Sarjana Pentadbiran Perniagaan

Umum

Penerangan Program

Program MBA selama setahun Ivey bermula pada bulan Mac dan direka untuk pemimpin yang mencapai prestasi tinggi yang bersedia mempercepatkan kejayaan kerjaya mereka. Sertai salah satu program MBA di Kanada hari ini.

Apa yang Anda Perlu Tahu Tentang Program MBA Ivey

Program MBA selama 12 bulan menarik kepada pelajar yang ingin mencapai matlamat kerjaya mereka dalam masa kurang, dengan bantuan pasukan pengurusan kerjaya peringkat teratas di Kanada dan rangkaian alumni yang luas.

Program MBA Satu Tahun

Kami menawarkan MBA sepenuh masa yang bermula pada bulan Mac, yang dihantar menggunakan kaedah kajian kes Ivey. Kami menggunakan pendekatan yang berorientasikan tindakan, dinamik untuk mensimulasikan cabaran dan kerumitan perniagaan dunia nyata.

Format satu tahun kami mengakui bahawa sebahagian besar daripada kos MBA anda adalah masa yang jauh dari tenaga kerja. Dengan hanya satu tahun dari tenaga kerja bukannya dua, kami telah mengurangkan kos peluang anda sambil menyediakan pakej kurikulum yang bertaraf dunia yang akan membantu anda mencapai matlamat kerjaya anda dan membawa anda kembali ke tenaga kerja dengan cepat.

Sarjana Pentadbiran Perniagaan sepenuh masa

Program kami bukan sekadar satu set kursus, tetapi pengalaman pembelajaran berorientasikan tindakan direka untuk mempercepatkan kejayaan anda di dunia nyata. Anda akan mempelajari semua yang anda akan belajar dari kuliah dan banyak lagi: anda akan menjadi pembuat keputusan, diminta untuk menganalisis data, membangunkan alternatif, membuat dan mempertahankan cadangan anda.

# 1 untuk Pengurusan Kerjaya

Bekerja dengan pasukan pengurusan kerjaya peringkat teratas untuk mempersiapkan pekerjaan dan peralihan pasca MBA atau mengembangkan kerjaya anda. Kadar penempatan pekerjaan yang konsisten kami adalah bukti bakat dan sumber pasukan Pengurusan Kerjaya kami.

Program MBA Teratas di Kanada

Peringkat # 1 di Kanada selama lima tahun yang dijalankan oleh Bloomberg Businessweek * untuk kepuasan pelajar dan perekrut, Ivey Business School mempunyai salah satu program MBA terbaik di negara ini, dan kami bangga dengan kedua-dua pengalaman pelajar kami dan seberapa baik lulusan kami tampil di pasaran.

* Kedudukan Bloomberg Businessweek 2018 MBA.

† The Economist Full-time MBA ranking 2015-2018

Top 20 Rangkaian Alumni di peringkat global

Sertai rangkaian 24,500 alumni di 106 negara dan temukan mengapa The Economist secara konsisten berpangkat rangkaian alumni kami yang ke-20 di dunia. † Anda akan membina hubungan yang akan memupuk pertumbuhan kerjaya, peluang bimbingan, dan persahabatan seumur hidup.

Kaedah Kajian Kes

Kurikulum Ivey MBA disampaikan menggunakan kaedah kajian kes Ivey. Walaupun sekolah-sekolah lain boleh menggunakan kes dalam metodologi pengajaran mereka, Ivey adalah satu-satunya program berasaskan kes di Kanada. Menggunakan lebih daripada 300 kes setahun, kami menggunakan pendekatan berorientasikan tindakan dan dinamik yang mencerminkan cabaran dan kerumitan perniagaan dunia sebenar.

Kes-kes penggunaan fakulti Ivey dan bekerjasama untuk memperluaskan perspektif anda mengenai isu-isu cara memberi kesan kepada keseluruhan organisasi, menggunakan pendekatan silang dan pendekatan bersepadu dalam perancangan kurikulum.

Peluang Pembelajaran Global

Ivey mengakui bahawa dunia perniagaan hari ini adalah global. Atas sebab ini, kami menyertakan isu-isu perniagaan dan peluang perniagaan untuk belajar dalam kurikulum kami. Di samping pelbagai perbincangan kes global, fakulti kelas dunia, dan persekitaran kelas yang pelbagai, sebagai Ivey MBA, anda juga akan mendapat peluang untuk melanjutkan pembelajaran anda di luar kelas.

Lawatan Belajar Antarabangsa

Lawatan ini direka untuk melengkapkan aktiviti bilik darjah Program Ivey MBA dengan pendedahan di atas tanah ke beberapa kawasan ekonomi yang paling dinamik dan menarik di dunia. Anda akan mempunyai pilihan untuk mengambil bahagian dalam perjalanan belajar antarabangsa ke China atau Amerika Selatan untuk kredit elektif. Semasa masa anda di salah satu daripada negara-negara ini, anda akan melawat perniagaan tempatan, membuat hubungan dengan pemimpin perniagaan (termasuk alumni Ivey yang berjaya), menyertai aktiviti pasukan 'kebinasaan', dan pelajari bagaimana perniagaan beroperasi dengan jayanya dalam iklim ekonomi ini.

Pertukaran Luar Negara Peluang

Pelajar mempunyai pilihan untuk menyertai pertukaran antarabangsa yang akan berlangsung pada semester akhir (Januari hingga April). Ini adalah peluang yang menarik untuk melibatkan diri sepenuhnya dalam budaya lain dan mengembangkan rangkaian global anda.

Sekolah Pertukaran

 • Universidad Adolfo Ibáñez, Santiago, Chile
 • Fundação Getulio Vargas, Escola de Administração de Empresas, São Paulo, Brazil
 • ESADE Business School, Barcelona, Sepanyol
 • Universiti Erasmus, Sekolah Pengurusan Rotterdam, Belanda
 • Sekolah Perniagaan NHH, Sekolah Ekonomi Norway, Bergen, Norway
 • Fudan School of Management, Fudan University, Shanghai, China
 • HKUST Business School, Hong Kong
 • NUS Business School, Universiti Nasional Singapura, Singapura
 • Sekolah Perniagaan India (ISB), Hyderabad, India
 • Sekolah Perniagaan Siswazah, University of Cape Town, Cape Town, Afrika Selatan
 • Universiti Otago, Dunedin, New Zealand
 • SDA Bocconi, Milan, Itali
 • Universiti St. Gallen (HSG), Switzerland
 • Universiti Warwick, United Kingdom

Fakulti Global

Ahli fakulti sepenuh masa Ivey mempunyai ruang lingkup yang benar-benar global, dengan separuh memegang kewarganegaraan antarabangsa dan mewakili 21 negara yang berbeza. Setiap hari, fakulti Ivey membawa pengalaman dan perspektif global mereka ke dalam kelas.

Ahli fakulti kami adalah pakar dalam bidang mereka dengan latar belakang penyelidikan dan akademik yang mengagumkan. Pengalaman dan pengetahuan perniagaan dunia nyata mereka ditunjukkan bukan hanya di dalam kelas tetapi oleh kira-kira 150 kes perniagaan yang mereka tulis setiap tahun dan penyelidikan praktis yang mereka lakukan dengan organisasi. Kepakaran ini penting untuk komitmen kami untuk memiliki fakulti terbaik untuk melatih para pemimpin masa depan kami.

Ahli fakulti kami akan mengenali anda sebagai individu, dan mereka sangat komited untuk kejayaan anda. Mereka suka mengajar, dan ia menunjukkan.

Cara Pilih Program MBA

Tidak semua program MBA dicipta sama, dan anda berhutang kepada diri sendiri untuk membuat keputusan yang tepat.

Dengan begitu banyak pilihan untuk dipilih, anda perlu mempertimbangkan panjang program, lokasi, gaya pembelajaran, saiz kelas, tawaran elektif, dan sokongan kerjaya yang sesuai dengan keperluan dan matlamat anda. Tentukan kriteria mana yang paling penting untuk anda.

Buat Senarai Pendek Program

Dengan senarai anda yang mesti ada, mulakan penyelidikan anda ke dalam program tertentu. Dapatkan maklumat yang lebih terperinci dari laman web sekolah, dan dapatkan perspektif orang dalam dengan membaca blog pelajar dan saluran media sosial.

Rangkaian

Bercakap dengan orang: rakan, keluarga, rakan sekerja, alumni, kakitangan, perekrut. Tanya tentang pengalaman dan pelajaran yang mereka pelajari. Bercakap dengan orang akan memberi anda gambaran langsung yang tidak dapat dijumpai dalam talian atau dalam risalah.

Hadir Acara dan Perkenalkan Diri Anda

Apabila anda telah menentukan senarai pendek program yang anda rasa sesuai dengan keperluan dan matlamat anda, keluar dan menghadiri acara. Kakitangan dan fakulti yang bekerja untuk sekolah mencerminkan jenis budaya dan keperibadian program, maka interaksi ini akan memberi anda pemahaman langsung tentang sama ada atau tidak ia sesuai.

Pastikan anda meluangkan masa untuk memperkenalkan diri dan berkongsi sedikit tentang diri anda dan matlamat anda. Ini boleh membantu pasukan pengambilan dan kemasukan meletakkan wajah kepada nama jika dan apabila anda memohon. Ingat bahawa tanggapan pertama adalah kuat, jadi anda mahu menjadi positif dan profesional.

MBA Jobs

Pasukan Pengurusan Kerjaya Ivey akan menyediakan alat dan sumber yang diperlukan untuk menavigasi laluan kerjaya anda dengan baik ke masa hadapan. Walaupun terpulang kepada anda untuk menduduki tugas pasca MBA anda, kurikulum dan kepakaran bersepadu yang anda akan terima tidak dapat ditandingi.

 • Kadar Penempatan: 90% daripada mereka yang mencari, menerima tawaran pada 1 September, berdasarkan kadar pelaporan sebanyak 95%
 • Memulakan Gaji: $ 103,024 gaji purata (termasuk: gaji asas, bonus menandatangani, dan pampasan yang dijamin lain)
 • Peralihan Kerjaya: 97% daripada graduan Ivey membuat sekurang-kurangnya satu peralihan kerjaya (perubahan dalam industri, fungsi, dan / atau geografi)

Apa yang Anda Akan Belajar

Kerjaya yang berjaya menuntut asas perniagaan yang mantap. Itulah sebabnya MBA Ivey berkesan mengajar asas perniagaan dan kemudian pergi satu langkah lebih jauh daripada kebanyakan program sekolah perniagaan untuk juga membangun dan mengasah kemampuan kepimpinan anda. Dalam satu tahun yang sengit, hanya Ivey membacakan anda untuk cabaran kepimpinan yang berterusan yang diperlukan untuk berkembang maju dalam ekonomi kompleks hari ini dan esok, dengan kurikulum yang direka untuk mempersiapkan anda untuk kejayaan kerjaya.

Kelas Pra-Ivey

Program Pengetahuan Persediaan

Untuk memastikan anda mendapat yang terbaik daripada kelas kelas MBA, kami menyediakan kursus pilihan sebelum kerja program rasmi bermula. Kursus persediaan ini adalah cara terbaik untuk menyegarkan pengetahuan anda tentang asas-asas perniagaan, membiasakan diri dengan rutin sekolah, dan mengenali beberapa rakan sekelas anda.

Keperluan Perniagaan (Mac)

Tahun yang luar biasa anda bermula pada musim bunga

Untuk memastikan anda mempunyai asas yang kukuh dalam subjek teras, enam bulan pertama Program Ivey MBA terdiri daripada kursus termasuk Strategi, Kepimpinan, Kewangan, Perakaunan, Sistem Maklumat, Operasi, Pemasaran, Analitis, Komunikasi, dan Ekonomi dan bagaimana mereka mengintegrasikan .

Kursus-kursus Penting

 • Perakaunan dan Kawalan untuk Pengurus
 • Membuat Keputusan dengan Analytics
 • Strategi Membangun dan Melaksanakan
 • Orang dan Organisasi Utama
 • Urusan Operasi
 • Produk dan Perkhidmatan Pemasaran
 • Mendapatkan Teknologi Maklumat
 • Macroeconomics for Business Decision
 • Berkomunikasi Berkesan
 • Menguruskan Sumber Kewangan

Pilihan Raya, Pengalaman Antarabangsa

Kursus elektif kami direka untuk menyokong matlamat kerjaya anda dan memenuhi kepentingan profesional dan peribadi anda.

Pengalaman Antarabangsa

 • Mengambil bahagian dalam perjalanan kajian pilihan ke China atau Amerika Selatan sebagai sebahagian daripada kitaran elektif. Anda juga boleh mengejar peluang sukarelawan untuk mengajar dan menyediakan perundingan perniagaan di China atau Eropah Timur.
 • Jika anda ingin mengalami pertukaran pengajian antarabangsa, anda boleh memanfaatkan ini dalam semester akhir. Ini adalah peluang yang baik untuk melibatkan diri sepenuhnya dalam budaya lain dan mengembangkan rangkaian global anda.

Projek Real-Dunia

 • Letakkan pembelajaran anda ke ujian apabila anda mengambil bahagian dalam Projek Lapangan Ivey. Anda boleh memilih untuk membangunkan New Venture atau bekerja dengan organisasi yang sedia ada untuk membangunkan penyelesaian strategik.

Leading Cross-Enterprise (Mac)

Bawa semuanya bersama-sama

Modul batu tulis ini menarik semua perkara yang anda pelajari dan menghubungkannya dengan cabaran kepimpinan dunia sebenar hari ini. Anda akan meneliti beberapa soalan besar seperti:

 • Siapa yang paling berjaya dan bagaimana mereka melakukannya?
 • Bagaimana pemimpin pemimpin maju?
 • Apakah daya-daya utama dan trend yang akan menjejaskan perniagaan pada abad ke-21? "

Kriteria Kemasukan

Keperluan Kemasukan MBA

Kami sedang mencari pemimpin esok; orang yang mempunyai bakat yang luar biasa dan cita-cita untuk berjaya dalam bidang yang mereka sukai.

Calon-calon ini mewakili pelbagai latar belakang dan pengalaman - budaya, profesional dan peribadi. Membina rekod pencapaian dan kejayaan kepimpinan anda, anda mempunyai aspirasi kerjaya yang kuat dan mencari pengalaman MBA yang dinamik dan mencabar.

Qualities Kritikal dalam Calon

Kepimpinan

 • Dari kejayaan kerjaya dan promosi ke kerja sukarela dan inisiatif masyarakat atau kepentingan lain seperti olahraga atau seni - kami mencari calon yang telah menunjukkan orientasi kepimpinan yang kukuh dalam pengalaman sebelumnya dan boleh membawa ke dalam kelas Ivey.

Rekod Akademik yang Kuat

 • Program Ivey MBA dan kaedah kes memerlukan anda untuk menyelesaikan masalah analitik dan selesa dan membuat keputusan dengan kekaburan atau maklumat tidak lengkap. Penilaian kami ini berdasarkan sejarah akademik anda dalam kombinasi dengan nilai GMAT atau GRE anda. Kami melihatnya dalam kerangka holistik yang bertujuan untuk memahami semua aspek karakter, kelayakan, dan pengalaman calon.

Pengalaman Kerja Berkualiti

 • Sekurang-kurangnya dua tahun, pengalaman kerja sepenuh masa memastikan anda dan rakan sekelas anda mempunyai pengalaman untuk menyumbang kepada perbincangan pasukan dan kelas, bersama-sama dengan konteks dan kematangan untuk menerapkan pembelajaran ini dalam suasana profesional.

Dokumentasi sokongan

 • Transkrip tidak rasmi dari semua institusi pasca menengah. Satu salinan transkrip rasmi / diperakui diperlukan jika calon menerima tawaran kemasukan. *
 • Skor GMAT (Menetapkan Ivey dengan kod CMB-MG-18) ATAU skor GRE (Menetapkan Ivey dengan kod 0292)
 • Keperluan GMAT dikecualikan untuk pemohon yang telah melepasi semua 3 Peringkat dari penamaan CFA.
 • Resumé menunjukkan sekurang-kurangnya dua tahun, pengalaman kerja sepenuh masa
 • Skor TOEFL atau IELTS (jika diperlukan untuk pemohon ESL)
 • Dua hingga tiga borang rujukan lengkap
 • Permohonan dalam talian termasuk menyelesaikan dua soalan esei bertulis yang diperlukan dan dua soalan video yang diperlukan
 • Yuran permohonan $ 150 CAD

* Untuk Graduan University of Western Ontario (UWO), pejabat Kemasukan Ivey akan menghubungi UWO secara langsung untuk mendapatkan transkrip, jadi anda tidak perlu memerintahkannya.

Kriteria Kemasukan untuk Pemohon Antarabangsa

Di samping memenuhi kriteria kemasukan minimum untuk semua calon, pemohon antarabangsa juga dikehendaki menunjukkan tahap penguasaan bahasa Inggeris yang kuat yang boleh dilakukan oleh salah satu pendidikan pasca menengah di sebuah institusi berbahasa Inggeris atau pengalaman kerja yang penting dalam persekitaran berbahasa Inggeris. Sebagai alternatif, calon mesti berjaya menyelesaikan ujian kecakapan bahasa Inggeris. Ivey menerima:

 • TOEFL (skor minimum berasaskan internet sebanyak 100)
 • IELTS Umum ATAU Akademik (skor minima 7) *
 • MELAB (skor minima 85)
 • PTE (skor minima 70)
 • CAEL (skor keseluruhan minimum 60 diperlukan tanpa bahagian kurang dari 60)

* Ujian IELTS umum disyorkan oleh Imigresen Kanada.

Pemohon antarabangsa yang dimasukkan ke Ivey juga perlu mengemukakan dokumen-dokumen berikut, atau sebelum ketibaan mereka:

 • Satu salinan diploma asalnya
 • Satu transkrip rasmi yang disahkan dari setiap institusi asing dengan terjemahan Bahasa Inggeris

Tuisyen

Adalah penting untuk mempertimbangkan semua kos yang berkaitan dengan pelaburan MBA apabila memilih sekolah perniagaan anda. Sebagai tambahan kepada tuisyen, penting untuk mempertimbangkan kos sara hidup di kota yang anda pilih, serta perbelanjaan akademik lain yang mungkin anda alami sepanjang tahun. Berikut adalah anggaran kos untuk Program MBA Ivey.

Tuisyen

Semua jumlah dalam dolar Kanada.

 • Pelajar Domestik: $ 83,250
 • Pelajar Antarabangsa **: $ 111,750
 • Yuran Ancillary dan Tambahan Barat *** (anggaran): $ 1,545
 • Pelajar Antarabangsa - UHIP *** (Insurans Kesihatan): $ 772.50
 • Buku dan Bekalan Buku *** (anggaran): $ 2,678

* Tertakluk kepada kelulusan Senat Universiti.

** Sesetengah pelajar antarabangsa di University of Western Ontario layak membayar yuran pengajian warga negara Kanada. Sila lihat laman Pendaftar Barat untuk mendapatkan maklumat lanjut.

*** Tertakluk kepada perubahan.

Perbelanjaan Akademik Lain

 • Program Pengetahuan Persediaan * (Pilihan)
 • Primer Ekonomi (8 kelas): $ 678
 • Kewangan, Perakaunan dan Spreadsheets Primer (16 kelas): $ 1,130
 • Primer Analisis Kuantitatif (10 kelas): $ 904
 • Lawatan Belajar Antarabangsa (Pilihan Pilihan): $ 3,000 - $ 4000

* Semua kos boleh berubah. Kos Program Pengetahuan Persediaan (PKP) disubsidi untuk memastikan bahawa seberapa banyak pelajar masuk yang mungkin boleh menyertai. Harga adalah berasaskan per primer dan termasuk HST.

Perbelanjaan Hidup: Anggaran Bulanan *

 • Sewa: (sehingga $ 1,200): $ 1000
 • Insurans Liabiliti Pangsapuri (julat anggaran $ 15- $ 20 sebulan): $ 20
 • Utiliti (iaitu Hydro peribadi adalah kira-kira $ 50 dan internet rumah adalah antara $ 50 dan $ 65 bergantung kepada jalur lebar): $ 100
 • Makanan: $ 500
 • Telefon bimbit (julat: $ 40 - $ 80): $ 80
 • Pas Bas (Isnin - Jumaat pas adalah $ 70 dan bulanan tidak terhad adalah $ 81): $ 81
 • Pelbagai (iaitu: makan, pakaian, filem, dobi): $ 425
 • Cucian: $ 50

* Anggaran bulanan berdasarkan pelajar tunggal yang berkongsi rumah atau apartmen

* Jika anda memfailkan Pulangan Cukai Pendapatan Kanada, anda boleh menuntut Tuition MBA anda. Resit T2202A disediakan menerusi perkhidmatan dalam talian di Pusat Pelajar, yang membolehkan anda melihat T2202A - Sijil Amaun Tuition and Education (Sijil Amaun Pelajaran) dari Tahun 2000 dan seterusnya.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Welcome to the Ivey Business School at Western University, Canada’s leading provider of real-world, case-based business education. Drawing on extensive research and business experience, Ivey faculty p ... Baca lebih lanjut

Welcome to the Ivey Business School at Western University, Canada’s leading provider of real-world, case-based business education. Drawing on extensive research and business experience, Ivey faculty provide the best classroom experience, equipping students, through Case-Method Learning, with the skills and capabilities they need to tackle today's leadership challenges. Beyond the classroom, Ivey students gain a global perspective on business issues, through international study trips, exchanges, and practicums. Baca Ringkas
London , London , Toronto , Hong Kong + 3 Lagi Kurang