Sarjana Pentadbiran Perniagaan

Umum

Penerangan Program

Program Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) menyediakan pelajar dengan asas pengetahuan luas dalam bidang perniagaan dan pengurusan yang akan menyediakan mereka untuk jawatan peringkat pertengahan dan peringkat tinggi dalam sektor swasta dan awam, termasuk pembuatan, perkhidmatan, kewangan , bidang institusi dan kerajaan. Program MBA menawarkan orientasi yang mencabar dan praktikal kepada kerumitan pengurusan perniagaan moden dan alat yang diperlukan untuk membuat keputusan perniagaan. Ia terdiri daripada pengajaran kurikulum dalam Kurikulum Teras Perniagaan dan Elektif.

Kolej Perniagaan dan Pengurusan mempunyai satu set Matlamat Pembelajaran dan Objektif Pembelajaran Program yang mantap di semua program yang dinilai secara berkala. Kolej Perniagaan dan Pengurusan diiktiraf oleh Persatuan untuk Maju Sekolah Perniagaan Perniagaan (AACSB) dan merupakan antara lima peratus daripada sekolah perniagaan di seluruh dunia yang menawarkan program ijazah. Lihat Dailun Dean untuk empat ciri menarik untuk belajar di Kolej Perniagaan dan Pengurusan.

Program MBA Northeastern Illinois University terdiri daripada 33 kredit jam (11 kursus) kredit siswazah. Jika ijazah sarjana anda termasuk kursus kursus perniagaan, anda mungkin boleh masuk terus ke fasa lanjutan program MBA.


Faedah Program

Program MBA Northeastern menunjukkan kualiti melalui akreditasi AACSB dan menawarkan pulangan pelaburan yang luar biasa. Pelajar yang lulus dari Northeastern mempunyai hutang pinjaman pelajar terendah apabila permulaan (US News

Badan pelajar Northeastern sangat berbeza, seperti fakultinya, yang mewakili lebih daripada 60 negara berlainan dari seluruh dunia. Pelajar digalakkan untuk berangkaian untuk membangunkan pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan dalam perniagaan. Persatuan Alumni Northeastern mempunyai rangkaian lebih daripada 62,000 individu, termasuk institusi kewangan tempatan dan kebangsaan.

Pathways Program adalah untuk pelajar dan eksekutif tradisional dengan kursus asas dan teras yang ditawarkan pada waktu yang mudah melalui tetapan kelas dalam talian, hibrid dan tradisional.


Pilihan Kerjaya

Program MBA ini bertujuan untuk menyediakan pelajar untuk jawatan peringkat pertengahan dan peringkat tinggi dalam sektor swasta dan awam, seperti bidang pembuatan, perkhidmatan, kewangan, institusi dan kerajaan. Pilihan karir yang mungkin termasuk, tetapi tidak terhad kepada:

 • Pengurus Kewangan
 • Bank Pelaburan
 • Penganalisis kewangan
 • Pengurus pemasaran
 • Penganalisis Penyelidikan Pasaran
 • Pengurus Komunikasi Pemasaran
 • Pengurus jualan
 • Pengurus sumber manusia
 • Ketua Pegawai Operasi
 • Penganalisis Sistem Komputer


Keperluan Ijazah

Cores dan Capstone --- 24 kredit

Semua pelajar MBA dikehendaki menyelesaikan kursus LAPAN berikut.

ABF-403 Mngt Sistem Maklumat


Pilihan-pilihan --- 9 kredit
Setiap pelajar MBA dikehendaki mengambil TIGA kursus elektif dari senarai di bawah.

ACTG-406 Kerajaan

Kompetensi Pengurusan

Sebelum mendaftar dalam teras MBA dan / atau elektif, pelajar mesti menunjukkan kecekapan pengurusan tertentu. Keperluan ini dapat dipenuhi dengan melengkapkan, dengan purata IPK 3.0 atau lebih tinggi, empat kursus peringkat siswazah yang diberikan di bawah:

 • COBM 401 Perakaunan untuk Pengurus
 • COBM 402 Ekonomi dan Kewangan Perniagaan untuk Pengurus
 • COBM 403 Topik dalam Pengurusan dan Pemasaran
 • COBM 404 Statistik Perniagaan dan Keputusan Operasi untuk Pengurus

Kecekapan pengurusan juga boleh dipenuhi dengan berjaya menyelesaikan kursus kursus yang setara dari institusi yang diiktiraf di peringkat serantau. Sebagai contoh, jadual penukaran yang berkaitan untuk kursus kursus siswazah NEIU diberikan di bawah.

Kursus Tahap Siswazah
Tarikh Akhir Kemaskini Okt 2018

Latar Belakang Pusat Pengajian

Pursue your goals with top-notch faculty and small class sizes. Explore over 80 rigorous programs in the arts, sciences, education, and business. At Northeastern, find yourself among a welcoming and d ... Baca lebih lanjut

Pursue your goals with top-notch faculty and small class sizes. Explore over 80 rigorous programs in the arts, sciences, education, and business. At Northeastern, find yourself among a welcoming and diverse community of scholars who are as serious about their education as you are. Baca Ringkas

Akreditasi

AACSB Accredited