Read the Official Description

AACSB Accredited

Program Sarjana Pentadbiran Perniagaan paruh waktu, fleksibel MSU Denver menyediakan pelajar dengan MBA yang boleh diakses, fleksibel, berkualiti tinggi melalui kecemerlangan dalam pengajaran, perhatian individu dan pengalaman tangan pada nilai yang luar biasa. MBA yang diiktiraf AACSB menawarkan tuisyen yang berpatutan, pembangunan profesional khusus, dan peluang rangkaian yang luas. Tiada tesis yang diperlukan dan tiada kursus prasyarat untuk mendaftar.

 • The College of Business diiktiraf oleh AACSB, yang diperolehi hanya 5 peratus dari sekolah perniagaan dunia.
 • Kursus ditawarkan di kampus pada waktu petang dengan beberapa pilihan hibrid dan dalam talian.
 • Saiz kelas akan kurang daripada 30 orang pelajar untuk memastikan perhatian peribadi dan membolehkan anda membuat rangkaian dan membina komuniti.
 • Anda akan mendapat pengalaman melalui interaksi dengan profesional perniagaan, projek yang berorientasikan aplikasi dan perundingan untuk pelanggan.
 • Pilih kepekatan dalam bidang permintaan tinggi dalam Perniagaan Strategik, Perniagaan Analytics atau Perakaunan.
 • MSU Denver MBA adalah peneraju nilai di Colorado dengan program berkualiti tinggi pada kos yang berpatutan.

Kurikulum

Anda akan menghabiskan 37 jam semester untuk ijazah MBA:

 • Kursus asas teras kredit satu jam,
 • 27 semester jam kursus teras yang diperlukan,
 • Sembilan jam semester untuk kepekatan anda.

Kepekatan

 • Konsentrasi Perniagaan Strategik
 • Analytics Perniagaan Kepekatan
 • kepekatan perakaunan

Konsentrasi Perniagaan Strategik

Penyelesaian kepekatan dalam Perniagaan Strategik akan memberikan anda kemahiran untuk menganalisis sumber syarikat, operasi syarikat dan kesan alam sekitar. Anda akan belajar untuk memahami perspektif makro syarikat dengan jelas menentukan isu-isu yang dihadapi organisasi, menganalisis maklumat, menentukan kemungkinan tindakan dan melaksanakan rancangan tindakan. Anda akan layak untuk memimpin proses perancangan strategik, jabatan pengurusan atau bahagian, dan / atau berkhidmat kepada pasukan eksekutif. Kepekatan ini boleh digunakan untuk mana-mana syarikat dalam mana-mana industri, entiti kerajaan, dan organisasi bukan keuntungan.

Analytics Perniagaan Kepekatan

Penyelesaian kepekatan dalam Analitis Perniagaan akan memberikan anda kemahiran untuk menganjurkan, membuat model, dan menganalisis data dan akan memberikan anda pengalaman pengalaman dalam pelbagai platform perisian. Anda akan layak untuk peranan penganalisis data atau peranan pengurus celik data. Tugas anda mungkin terdiri daripada menguruskan penganalisis data untuk menguruskan bidang fungsi intensif data lain seperti pemasaran. Kebutuhan yang tinggi dan kerjaya yang semakin meningkat ini diperlukan dalam industri termasuk tetapi tidak terhad kepada berteknologi tinggi, telekomunikasi, sukan, pendidikan dan penjagaan kesihatan.

Permohonan

Pemohon yang memegang ijazah sarjana muda dari kolej atau universiti yang diiktiraf secara seragam di mana-mana disiplin boleh memohon kepada program MSU Denver MBA. Semua keputusan kemasukan akan dibuat oleh jawatankuasa kemasukan MBA.

Kebanyakan pelajar dinasihatkan untuk memperoleh pengalaman kerja selama dua atau lebih tahun sebelum memohon kepada program MBA memandangkan bahagian penting dari pengalaman ini datang dari pembelajaran dan perangkaian dengan sesama pelajar.

Program taught in:
English
This course is Online & Campus Combined
Start Date
Jan. 2020
Duration
Sambilan
By locations
By date
Start Date
Jan. 2020
Application deadline

Jan. 2020

Location
Application deadline
End Date