Sarjana Pentadbiran Perniagaan

Umum

Penerangan Program

logo AMBA

Antarabangsa yang diiktiraf oleh Persatuan MBA (AMBA), yang Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) program Pusat Pengajian Siswazah Perniagaan (GSB), Universiti Pasifik Selatan (USP) telah menjadi pemimpin pasaran di kalangan Island Pacific negeri yang mempunyai reputasi yang sangat baik serantau untuk kualiti dan relevan. Ciri-ciri ini telah menyumbang kepada peningkatan dalam pendaftaran sepanjang dekad dan untuk menamatkan pengajian lebih 500 pelajar. Program ini bukan sahaja membuat sumbangan yang amat diperlukan dan dihargai untuk menangani kekurangan pengurus mahir di rantau ini tetapi juga memberikan pujian dan aliran yang sihat dana kepada PPS. Di peringkat peribadi, graduan dilaporkan penghargaan yang tinggi daripada pengadunan teori dan amalan manakala 2007 Tracer Study mendapati bahawa graduan MBA USP mengalami 66 peratus kenaikan gaji purata berbanding pendapatan pra-MBA mereka. Kakitangan mengenai program MBA, kedua-dua akademik dan pentadbiran, didapati berkelayakan, berkebolehan dan sangat komited. Mereka telah kunci kepada kejayaan program ini.

Pasukan ulasan amat kagum dengan kualiti tinggi kedua-dua kakitangan akademik Universiti Pasifik Selatan (USP) Pusat Pengajian Siswazah Perniagaan (GSB), serta program yang ditawarkan. Kemudahan pengajaran adalah standard antarabangsa dan pada keseluruhannya mencukupi untuk keperluan semasa. Program Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) berada dalam keadaan kewangan yang cemerlang, dengan struktur yuran pelajar yang sesuai.

Business_pexels-photo-288.477

MBA Kurikulum:

Program MBA adalah terdiri daripada 12 kursus. Ini boleh diselesaikan dalam satu kajian tahun sepenuh masa, atau dua hingga empat tahun sambilan. Terdapat tiga trimester. Tiga trimester adalah 12 minggu panjang; pelajar sepenuh masa mengambil empat kursus dalam setiap trimester ini. pelajar separuh masa mengambil satu atau dua kursus setiap trimester.

Tarikh Akhir Kemaskini Jun 2017

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University of the South Pacific (USP) is the premier provider of tertiary education in the Pacific region and an international centre of excellence for teaching, research consulting and training o ... Baca lebih lanjut

The University of the South Pacific (USP) is the premier provider of tertiary education in the Pacific region and an international centre of excellence for teaching, research consulting and training on all aspects of Pacific culture, environment and human resource development needs. Baca Ringkas

Akreditasi