Sarjana Pentadbiran Perniagaan

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Jalan anda menuju kepimpinan

Organisasi terbaik dunia mencari pemikir kreatif, kolaborator dan pemecah masalah - pemimpin dengan empati dan imaginasi. MBA canggih kami direka untuk membangunkan sifat-sifat ini. Kami akan meletakkan anda di jalan menuju kepimpinan perniagaan dan mempersiapkan anda untuk berkembang maju dalam dunia yang pesat berubah.

Bertemu Tina Dochana

"Ia benar-benar memberi saya alat yang saya perlukan, dan sekarang saya dapat dengan jelas mengatakan bahawa saya boleh keluar dan membantu sesiapa sahaja dengan permulaan mereka. Saya melihat dunia secara berbeza kerana MBA membolehkan saya menjadi pemimpin dan saya yakin dengan saya kulit sekarang. "

Menyediakan anda untuk menerajui dunia yang dinamik dan berubah

Lancarkan kerjaya perniagaan anda dengan program MBA unik yang disambungkan dengan industri yang dikendalikan oleh kolej perniagaan terbesar di Australia.

Membangunkan kemahiran yang penting

Kami akan melatih anda dalam asas-asas. Dan kami akan membantu anda mengembangkan kemahiran perniagaan kontemporari yang penting - kerjasama, keusahawanan, penyelesaian masalah kreatif dan inovasi.

Temui potensi kreatif anda

Dengan komponen pemikiran reka bentuk yang paling mantap di Australia, program MBA kami adalah pemimpin dalam pengajaran disiplin perniagaan bernilai tinggi ini.

Sertai komuniti kami

Temui budaya tersendiri RMIT - berorientasikan orang, hubungan industri dan global. Bina rangkaian antarabangsa anda dan meningkatkan pemahaman anda tentang budaya dan trend.

Pengalaman MBA RMIT anda

Dipandu oleh pensyarah yang boleh dipercayai dan boleh diakses mengenai perjalanan anda. Menguasai asas-asas pengurusan perniagaan dan kemahiran kreatif pemikiran reka bentuk. Membina persahabatan dan rangkaian perniagaan di kalangan kohort pelajar yang menyokong.

Apa yang anda akan belajar

Melengkapi diri anda dengan kemahiran dan kecekapan utama yang diperlukan untuk menjadi pemimpin dalam industri yang anda pilih.

Program ini bermula dengan beberapa kursus yang memperkenalkan konsep perniagaan utama, sebelum membina ke arah projek yang lebih kompleks yang akan membolehkan anda mempamerkan pemahaman anda tentang strategi korporat dan pemikiran yang diterajui oleh reka bentuk.

Pelajar boleh melengkapkan program RMIT MBA melalui 2 tahun pengajian sepenuh masa, atau secara paruh waktu. Terdapat juga pilihan pembelajaran dalam talian dan fleksibel.

belajar asas-asas:
 • Kepimpinan korporat
 • Pengurusan orang
 • Perundingan perniagaan
 • Pemasaran korporat
 • Analisis kewangan

Sarjana Pentadbiran Perniagaan RMIT disesuaikan untuk menghasilkan pengurus yang dilengkapi dengan kemahiran untuk memimpin jadi pilihan pertama saya. Kelas direka untuk memupuk pelbagai gaya pembelajaran dan termasuk banyak teori dan peluang aplikasi.

- Nicholas Bartholomeusz , RMIT Sarjana Pentadbiran Perniagaan

Ketahui di sini, berjaya di mana sahaja

Di RMIT, kami memahami pentingnya menyediakan pelajar dengan pengalaman dunia sebenar dan kemahiran untuk berjaya dalam pasaran kerja yang pesat berkembang.

Tumpuan RMIT terhadap pembelajaran berasaskan industri, praktikal telah menyaksikan program MBA kami menduduki ranking tertinggi 5 MBA di Australia, dan MBA dalam talian kami ke-14 di dunia dalam kedudukan global CEO Majalah 2017. RMIT juga diiktiraf sebagai antara 100 institusi teratas di dunia untuk pengajaran program perniagaan dan pengurusan.

Butiran

Satu program yang direka untuk membimbing perkembangan anda sebagai pemimpin perniagaan.

MBA RMIT adalah program 1.5 tahun (penuh masa) yang mencabar yang direka untuk membina kemahiran perniagaan dunia dan teknik penyelesaian masalah kreatif.

Perjalanan anda bermula dengan asas-asas perniagaan - Kepimpinan dan Pengurusan, Pemasaran, dan Analisis Kewangan. Anda akan dibimbing melalui bidang-bidang penting ini oleh pensyarah yang komited yang mempedulikan kemajuan anda.

Anda juga akan menemui sisi kreatif anda dalam kursus Thinking for Business yang terkenal di RMIT. (Kursus pemikiran reka bentuk yang paling mantap di Australia). Kursus inspirasi ini akan mengubah cara anda berfikir tentang penyelesaian masalah, dan memberikan anda keyakinan untuk menyerang masalah perniagaan yang rumit dengan cara yang baru.

Selepas melengkapkan kursus dalam bidang seperti Strategi dan Pengurusan Teknologi dan Inovasi, anda akan menamatkan program ini dengan membina kemahiran perundingan dan pengurusan yang boleh anda ambil langsung ke pasaran.

Kursus-kursus seperti Reka Bentuk Penyelidikan Perniagaan dan Perundingan Perniagaan dilengkapi dengan pilihan yang mencabar yang akan mengasah kemampuan anda.

Anda akan menamatkan pengajian dengan pemahaman yang mendalam tentang asas-asas perniagaan, perspektif yang sepenuhnya baru mengenai penyelesaian masalah kreatif, dan satu set kemahiran perniagaan dunia yang dapat anda gunakan segera dalam situasi profesional. (RMIT MBA graduan diiktiraf secara meluas sebagai pekerjaan yang disediakan oleh komuniti perniagaan).

Bagaimana anda akan belajar

Program MBA kami terdiri daripada 10 teras dan dua kursus pilihan yang disampaikan dalam tiga tempoh pengajian - semester satu dan dua, dan tempoh musim bunga / musim panas.

Pelajar sepenuh masa melengkapkan empat kursus setiap tempoh pengajian, dengan kelas yang biasanya diadakan pada siang hari. Siswa sambilan melengkapkan dua atau lebih kursus setiap tempoh pengajian dengan kelas biasanya diadakan pada waktu petang. Kerjasama semakin dikenali oleh majikan sebagai kemahiran kepemimpinan kritis. Jadi, pelajar MBA kami maju sebagai satu kumpulan dan sering bekerja dalam pasukan.

Anda akan mengalami pelbagai pendekatan pengajaran dan pembelajaran semasa program, termasuk kuliah, tutorial, bekerja secara bebas dan dalam pasukan. Kuliah menyampaikan kajian komprehensif mengenai pemikiran terkini dan amalan terbaik dunia, sementara tutorial memberikan peluang untuk perbincangan mudah. Kajian kes berasaskan fakta adalah komponen penting dalam kursus MBA RMIT dan membawa keaslian kepada pengalaman pembelajaran anda.

Kelas yang berpangkalan di Melbourne biasanya akan diadakan di Emily McPherson College Building, yang tersenarai di warisan indah, di sudut jalan Russell dan Victoria di Melbourne CBD. (Melbourne adalah salah satu daripada bandar paling padat di dunia, dan tempat yang bagus untuk belajar MBA). Kemudahan termasuk lounge MBA eksklusif (The MBA Edge). Ruang MBA baru ini dibuat untuk kajian kumpulan dan individu. Ia termasuk tempat duduk yang selesa, skrin untuk persembahan, berkongsi iMac, dan balkoni yang luas. Kemudahan kami juga termasuk ruang tamu tambahan, teater mengajar dan bilik darjah dengan teknologi multimedia terkini, dan teres atas bumbung dengan pemandangan CBD Melbourne. Kelas-kelas juga boleh diadakan di Bangunan Akademik Swanston yang memenangi anugerah, atau di lokasi-lokasi lain dalam Kampus Bandar RMIT.

Sebagai tambahan kepada kampus RMIT yang bertenaga, anda boleh mengkaji sebahagian atau semua MBA anda melalui RMIT Online. Platform pembelajaran dalam talian kami adalah bertujuan untuk membolehkan anda belajar di mana-mana, bila-bila masa, dengan kursus dan ceramah yang mudah diikuti, papan perbincangan, forum dalam talian, penyerahan tugasan elektronik dan akses ke perpustakaan dan jurnal perniagaan kami.

Penilaian dijalankan sepanjang semester dan termasuk peperiksaan, esei, laporan, pembentangan, projek kumpulan, projek penyelidikan dan tugasan praktikal. Walaupun tugasan kumpulan adalah komponen penting dalam setiap kursus, tumpuan penilaian dinilai kepada prestasi individu.

Program MBA juga ditawarkan di kampus RMIT di Vietnam, Saigon, menawarkan sehingga tiga kali setahun.

Mentoring perniagaan

Untuk membantu perkembangan kerjaya anda dan meningkatkan peluang pekerjaan anda, MBA menyediakan panduan melalui Program Mentoring Perniagaan. Anda akan melibatkan diri dalam pelbagai aktiviti termasuk seminar dengan penceramah tetamu, kerja kumpulan dan kajian kes, mentoring individu dan latihan, dan penyediaan kerjaya.

Program mentoring merangkumi:

 • kepimpinan di tempat kerja
 • kuasa dan pengaruh
 • penghakiman dalam membuat keputusan
 • kerjaya dan pengurusan diri
 • bekerja di organisasi Australia
 • bekerja di Asia
 • bekerja dalam perniagaan keluarga.

Semua mentor perniagaan memegang sekurang-kurangnya 15 tahun pengalaman, adalah pemimpin aktif dalam bidang masing-masing, dan akan memberikan panduan dan sokongan untuk kehidupan kerja anda.

myRMIT

Melalui portal pembelajaran online Universiti RMIT, myRMIT, anda boleh melihat sumber dalam talian dan aktiviti pembelajaran yang dicipta oleh pensyarah, bahan kursus akses melalui kanvas, bekerjasama dengan pensyarah dan rakan-rakan, dan mengakses akaun e-mel pelajar anda. Perisian pendidikan, Hab Learning, sumber dan pencetak dalam talian dan digital lain boleh diakses di kampus melalui rangkaian wayarles RMIT menggunakan komputer riba, tablet atau telefon pintar anda sendiri, atau melalui kemudahan komputer di kampus. Anda akan dapat mengakses perisian yang sama dari rumah menggunakan myDesktop.

Sambungan industri

Peluang yang berkaitan dengan pekerjaan dan berkaitan industri yang terdapat dalam MBA kami termasuk:

Program Inovasi Fastrack

Fastrack adalah program intensiti tinggi 13 minggu yang dijalankan setiap semester kedua, di mana pasukan disiplin bekerja dengan pakar industri merangkumi inovasi, reka bentuk, perniagaan dan teknologi, untuk mencipta penyelesaian untuk masalah dunia sebenar. Bentuk prototaip pantas ini direka supaya organisasi luaran dapat memanfaatkan pemikiran baru dari pelajar RMIT.

Elektif Perniagaan Pasca Siswazah

Mengambil kedudukan dalam organisasi rakan kongsi selama satu atau dua hari setiap minggu selama satu semester. Kedudukan ini biasanya tidak dibayar dan direka bentuk untuk membangunkan kemahiran lembut anda dan meningkatkan kebolehpasaran anda secara keseluruhan apabila tamat pengajian.

Projek Penyelidikan MBA

Terbuka kepada pelajar MBA yang tinggi, kursus ini direka bentuk untuk menyediakan projek perniagaan yang sebenar untuk pelajar bekerja pada semester ini. Ini termasuk projek antarabangsa seperti Konektivitas Digital untuk APEC.

Saya terlibat dalam projek penyelidikan APEC. Saya menghargai peluang untuk bekerja dalam tugasan penyelidikan yang sebenar; penemuan kami akan dihantar ke sidang kemuncak APEC di PNG dan akan menawarkan pandangan berharga yang akan membantu menyokong perkembangan ekonomi sedang pesat dengan tumpuan khusus terhadap inovasi digital. Ia hebat untuk menjadi sebahagian daripada projek sedemikian dan untuk mengatakan bahawa saya telah menyumbang. Saya juga benar-benar menikmati fleksibiliti untuk belajar di luar buku teks. - Eryn Behan, calon Projek Penyelidikan MBA

Saya benar-benar suka bekerja dalam projek penyelidikan nyawa sebenar untuk Spotless dalam Semester 1, 2018. Projek itu secara khusus membincangkan kerumitan dan peluang-peluang yang hadir untuk Bersih dalam Perkongsian Swasta Umum (PPP) dalam sektor infrastruktur sosial. Projek ini menyediakan peluang untuk pendekatan perundingan secara langsung yang membawa kepada cadangan-cadangan yang diharapkan dapat memacu kecekapan dan hasil perniagaan yang menguntungkan untuk Tontoni. Pengalaman juga membolehkan saya membina rangkaian dalam sektor yang saya dapati menarik. Saya amat mengesyorkan projek penyelidikan untuk semua pelajar MBA. - Steven Mazzarelli, calon Projek Penyelidikan MBA

Kursus Perundingan Perniagaan

Lengkapkan projek dan rangkaian syarikat luar dengan ahli-ahli kanan organisasi rakan perniagaan sekolah.

Lembaga Penasihat MBA

Program MBA kami disokong oleh lembaga penasihat yang kuat yang membantu memajukan pembangunan kurikulum untuk memastikan bahawa graduan MBA RMIT bersedia dan bersedia untuk mengambil posisi yang mencabar dalam landskap pengurusan perniagaan yang pesat berubah.

Lembaga Penasihat Program terdiri daripada ahli-ahli dari Capgemini, KPMG, Spotless, BMW, Perkhidmatan Pelaburan Etika, Greencap, dan dari firma perundingan butik seperti Advantage Point Business Advisors.

Peluang antarabangsa

Lawatan belajar adalah ciri unik program di kampus. Anda boleh menggabungkan perjalanan luar negara dan pengalaman budaya dengan kursus yang diselesaikan dalam mod intensif, dan telah dikreditkan ke tahap ijazah anda. Lawatan belajar kami biasanya berlepas semasa percutian musim panas atau musim sejuk di Australia.

Setiap tahun, Sekolah Perniagaan dan Undang-undang Siswazah menjalankan lawatan belajar intensif ke Vietnam dan Sepanyol, bersamaan dengan satu pilihan kredit 12 mata.

Beberapa peluang lain termasuk Sekolah Perniagaan Robert H. Smith (USA); Ted Rogers School of Management (Kanada), Aarhus University (Denmark) dan Universiti Thammasat (Thailand).

Jika anda merancang untuk menyertakan lawatan belajar sebagai sebahagian daripada program anda, anda dinasihatkan untuk memeriksa bahawa anda mempunyai bilangan pilihan elektif pelajar atau mata kredit yang ada.

Pilihan mobiliti global lain yang tersedia untuk program ini termasuk:

Pertukaran pelajar - kami mempunyai lebih daripada 200 rakan pertukaran untuk dipilih

 • Program mobiliti jangka pendek ke Sekolah Perniagaan ESADE di Barcelona - salah satu sekolah perniagaan utama di Eropah
 • Program Keusahawanan dan Latihan Global (GEIP)
 • Praktikum Profesional Perniagaan ACICIS

Tempoh

 • 1.5 tahun bersamaan sepenuh masa atau sambilan (dengan kedudukan lanjut)
 • 2 tahun bersamaan sepenuh masa atau separuh masa (tanpa pendirian lanjut)

Pelajar yang menjalankan kursus dalam semua tempoh pengajaran yang dijadualkan dapat menyelesaikan program dalam 12-16 bulan.

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai kedudukan lanjut lihat pengecualian Kredit dan Masters.

Bergantung pada pengajian dan pengalaman anda yang terdahulu, anda juga layak mendapat kredit ke arah program anda. Kredit yang diberikan boleh mengurangkan jumlah kajian yang perlu anda selesaikan.

Struktur elektif dan program

Ijazah Sarjana terdiri daripada 10 teras dan 2 kursus elektif.

 • Melaksanakan kerja kursus yang memperkenalkan aspek teras amalan perniagaan.
 • Mempamerkan kepakaran perniagaan anda dan keupayaan menyelesaikan masalah melalui kursus wajib di peringkat akhir program
 • Terokai masalah yang kompleks, dan uji dan menilai penyelesaian yang berpotensi dengan pihak berkepentingan industri dan komuniti dalam Reka Bentuk Penyelidikan Perniagaan.

Adalah disyorkan agar anda mengikuti urutan kursus yang dibentangkan dalam struktur pendaftaran.

Anda akan memulakan perjalanan MBA anda dengan menjalankan kursus fungsional yang memperkenalkan konsep perniagaan, diikuti dengan kursus yang melibatkan aktiviti pembelajaran yang berpengalaman dan pengetahuan yang diperoleh untuk memberi tumpuan kepada pembangunan strategi. Kursus-kursus ini di bahagian akhir program ini membolehkan anda mempamerkan kepakaran perniagaan anda yang baru muncul.

Jika anda berminat untuk memulakan perniagaan anda sendiri, anda mungkin ingin mengetahui lebih lanjut tentang BUSM4598 Business Skills for Start Ups, kursus elektif yang merangkumi peringkat utama pembentukan syarikat dari konsep melalui pelancaran.

Kerjaya

Sebagai graduan MBA RMIT, anda berada di landasan kepimpinan perniagaan.

Anda akan mendapati Graduan MBA kami bekerja dan memimpin dalam organisasi profesional, komersial, perindustrian, bukan keuntungan, pentadbiran awam NGO dan organisasi permulaan. Mereka melaksanakan pelbagai peranan, termasuk strategi dan inovasi organisasi, perundingan pengurusan, penyelarasan pembangunan antarabangsa, dan nasihat dan pengurusan operasi.

Program MBA kami direka untuk memastikan graduan kami memasuki dunia perniagaan dengan pelbagai kemahiran dunia sebenar yang perlu menjadi penyelesaian masalah yang berkesan dari hari ke hari. Bagi membantu pelajar kita membina kemahiran ini, kita menjalankan beberapa program dan elektif berkaitan industri.

Program Mentor Perniagaan kami yang komprehensif akan membantu perkembangan kerjaya anda dan meningkatkan peluang pekerjaan anda. Semasa program ini, anda akan terlibat dalam pelbagai aktiviti termasuk seminar dengan penceramah tetamu, kerja kumpulan dan kajian kes, mentoring individu dan latihan dan penyediaan kerjaya.

Program mentoring meliputi bidang penting seperti kepimpinan di tempat kerja, kuasa, dan pengaruh, penghakiman dalam membuat keputusan, kerjaya dan pengurusan diri, bekerja di organisasi Australia, bekerja di Asia dan bekerja dalam perniagaan keluarga. Semua mentor perniagaan kami mempunyai pengalaman sekurang-kurangnya 15 tahun, adalah pemimpin aktif dalam bidang masing-masing, dan akan memberikan bimbingan dan sokongan yang berharga.

Pengiktirafan profesional dan akreditasi

Pelajar dan siswazah layak mendapat keahlian Institut Pengurusan Australia (AIM). Keahlian boleh menawarkan pelbagai sumber untuk membantu perkembangan kerjaya masa depan anda.

Kemasukan

 • Ijazah Sarjana Muda Australia atau yang setaraf, atau kelayakan peringkat tinggi, dalam bidang perniagaan (atau berkaitan) dari institusi pengajian tinggi yang diiktiraf dengan purata titik gred minimum (GPA) 1.0 (daripada 4.0); atau
 • Ijazah sarjana muda Australia atau yang setaraf, atau kelayakan peringkat tinggi, dalam suatu disiplin perniagaan (atau yang berkaitan) dari institusi pengajian tinggi yang diiktiraf dan skor keseluruhan GMAT minima 550; atau
 • Ijazah sarjana muda Australia atau setaraf dalam mana-mana disiplin dengan purata titik gred minimum (GPA) 1.0 (daripada 4.0) dan pengalaman pengurusan setara setara minimum tiga tahun dengan tanggungjawab pengawasan *; atau
 • Sijil Siswazah RMIT dalam Pentadbiran Perniagaan.

* Pemohon akan dikehendaki mengemukakan vitae kurikulum (CV).

Bayaran

Ringkasan bayaran

Yuran tuisyen tahunan indikatif untuk tempat bayaran penuh pada tahun 2019 adalah AU $ 35,520 * setahun.

Yuran tuisyen tahunan indikatif untuk tempat bayaran penuh pada tahun 2018 adalah AU $ 23,040.

Program ini ditawarkan pada asas bayaran penuh sahaja. Sekiranya anda ditawarkan tempat, anda perlu membayar kos tuisyen penuh program anda. Walau bagaimanapun, pelajar yang layak (seperti warganegara Australia atau pemegang visa kemanusiaan tetap Australia) boleh memohon untuk menangguhkan pembayaran beberapa atau semua yuran pengajian mereka melalui skim pinjaman FEE-HELP Kerajaan Komanwel.

* Yuran yang ditunjukkan di atas dikenakan pada 2018 sahaja dan berdasarkan beban pengajian sepenuh masa tahunan sebanyak 96 mata kredit kecuali dinyatakan sebaliknya. Yuran berkadar dikenakan untuk lebih atau kurang daripada beban belajar sepenuh masa. Yuran pengajian diselaraskan setiap tahun dan yuran ini hanya boleh digunakan sebagai panduan.

Beasiswa

RMIT menerima lebih daripada 2000 biasiswa setiap tahun bagi mengenali pencapaian akademik dan membantu pelajar dari pelbagai latar belakang.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

One of Australia's original tertiary institutions, RMIT University enjoys an international reputation for excellence in professional and vocational education, applied research, and engagement with the ... Baca lebih lanjut

One of Australia's original tertiary institutions, RMIT University enjoys an international reputation for excellence in professional and vocational education, applied research, and engagement with the needs of industry and the community. Baca Ringkas