Sarjana Pentadbiran Perniagaan

Umum

Penerangan Program

Sebagai calon MBA di Saint Rose, anda akan mendapat asas yang maju dalam setiap aspek perniagaan dan keupayaan untuk cemerlang dalam persekitaran perniagaan yang bergerak pantas hari ini.

kursus teras meliputi rangkaian penuh kemahiran pengurusan dan kepimpinan, manakala pelajar boleh menggunakan elektif untuk membangunkan pengetahuan yang mendalam dalam bidang perakaunan, pemasaran, kewangan, sumber manusia, atau teknologi.

Profesional yang diiktiraf oleh Majlis Akreditasi untuk Sekolah Perniagaan & Program, program MBA kami menempatkan keperluan dan minat pelajar-pelajar kita. A bersama kursus MBA / JD kajian boleh didapati, begitu juga Sijil Lanjutan dalam Perancangan Kewangan, Kepimpinan Organisasi, dan Sistem Maklumat Komputer.

Objektif Program Sarjana Pentadbiran Perniagaan

program MBA kami menyediakan pelajar dengan kemahiran dan pengetahuan untuk menjadi pengurus yang berkesan dalam persekitaran perniagaan yang pesat berubah dan kompetitif hari ini. Profesional yang diiktiraf oleh Persatuan Business Schools Collegiate dan Program, program ini menyediakan asas yang kukuh dalam bidang perniagaan teras. kursus teras menekankan pembangunan kemahiran pengurusan, menyediakan pelajar untuk memimpin, mendorong, berkomunikasi, dan berinteraksi secara berkesan dengan pelanggan, pekerja, dan masyarakat. Melalui elektif, anda mempunyai peluang untuk membangunkan pemahaman yang lebih mendalam mengenai perakaunan, pemasaran, kewangan, sumber manusia, atau teknologi.

Program Satu Tahun termasuk peluang untuk latihan 3-kredit yang kompetitif direka untuk mengintegrasikan pembelajaran bilik darjah dengan isu-isu perniagaan yang nyata dan situasi dan untuk menyediakan pelajar dengan pengalaman profesional yang ketara.

The College of Saint Rose MBA graduan dijangka:

 • Lead, memotivasi, dan berkesan berkomunikasi dan berinteraksi dengan pekerja, pelanggan dan masyarakat;
 • Memohon pertimbangan etika untuk keputusan yang mempengaruhi organisasi dan masyarakat;
 • Menganalisis keadaan, mengenali dan menentukan masalah, mengumpul dan menilai maklumat dan mencapai kesimpulan yang optimum dan penyelesaian;
 • Menjadi cekap dalam merancang, mengatur, kakitangan, mempengaruhi, mengawal dan membangunkan perniagaan dan strategi organisasi; dan
 • Berkesan dalam komunikasi lisan, bertulis dan elektronik.

The MBA Kurikulum

 1. Program MBA terdiri daripada sekurang-kurangnya 36 kredit siswazah.
 2. Jika kursus pra-syarat diperlukan, bilangan kredit boleh meningkat kepada 42 kredit. Pelajar yang ingin melanjutkan salah satu pilihan perakuan itu, sebagai tambahan kepada MBA, boleh mengharapkan untuk mengambil tambahan 6-15 kredit (bergantung kepada keperluan sijil tertentu) sebagai tambahan kepada 36-42 kredit yang diperlukan untuk MBA umum
 3. Mana-mana kursus boleh diketepikan bergantung kepada latar belakang pelajar. Sehingga sembilan kredit adalah dikecualikan bagi pelajar yang telah menamatkan kursus-kursus ijazah yang sesuai dengan gred "B" atau lebih baik di institusi yang diiktiraf dalam tempoh tiga tahun sebelum kemasukan. Pemeriksaan pengecualian mungkin diperlukan. Pemohon hendaklah mengemukakan dokumen yang diperlukan dan bentuk bagi setiap kursus yang ingin mereka telah diketepikan. Keputusan dibuat oleh Penyelaras Program Sarjana Pentadbiran Perniagaan dalam berunding dengan fakulti sesuai selepas meneliti semua transkrip dan kelayakan pelajar. Jika pengecualian itu diluluskan, kursus elektif yang perlu diambil di tempatnya.
 4. Gabungan kursus dipindahkan dan dikecualikan tidak boleh melebihi sebanyak 12 kredit. Mendapat sekurang-kurangnya 24 kredit siswazah perlu diambil dalam kediaman.
 5. Semua kursus Saint Rose dan pemindahan siswazah diambil untuk keperluan ijazah mesti diselesaikan dalam tempoh enam tahun.
 6. Jika perlu, MBA 511, MBA 508 dan MBA 509 hendaklah dilengkapkan dengan B atau lebih baik. Kursus pra-syarat tidak dikira bagi keperluan ijazah 36 kredit.
 7. MBA 690 hendaklah dilengkapkan dengan gred "B" atau lebih baik.

MBA Program Pilihan

The College of Saint Rose menawarkan tiga pilihan penjadualan:

 • Full-Time MBA
 • Satu Tahun MBA

Opsyen Sepenuh Masa

Walaupun pelajar boleh mengambil masa sehingga lima kursus dalam sesuatu semester, pelajar perlu mengekalkan beban minimum tiga kursus (9 kredit setiap semester) dalam setiap semester mendaftar untuk mengekalkan kelayakan bagi Internship Siswazah.

The One-Tahun MBA

The One-Tahun MBA direka untuk diselesaikan dalam satu tahun akademik pengajian sepenuh masa dan menggabungkan peluang pembangunan kerjaya dengan kerja kursus intensif. Pelajar biasanya melengkapkan magang sebagai sebahagian daripada pilihan program ini.

 • The One-Tahun MBA bermula pada akhir musim panas, dan pelajar menamatkan kursus capstone (MBA 690) dan latihan awal berikut Julai. Tarikh ijazah akan bahawa bulan Ogos.
 • Kursus boleh ditawarkan pada waktu siang atau malam.
 • Graduate Internship: Program Satu Tahun termasuk peluang untuk latihan 3-kredit yang kompetitif direka untuk mengintegrasikan pembelajaran bilik darjah dengan isu-isu perniagaan yang nyata dan situasi dan untuk menyediakan pelajar dengan pengalaman profesional yang ketara.

Maklumat Am Kemasukan

Kelayakan untuk masuk ke Kolej program siswazah Saint Rose biasanya berdasarkan keperluan yang berikut:

 • Pengemukaan permohonan yang lengkap dan Penyata Tujuan kira-kira 300 patah perkataan memperincikan matlamat pemohon bagi pengajian siswazah.
 • Bukti yang memiliki ijazah sarjana muda daripada institusi yang diiktiraf melalui penyerahan transkrip rasmi daripada semua institusi prasiswazah dan siswazah menghadiri
 • kelayakan akademik dan profesional untuk pengajian siswazah, seperti yang ditunjukkan oleh dua surat cadangan.
 • A gred purata 3.0 (pada skala 4.0), keseluruhan dan utama sarjana muda.
 • kriteria kemasukan lain yang ditentukan oleh program akademik seperti penyerahan resume, sampel tulisan, portfolio, markah ujian, dan penyertaan dalam temubual atau kemasukan bengkel.

Proses Permohonan MBA

Pemohon dinilai berdasarkan potensi mereka untuk berjaya dalam pengajian siswazah. Ini ditentukan terutamanya oleh pencapaian akademik sebelumnya (GPA) di semua kolej dihadiri. Jika seseorang pemohon telah lulus dengan ijazah GPA sebanyak 3.0 atau lebih tinggi, penyerahan skor GMAT (Kemasukan Pengurusan Siswazah Test) tidak diperlukan. Di samping itu, keperluan GMAT tersebut dihapuskan bagi pemohon memegang ijazah siswazah. Pemohon dengan GPA ijazah keseluruhan 3.0 atau lebih tinggi tidak perlu menyerahkan skor GMAT. Walau bagaimanapun, jika mahasiswa GPA di bawah 3.0, skor GMAT hendaklah dikemukakan bagi permohonan untuk dipertimbangkan.

Walaupun penilaian kriteria objektif adalah satu aspek penting dalam proses kemasukan, ia adalah sama penting bagi seseorang pemohon untuk menyediakan pakej aplikasi berhati-hati dan teliti kerana semua faktor berkaitan dipertimbangkan dalam keputusan kemasukan itu.

Pemohon adalah bertanggungjawab untuk memasang dan mengemukakan elemen-elemen berikut pakej permohonan itu kepada Siswazah dan Meneruskan Kemasukan Pendidikan pejabat di The College of Saint Rose:

 • Borang yang telah lengkap dengan fi permohonan yang dikehendaki itu;
 • transkrip dimeterai rasmi daripada persekolahan;
 • Jika perlu, keputusan GMAT asal perlu dihantar terus ke Kemasukan Siswazah di The College of Saint Rose (nombor kod: 2091);
 • Dua cadangan akademik dan / atau profesional yang tertutup;
 • esei peribadi; dan
 • A resume semasa.
 • Demonstrasi kemahiran bahasa Inggeris: Hantarkan skor TOEFL, IELTS, atau PTE anda. Keperluan ujian dikecualikan bagi pemohon yang sebelum ini telah memperoleh ijazah sarjana muda atau sarjana di Amerika Syarikat. The College of Saint Rose menawarkan Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Kedua (ESL) kajian dan menawarkan penerimaan bersyarat kepada mereka yang memenuhi semua syarat kemasukan lain. Bersyarat pelajar diterima mesti menunjukkan penguasaan bahasa Inggeris sebelum mendaftar dalam kursus mereka.
Tarikh Akhir Kemaskini Ogo 2016

Latar Belakang Pusat Pengajian

The College of Saint Rose is a progressive community of scholars focused on gaining knowledge and applying what they’ve learned to make the world around them better. Located in the heart of Albany, th ... Baca lebih lanjut

The College of Saint Rose is a progressive community of scholars focused on gaining knowledge and applying what they’ve learned to make the world around them better. Located in the heart of Albany, the New York state capital, Saint Rose offers a private, independent, coeducational college experience in a vibrant urban setting. Baca Ringkas