Sarjana Pentadbiran Perniagaan

Umum

2 lokasi tersedia

Penerangan Program

Sarjana Pentadbiran Perniagaan

Program kami diiktiraf di peringkat antarabangsa kerana mempunyai akreditasi yang diperoleh daripada AACSB International (Persatuan untuk Kemajuan Collegiate Sekolah Perniagaan). Kami menekankan kecemerlangan akademik dan komitmen untuk penambahbaikan yang berterusan.

Dalam tradisi Lasallian, program kami menggabungkan teori akademik dengan pengalaman praktikal yang pelbagai, pelajar bermotivasi tinggi dan fakulti yang cemerlang. Kelas yang kecil supaya anda dapat mengenali rakan-rakan sekelas dan profesor anda dengan baik dan belajar dalam suasana yang dinamik.

Program MBA ditawarkan di Basel Dewan Perniagaan. Setiap pelajar mengambil 45 kredit dalam format hujung minggu bermula pada bulan Januari atau Mei. Program itu selesai dalam tempoh 15 bulan dan adalah terhad kepada 20 hingga 25 orang pelajar. Pelajar akan melakukan perjalanan ke Amerika Syarikat selama seminggu semasa program ini.


Syarat Kemasukan

Jawatankuasa Kemasukan Program MBA mengambil berat antara satu sama pemohon minat, kebolehan dan potensi untuk pencapaian dalam pengajian perniagaan siswazah. Struktur program yang meminjam dirinya untuk para pelajar dengan atau tanpa ijazah sarjana dalam pentadbiran perniagaan.


Tarikh Akhir Permohonan


Walaupun tidak ada tarikh akhir permohonan rasmi, kami mengesyorkan bahawa semua dokumen yang dikemukakan kepada kami dua bulan sebelum bermulanya program. Saiz kelas adalah terhad dan sekali kerusi dipenuhi, semua permohonan akan ditangguhkan sehingga tahun berikutnya.


Kriteria Pemilihan

Oleh kerana latar belakang dan profil setiap pemohon adalah unik, Jawatankuasa Kemasukan tidak mewujudkan keperluan minimum kuantitatif tertentu untuk kemasukan; Walau bagaimanapun, ia mematuhi piawaian akreditasi yang ditubuhkan oleh Persatuan untuk Kemajuan Collegiate Sekolah Perniagaan (AACSB).

La Salle University tidak mendiskriminasi mana-mana pemohon kerana bangsa, warna kulit, agama, jantina, umur, negara asal, kecacatan, orientasi seks, status veteran, atau status perkahwinan. Kemasukan adalah berdasarkan semata-mata pada kelayakan seseorang pemohon itu.

Syarat Kemasukan

• Ijazah Tinggi Pendidikan - Ijazah atau Diploma Universiti Persekutuan Austria Switzerland / Jerman / atau yang setaraf

• Pengalaman Kerja Keperluan - Minimum tiga tahun pengalaman kerja dengan beberapa tanggungjawab pengurusan

• Bahasa Inggeris Proficiency- Ujian Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Asing (TOEFL) mungkin diperlukan dalam kes-kes tertentu di mana penguasaan bahasa Inggeris tidak boleh dinilai

• Temuduga (sendiri)


Pengecualian Keperluan GMAT

Pemohon yang mempunyai pengalaman kerja yang penting atau memiliki ijazah lanjutan dalam pendidikan tinggi ditiadakan daripada kehendak GMAT untuk kemasukan.

Tuisyen dan Bayaran

Tuisyen untuk program ini: $ 42,000

Tarikh Akhir Kemaskini Ogo 2015

Latar Belakang Pusat Pengajian

La Salle University’s dedication to innovation, accessibility, and outstanding academic quality within the context of the College of Professional and Continuing Studies strives constantly to maintain ... Baca lebih lanjut

La Salle University’s dedication to innovation, accessibility, and outstanding academic quality within the context of the College of Professional and Continuing Studies strives constantly to maintain its reputation as one of the region's best institutions for educating adults. The College of Professional and Continuing Studies' leadership, instructors, and staff are committed to ensuring that all participants receive the very best opportunities in lifelong learning. Baca Ringkas
Philadelphia , Basel + 1 Lagi Kurang