Sarjana Pentadbiran Perniagaan

Umum

Penerangan Program

Misi Program

Fakulti dan kakitangan Kolej Perniagaan berkomitmen tinggi untuk menawarkan proses pendidikan akademik yang ketat untuk para profesional perniagaan yang mencari kemajuan untuk kedudukan pengurusan peringkat menengah dan tinggi. Tujuan utama program MBA adalah untuk membangunkan pengurus / pemimpin profesional yang mampu memberikan sumbangan yang berharga kepada sistem kepelbagaian dan pertumbuhan organisasi pilihan mereka. Tumpuan geografi utama program ini adalah individu yang terletak di seluruh kawasan metropolitan Albany, Georgia, Georgia Barat Daya dan Amerika Syarikat Tenggara. Dengan pembelajaran jarak jauh dan kemajuan teknologi lain, seperti kursus dalam talian, program ini menjangkau para profesional perniagaan di seluruh negara dan dunia.

Keperluan Program

 1. Ijazah Baccalaureate yang diperolehi dalam mana-mana bidang dari kolej atau universiti yang diiktiraf secara serantau
 2. Penyerahan permohonan lengkap untuk kemasukan
 3. Satu salinan transkrip akademik dari semua kolej dan universiti
 4. Dua surat rujukan yang memberi tumpuan kepada kejayaan calon calon dalam pendidikan siswazah
 5. Penyataan tujuan 1000 perkataan. Sekiranya bahasa Inggeris bukan bahasa pertama pemohon, skor Ujian Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Asing (TOEFL) diperlukan dan dipertimbangkan mengikut kehendak Pelajar Antarabangsa di bawah.

Keperluan Pelajar Antarabangsa

Pemohon antarabangsa amat digalakkan memohon kemasukan ke Program Siswazah Perniagaan Albany State University in Business. Di samping prosedur permohonan standard, terdapat beberapa langkah tambahan yang mesti diambil.

 • Penyata Tanggungjawab Kewangan
 • Afidavit sokongan
 • TOEFL - Harus diajukan melainkan Bahasa Inggeris adalah bahasa ibunda. Markah minima: 500 (Ujian Berdasarkan Kertas), 173 (Ujian Berasaskan Komputer), 61 (Ujian Berbasis Internet)
 • WES - (Penilaian Kelayakan Pendidikan Asing) - Transkrip dari institusi di luar Amerika Syarikat mesti terlebih dahulu dikemukakan kepada World Education Services, Inc. untuk kursus dengan penilaian kursus sebelum dihantar kepada Pengarah Kemasukan
 • Salinan VISA / PASSPORT
 • Sijil kelayakan F-1
 • I-20 (Jika anda datang dari institusi AS yang lain, salinan I-94 dan I-20 anda diperlukan) Setelah fail pemohon selesai dan keputusan pengambilan telah dibuat, Penyelaras Pelajar antarabangsa akan menghantar pelajar Borang I-20, membolehkan pelajar melantik VISA

Butiran Program

Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA Am)

Kolej Perniagaan menawarkan program Ijazah Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA). MBA adalah program ijazah sarjana jam 30 semester. Calon MBA berpeluang untuk memperoleh pengetahuan, kemahiran, dan keupayaan kepimpinan untuk melaksanakan dengan berkesan dalam persekitaran yang kompleks dan cepat berubah. Mereka mampu mengembangkan strategi dan bertindak secara proaktif terhadap cabaran dan peluang perniagaan. Graduan belajar untuk mengintegrasikan kepakaran fungsional dalam organisasi lancar dan untuk mewujudkan budaya organisasi yang pluralistik sesuai dengan persekitaran perniagaan. Kebudayaan sedemikian menjana penyelesaian yang terbaik untuk masalah, memudahkan pembangunan produk dan perkhidmatan yang benar-benar inovatif yang membolehkan organisasi bersaing di pasaran global, dan memberi setiap pekerja peluang untuk menyumbang terbaik mereka dan dengan itu mempromosikan pulangan yang melebihi purata.

Sarjana Pentadbiran Perniagaan dalam Perakaunan

Ijazah BS / MBA (Konsentrasi Perakaunan) di Kolej Perniagaan di Albany State University direka untuk membolehkan pelajar menduduki peperiksaan CPA dan berkelayakan sebagai Akauntan Awam Bertauliah setelah memenuhi syarat ijazah. Pelajar yang berjaya menyelesaikan syarat untuk ijazah MBA 5 tahun akan dianugerahkan kedua-dua ijazah BS dalam Perakaunan dan ijazah MBA.

Sarjana Pentadbiran Perniagaan dalam Penjagaan Kesihatan

Sarjana Pentadbiran Perniagaan dengan tumpuan dalam program Penjagaan Kesihatan adalah program ijazah sarjana jam 33-semester. Mereka dapat membangunkan strategi dan bertindak secara proaktif terhadap cabaran dan peluang perniagaan dalam bidang Penjagaan Kesihatan. Graduan belajar untuk mengintegrasikan kepakaran fungsional dalam organisasi lancar dan untuk mewujudkan budaya organisasi yang pluralistik sesuai dengan persekitaran perniagaan.


Sarjana Pentadbiran Perniagaan dalam Rantaian Pembekalan dan Logistik

Sarjana Pentadbiran Perniagaan dengan tumpuan dalam Program Rantaian Pembekalan dan Logistik ialah program ijazah sarjana 33 jam semester. Setelah selesai, pelajar dapat mengembangkan strategi dan bertindak balas secara proaktif terhadap cabaran dan peluang perniagaan dalam bidang operasi perniagaan. Graduan belajar untuk mengintegrasikan kepakaran fungsional dalam organisasi lancar dan untuk mewujudkan budaya organisasi yang pluralistik sesuai dengan persekitaran perniagaan.


Sarjana Pentadbiran Perniagaan dalam Pentadbiran Awam

Sarjana Pentadbiran Perniagaan dalam program Pentadbiran Awam adalah program ijazah sarjana jam 33-semester. Setelah selesai, para pelajar dapat mengembangkan strategi dan bertindak secara proaktif terhadap cabaran dan peluang perniagaan para pengurus di jabatan pentadbiran awam. Sebagai tambahan kepada kemahiran membuat keputusan perniagaan teras, pelajar menggabungkan pengetahuan tentang aktiviti dan tanggungjawab khusus kepada kerajaan dan organisasi awam yang berkaitan.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Albany State University will be a world-class comprehensive university and a powerful catalyst for the economic growth and development of Southwest Georgia. ASU will be recognized for its innovative a ... Baca lebih lanjut

Albany State University will be a world-class comprehensive university and a powerful catalyst for the economic growth and development of Southwest Georgia. ASU will be recognized for its innovative and creative delivery of excellent educational programs, broad-based community engagement and public service, and creative scholarship and applied research, all of which enrich the lives of the diverse constituencies served by the University. Baca Ringkas