Sarjana Pentadbiran Perniagaan

Umum

5 lokasi tersedia
Baca selanjutnya tentang program ini di laman web institusi

Penerangan Program

Adakah anda ingin memperluas atau memperdalam pengetahuan anda setelah memperoleh ijazah sarjana muda anda? Pilih Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA).

Tio memberi banyak peluang kepada pelajar untuk mendaftar dalam program master. Ini boleh berkaitan dengan program Tio anda atau berkaitan dengan bidang yang sama sekali berbeza. Anda boleh mendaftar dalam program sarjana dengan ijazah sarjana muda dari Tio atau ijazah yang setaraf.

Sarjana Pentadbiran Perniagaan dalam 2 minit

Mengapa memilih program sarjana?

Program sarjana menawarkan bukti akademik mengenai pengetahuan dan kemahiran anda. Anda mendekati masalah dari pelbagai sudut. Ini mengajar anda untuk menyelesaikan masalah yang kompleks dan berfikir dengan cara yang inovatif. Anda mengembangkan wawasan yang komprehensif dan mendalam dan meningkatkan kemahiran berfikir kritis anda. Ini membawa kepada lebih banyak peluang pekerjaan dan tahap permulaan dan gaji permulaan yang lebih tinggi. Bagi pelajar yang bercita-cita tinggi, program master adalah pelaburan dalam kerjaya mereka.

Ijazah Sarjana hanya dalam 1 tahun

Program Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) (kod ISAT 70024) adalah program master dua belas bulan yang boleh anda daftarkan setelah memperoleh ijazah sarjana muda anda. Semasa program master, anda pakar dalam bidang pengurusan antarabangsa, perhotelan, atau pengurusan komersial. Dengan MBA ini, Tio memberi anda peluang untuk mendaftar dalam program master dalam lingkungan kecil. Anda boleh menikmati banyak faedah pendidikan peribadi dan berkualiti tinggi Tio.

Sarjana Pentadbiran Perniagaan (ISAT-kod 70024) ini telah diakreditasi oleh NVAO dan mendidik pelajar dalam satu tahun untuk gelaran Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) 4) yang diiktiraf di peringkat antarabangsa. Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) ini disediakan dengan kerjasama rakan perniagaan kami NTI.

Mengapa memilih Sarjana Pentadbiran Perniagaan?

Mengapa anda mesti memilih Universiti Tio dan Sarjana pentadbiran Perniagaan? Kerana dunia perniagaan sangat memerlukan pengurus berpendidikan tinggi seperti anda dengan kemahiran yang betul. Dengan ijazah sarjana ini, anda juga boleh memegang jawatan yang tidak dapat anda perolehi hanya dengan ijazah sarjana muda. Anda boleh bekerja secara meluas dan dunia perniagaan suka bekerja dengan profesional yang mempunyai pengalaman praktikal, tetapi juga mempunyai kemahiran analitik yang maju.

Di bawah, anda boleh membaca lebih lanjut mengenai mengapa pelajar memilih ijazah sarjana ini di Universiti Tio.

Cita-cita

Adakah anda pelajar yang bercita-cita tinggi berusaha untuk kerjaya di puncak? Program MBA Tio menawarkan bukti akademik mengenai pengetahuan dan kemahiran anda dan membolehkan anda mengembangkan rangka kerja pentadbiran perniagaan yang komprehensif. Program ini menyediakan anda untuk pekerjaan dalam pengurusan atasan.

Mendalami dan meluaskan pengetahuan

Adakah anda memilih program master yang membolehkan anda memperdalam pengetahuan anda atau anda lebih suka mengembangkan pengetahuan anda dengan program di bidang yang berbeza sama sekali? Dengan MBA ini terpulang kepada anda.

Kerjasama dengan sektor

Tio bekerjasama erat dengan persatuan perdagangan dan organisasi rangkaian untuk memastikan kurikulum menghubungkan tren dan perkembangan terkini dalam sektor ini.

Ijazah berkualiti tinggi

Tio dengan berhati-hati menjaga kualiti dan kelayakan akhir pendidikannya. Ini menjamin nilai ijazah anda. Setelah memperoleh ijazah, anda boleh menggunakan gelaran MBA (Sarjana Pentadbiran Perniagaan) yang diiktiraf di peringkat antarabangsa.

Gaji permulaan yang tinggi

Kajian menunjukkan bahawa gaji permulaan orang dengan ijazah sarjana lebih tinggi daripada gaji orang yang mempunyai ijazah sarjana muda. Gaji permulaan bulanan kasar untuk lulusan program sarjana ekonomi atau pentadbiran perniagaan baru-baru ini, contohnya program MBA, adalah sekitar 3,108 € (Panduan Induk 2019).

Tidak memerlukan pengalaman kerja

Anda tidak perlu mempunyai pengalaman kerja untuk dimasukkan ke dalam program MBA ini.

Digunakan secara meluas

Master Pentadbiran Perniagaan adalah program pengajian komersial yang komprehensif yang menyediakan pelajar untuk pelbagai pekerjaan, bidang kepakaran, dan sektor. Apa sahaja pengkhususan yang anda pilih, anda akan dapat digunakan secara meluas.

Belajar dengan melakukan

Semasa program MBA, anda belajar dengan melakukan. Anda sentiasa merapatkan jurang antara teori dan praktik dengan menyelesaikan tugasan dan kes praktikal. Anda diajar oleh pensyarah terkemuka dengan pengalaman praktikal yang luas. Mereka tahu dengan tepat apa yang berlaku dalam industri dan oleh itu dapat memberikan bimbingan yang sangat baik.

Lebih banyak peluang pekerjaan

Perniagaan suka bekerjasama dengan profesional yang mempunyai kedua-dua kemahiran praktikal dari program sarjana muda dan pandangan analitis yang diperoleh semasa program sarjana. Tambahan pula, ijazah sarjana dapat membantu anda mendapatkan pekerjaan yang tidak akan anda dapatkan hanya dengan ijazah sarjana muda. Ini bermakna anda mempunyai lebih banyak peluang pekerjaan dan cenderung mencari pekerjaan impian anda.

Banyak bimbingan

Secara purata, anda akan mempunyai sekitar 12 hingga 16 jam hubungan seminggu. Kerana ukuran kumpulan kecil, ada banyak perhatian peribadi. Semasa anda mengusahakan projek tesis terakhir anda, anda akan mendapat bimbingan yang sangat baik dari penyelia tesis anda.

Kelas kecil

Anda akan menghadiri kuliah dalam kumpulan yang tidak lebih daripada ± 16 pelajar.

Pembelajaran pantas

Setelah menamatkan program sarjana muda anda, anda boleh memperoleh ijazah MBA anda hanya dalam satu tahun.

Rangkaian

Hubungan erat dengan perniagaan, pensyarah dengan pengalaman praktikal, dan projek tesis akhir anda memberi anda banyak peluang untuk mengembangkan rangkaian yang cukup besar.

Kebebasan memilih

Anda boleh mengisi lebih daripada 50% kurikulum sendiri. Sebagai contoh, anda boleh memilih salah satu daripada tiga pengkhususan yang berbeza: pengurusan antarabangsa, perhotelan, atau pengurusan komersial. Anda juga boleh memilih tema projek tesis akhir anda.

Ceramah yang dijamin

Segala kelas yang dibatalkan akan dijadualkan semula pada tarikh dan waktu kemudian.

142844_pexels-photo-70292.jpeg

Sekilas masa depan anda

Terdapat banyak jalan terbuka untuk anda apabila anda memperoleh ijazah Sarjana Pentadbiran Perniagaan. Bagaimana dengan bekerja sebagai naib presiden kanan di khidmat nasihat kewangan di London, pengarah di Meltwater, atau Ketua Kelestarian di TUI. Adakah anda ingin mengetahui lebih banyak mengenai banyak pilihan anda? Lihatlah peluang kerjaya dan baca temu ramah dengan alumni.

Gaji permulaan

Gaji permulaan bulanan kasar untuk lulusan program sarjana ekonomi atau pentadbiran perniagaan baru-baru ini, contohnya program MBA, adalah sekitar 3,108 € (Panduan Induk 2019).

Lebih banyak peluang pekerjaan

Perniagaan suka bekerjasama dengan profesional yang mempunyai kedua-dua kemahiran praktikal dari program sarjana muda dan pandangan analitis yang diperoleh semasa program sarjana. Tambahan pula, ijazah sarjana dapat membantu anda mendapatkan pekerjaan yang tidak akan anda dapatkan hanya dengan ijazah sarjana muda. Ini bermakna anda mempunyai lebih banyak peluang pekerjaan dan cenderung mencari pekerjaan impian anda.

Apa yang boleh anda lakukan dan di manakah anda boleh bekerja?

Apa yang boleh anda lakukan setelah anda menyelesaikan Master Pentadbiran Perniagaan di Tio University of Applied Sciences ?

Anda boleh bekerja secara meluas dan dunia perniagaan suka bekerja dengan profesional yang mempunyai pengalaman praktikal, tetapi juga mempunyai kemahiran analitik yang maju. Banyak peluang pekerjaan!

Fikirkan profesion seperti:

 • Pengarah Urusan
 • Pengurus pemasaran
 • Perunding
 • Pengarah Jualan
 • Pengarah kawasan
 • Usahawan
 • Penyelidik
 • Pengurus akaun
 • Pengurus kewangan
 • Pegawai polis

Di manakah anda boleh bekerja? Contohnya termasuk:

 • Multinasional
 • Bank
 • Syarikat insurans
 • Institusi kerajaan
 • Institusi pendidikan
 • Agensi pengiklanan dan komunikasi
 • Organisasi runcit
 • Syarikat penyelidikan dan perundingan
 • SME
 • Institusi penjagaan kesihatan
 • Perniagaan anda sendiri
Tarikh Akhir Kemaskini Nov 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Welcome to Tio University of Applied Sciences. Tio offers you a personal, accelerated and excellent education and has been a distinguished name for many years as a recognized educational institution. ... Baca lebih lanjut

Welcome to Tio University of Applied Sciences. Tio offers you a personal, accelerated and excellent education and has been a distinguished name for many years as a recognized educational institution. Tio's bachelor programs have been among the best in the Netherlands for years and are ranked #1 in various rankings. Which program suits you best? Baca Ringkas
Amsterdam , Utrecht , Rotterdam , Eindhoven , Hengelo + 4 Lagi Kurang