Sarjana Pentadbiran Perniagaan dan Sarjana Perakaunan Profesional (MBAC)

Umum

3 lokasi tersedia

Penerangan Program

Menjadi akauntan dan mendapat kelebihan dalam perniagaan

Sarjana Pentadbiran Perniagaan dan Ijazah Sarjana Muda Perakaunan Profesional memberi anda peluang untuk memperoleh pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk perakaunan profesional, dan juga membangun pemahaman mengenai konteks pengurusan yang lebih luas, dengan lebih baik mempersiapkan anda untuk peranan pengurusan kanan.

Anda akan menerima testamur berasingan (sijil rasmi) untuk setiap ijazah dan akan dapat menyelesaikan ijazah berganda dalam masa kurang daripada jika anda memilih untuk mengkaji dua darjah secara berasingan.

Akreditasi profesional

Program ini memenuhi keperluan masuk pendidikan dari kedua-dua CPA Australia dan Akauntan Bertauliah Australia dan New Zealand (CAANZ). Ini menyediakan keahlian bersekutu CPA Australia, kelayakan untuk mengkaji peperiksaan profesional CPA dan kelayakan untuk mengkaji peperiksaan profesional CAANZ.

Sekiranya anda sudah lulus dalam bidang perakaunan dari universiti luar negara, kami mengesyorkan anda memperoleh penilaian kelayakan dari CPA Australia sebelum memohon kepada kami. Anda mungkin hanya perlu melengkapkan kursus yang lebih sedikit untuk mencapai keahlian bersekutu. Ini boleh dipelajari melalui Sijil Siswazah dalam Perniagaan. Jika anda adalah calon luar negara yang memohon keahlian badan perakaunan negara asal anda, ahli penuh CPA Australia dan / atau CAANZ biasanya ditawarkan keanggotaan timbal balik. Ini adalah pantas untuk menjadi akauntan berkelayakan di negara asal anda.

Penyelesaian yang berjaya dalam program Sarjana Perakaunan Profesional dapat melayakkan pelajar untuk pengecualian dari peringkat Fundamental (9 kertas) dari Persatuan Akuntan Bertauliah Akuntan (ACCA). Untuk maklumat lanjut sila rujuk laman web ACCA.

Hasil kerjaya

Sebagai lulusan Sarjana Perakaunan Profesional, peluang kerjaya anda mungkin termasuk akauntan awam, akauntan bertauliah, akauntan syarikat, setiausaha syarikat, pentadbir kewangan, penasihat pelaburan, akauntan forensik, dalam kerajaan (di jabatan cukai, pejabat audit, perbendaharaan dan kerajaan tempatan), atau institusi kewangan termasuk bank dan masyarakat bangunan.

Dengan MBA, anda akan berkelayakan untuk pelbagai jawatan di bahagian awam atau swasta kedua-dua negara dan di seluruh dunia. Kepakaran anda boleh memberi anda pekerjaan dalam beberapa kerjaya serba cepat dan paling menarik di dunia perniagaan.

Syarat kemasukan

  • Ijazah sarjana muda dalam bidang berkaitan perniagaan dengan IPK minimum 4.0
  • ditambah
  • Pengalaman kerja profesional yang berpengalaman minimum 2 tahun minimum

Membantu bukti untuk kemasukan program

Kelayakan akademik terbukti melalui salinan kelayakan yang disahkan.

Bukti pengalaman kerja terbukti melalui:

  • Profail profil kurikulum atau profail profesional yang menyediakan bukti pengalaman kerja, termasuk:
  • Nama Organisasi
  • Jawatan
  • Mula dan tamat tarikh pekerjaan untuk setiap kedudukan
  • Jenis pekerjaan (sepenuh masa, sambilan atau kasual)
  • Tugas utama, tanggungjawab, dan pencapaian.
  • Nama, tajuk kedudukan dan butiran perhubungan pengadil (majikan atau penyelia) yang akan dapat mengesahkan sifat kerja anda selama 2 tahun. Pengadil boleh dihubungi oleh USQ dan harus dapat memberikan butiran tentang tanggungjawab termasuk tetapi tidak terhad kepada: menguruskan orang atau akaun pelanggan, tanggungjawab pengurusan untuk setiap projek utama dan / atau kebolehpasaran delegasi kewangan.

Keperluan Bahasa Inggeris

Semua pelajar dikehendaki memenuhi keperluan bahasa Inggeris yang berkenaan. Program ini memerlukan minimum IELTS 6.5 atau setara.

Jika anda tidak memenuhi syarat bahasa Inggeris, anda boleh memohon untuk mengkaji program bahasa Inggeris yang diluluskan oleh Universiti.

Pathways Alternatif

Program Pathway juga disediakan jika anda tidak memenuhi syarat kemasukan bahasa Inggeris yang disebutkan di atas.

Tarikh Akhir Kemaskini Mei 2018

Latar Belakang Pusat Pengajian

Are you thinking about studying in Australia? The University of Southern Queensland (USQ) prides itself on providing the best support possible to help you reach your study and career goals. USQ studen ... Baca lebih lanjut

Are you thinking about studying in Australia? The University of Southern Queensland (USQ) prides itself on providing the best support possible to help you reach your study and career goals. USQ students enjoy small class-sizes, collaborative learning spaces, and a suite of support services to enhance your study experience. With students from more than 80 countries and internationally accredited degrees and programs, you can choose to study on campus, external or online. Baca Ringkas
Toowoomba , Springfield , Brisbane , Australia Online + 3 Lagi Kurang