantarnya kepada 1 Decembrie 1918 "University of Alba Iulia.

Langkah 4 Permohonan diterima secara bergulir, bermula dengan permulaan bulan Jun hingga akhir bulan Ogos untuk kemasukan ke pengajian pada tahun akademik berikut. Surat Penerimaan akan dikeluarkan oleh Kementerian Pendidikan dengan permulaan setiap tahun akademik, iaitu 1 Oktober.

Dokumen yang diperlukan untuk fail permohonan:

 1. Borang permohonan (dalam dua salinan);
 2. Salinan sijil diploma graduasi sekolah tinggi atau yang setaraf - untuk pengajian sarjana muda - yang dicap oleh kedutaan Romania;
 3. Salinan yang diiktiraf sebagai ijazah Sarjana Muda atau setaraf - untuk pemohon pascasiswazah atau Ph.D. - ditandai oleh kedutaan Romania;
 4. Transkrip rekod diterjemahkan ke Bahasa Romania, Bahasa Inggeris, Perancis atau Jerman;
 5. Sijil bahasa (pilihan);
 6. Salinan sijil kelahiran yang disahkan;
 7. Salinan pasport sah sekurang-kurangnya 6 bulan selepas tarikh surat penerimaan diterima untuk kajian dikeluarkan;
 8. Sijil perubatan (dalam bahasa antarabangsa yang meluas) untuk membuktikan bahawa orang yang didaftarkan untuk kajian tidak mengalami penyakit berjangkit atau penyakit lain yang tidak sesuai dengan profesion masa depan;
 9. Dua foto jenis pasport.

Tuisyen

Tuisyen untuk warga asing dari negara anggota bukan EU yang dibayar terlebih dahulu untuk satu tahun akademik:

Sarjana Pentadbiran Perniagaan

 • 2,700 euro / tahun untuk calon pelajar UE
 • 3,000 tahun / tahun untuk calon pelajar UE

Pendaftaran

Apabila mendaftar, calon akan mengemukakan dokumen asal dari fail Permohonan, yang diperakui untuk pengesahan oleh Kedutaan Romania kepada negara penerbit atau diendorskan dengan Apostille of Hague, jika kajian sebelumnya tidak selesai di Romania, di negara Kesatuan Eropah atau selaras dengan perjanjian bantuan undang-undang yang ditandatangani antara Romania dan negara ketiga.

Tarikh Akhir Kemaskini Jul 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

As a public higher education institution, “1 Decembrie 1918” University of Alba Iulia is going through a new stage of its existence, a stage marked by the three principles underlying the current manda ... Baca lebih lanjut

As a public higher education institution, “1 Decembrie 1918” University of Alba Iulia is going through a new stage of its existence, a stage marked by the three principles underlying the current mandate of the University’s Management: performance, quality, and consistency. As a relatively young University - we are celebrating 28 years of existence in 2019 -, our University is fully aware of its purpose and role within the higher education system in Romania and constantly relates to the tradition of the Transylvanian educational system. Baca Ringkas