Adakah Program MBA Tepat untuk Anda?

Adakah anda berminat untuk memajukan kerjaya anda sekarang? Adakah anda sedang mencari perubahan kerjaya yang akan membawa anda cabaran dan peluang baru? Atau adakah anda berharap dapat memperoleh pengetahuan dan kemahiran baru untuk meletakkan diri anda dengan cara yang terbaik untuk pekerjaan masa depan? Jika ya, anda harus mempertimbangkan MBA di USFSM !

MBA profesional ini adalah 40 jam program kredit yang mendedahkan pelajar kepada pelbagai fungsi perniagaan termasuk perakaunan, kewangan, pengurusan, pemasaran, sistem maklumat dan banyak lagi. Di USFSM , pelajar mempunyai akses kepada beberapa kelebihan, seperti:

 • Pendidikan Kelas Dunia: USFSM diiktiraf oleh AACSB dan diiktiraf sebagai kualiti yang setanding dengan mana-mana program perniagaan utama di dunia.
 • Fakulti Cemerlang: Semua fakulti program memegang ijazah terminal, penyelidikan aktif dan pakar yang diiktiraf dalam bidang mereka.
 • Kurikulum Cutting-Edge: Pelajar akan didedahkan kepada pelbagai topik dan kaedah pengajaran yang mencerminkan amalan terbaik perniagaan dan pendidikan.
 • Nilai Besar: USFSM menawarkan saiz kelas yang agak kecil di sebuah universiti swasta dengan harga sebuah universiti negeri.
 • Kelas Sabtu: Semua kelas kami pada hari Sabtu, membolehkan pelajar kami bekerja sepenuh masa dan masih mengejar MBA mereka.
 • Fleksibiliti: USFSM pelajar USFSM boleh mengejar MBA sepenuh masa dan memperoleh ijazah mereka dalam masa kurang daripada 22 bulan, atau separuh masa dan menamatkan ijazah mereka sebagai permit mereka. USFSM juga membolehkan pelajar memilih untuk memasuki program ini tanpa perlu mengambil GMAT atau GRE.

Program ini menawarkan pelajar yang bekerja atau tidak bekerja di kawasan Geografi Sarasota dan Manatee County, fleksibiliti, kualiti, dan kemampuan. Pelbagai kaedah pengajaran digunakan untuk melibatkan pelajar, bergantung kepada sifat bahan kursus. Ini termasuk kajian kes, pembelajaran pengalaman, projek kumpulan, persembahan, dan teknologi pendidikan, serta pendekatan perbincangan kuliah yang lebih tradisional. Tumpuan pendekatan kami untuk pendidikan adalah untuk membantu pelajar mengembangkan wawasan dan kemahiran yang diperlukan untuk mencapai penyelesaian integratif dan inovatif untuk cabaran perniagaan hari ini yang kompleks.

Akreditasi

Program ini diiktiraf menerusi Kolej Perniagaan University of South Florida, yang diakreditasi oleh Persatuan untuk Maju Sekolah Perniagaan Perniagaan (AACSB) Antarabangsa: Di samping itu, universiti itu diiktiraf secara serantau oleh Persatuan Kolej Selatan dan Suruhanjaya Sekolah di Kolej (SACSCOC).

Kemasukan

Pemohon mesti memenuhi keperluan Universiti serta keperluan yang disenaraikan di bawah.

Keperluan Kemasukan Program
 • IPK peringkat atas 3.00
 • 500 atau lebih tinggi markah GMAT atau skor 1,050 atau lebih tinggi jika GRE diambil sebelum 1 Ogos 2011 atau 300 atau lebih tinggi jika GRE diambil selepas 1 Ogos 2011.
 • Pemohon antarabangsa dari negara bukan berbahasa Inggeris juga mesti mempunyai skor TOEFL 550 atau lebih tinggi pada versi bertulis, skor minimum 213 pada ujian berasaskan komputer atau 79 pada ujian berasaskan internet
 • Dua (2) tahun pengalaman kerja sepenuh masa diutamakan, tetapi tidak diperlukan sebelum pendaftaran.
 • Resume
 • Dua (2) surat cadangan
 • Kenyataan tujuan

Pelajar mesti dibenarkan secara formal atau diterima secara kondusif ke dalam Program MBA sebelum dibenarkan mengikuti kursus.

Keperluan Kemasukan Bersyarat

Seorang pemohon yang belum mengambil GMAT / GRE boleh diterima secara kondusif dengan syarat ia ada
1) sekurang-kurangnya satu (1) tahun pengalaman kerja sepenuh masa,
2) IPK peringkat tinggi sarjana 3.00 dan ke atas, dan
3) ijazah sarjana dari institusi yang mempunyai sekolah perniagaan yang diiktiraf AACSB (akreditasi EQUIS juga diterima untuk pemohon antarabangsa) atau keahlian dalam Beta Gamma Sigma.

Pemohon yang mengakui secara kondusif yang memperoleh IPK 3.20 atau ke atas dalam tiga (3) kursus berikut dalam tempoh setahun akan diterima masuk ke program MBA.

 • Enam (6) jam kredit dari mana-mana dua (2) daripada tiga (3) kursus kredit jam berikut: ACG 6026, ECO 6005, QMB 6303, FIN 6406
 • Tiga (3) jam kredit dari tiga (3) jam kredit berikut: MAN 6055, MAR 6815, ISM 6405

Kerjaya Masa Depan

Tidak kira sama ada anda merancang untuk bekerja dalam pembuatan atau perkhidmatan, untuk keuntungan atau tidak untuk keuntungan, sektor kerajaan atau swasta, kemahiran yang anda akan mengasah dalam program MBA USFSM akan membantu anda sepanjang siri kerjaya anda dalam mana-mana bidang yang anda pilih.

Prinsip asas adalah sama sama ada anda adalah CEO sebuah syarikat besar atau seorang usahawan yang bekerja sendiri memulakan perniagaan baru. Ia bukan hanya diploma yang akan anda miliki apabila anda menamatkan program MBA di USF Sarasota-Manatee, adalah pendidikan yang akan anda terima sambil memperoleh diploma anda yang akan membantu anda mencari kejayaan anda.

Program diajar dalam:
 • English
Tarikh Akhir Kemaskini Sept. 6, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Jan 2020
Jun 2020
Duration
22 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
381 USD
380.56 setiap jam kredit (pemastautin Florida). 424.52 USD setiap jam kredit (bukan pemastautin Florida).
Deadline
Permintaan Maklumat
Mac 1, 2020
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Jan 2020
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Jun 2020
Tarikh tutup permohonan
Mac 1, 2020
Start Date
Sep 2020
Tarikh tutup permohonan
Jun 1, 2020

Jan 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

Jun 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
Mac 1, 2020
End Date

Sep 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
Jun 1, 2020
End Date