Sarjana Pentadbiran Perniagaan - dalam talian

Umum

Penerangan Program

Bahagian Perniagaan diakreditasi oleh International Business Education Collegiate Business (IACBE).

The Thomas University MBA adalah ijazah sarjana profesional dan diterapkan, menyediakan pelajar untuk kepimpinan di dunia perniagaan abad ke-21 melalui bacaan, penyelidikan, dan analisis kajian kes. Kursus MBA ditawarkan dalam pelbagai model penghantaran.

Ciri penting:

 • Membina program sarjana muda dalam pentadbiran perniagaan
 • Terbuka kepada pelajar dengan jurusan sarjana di mana-mana kawasan (dengan mengambil kepuasan empat prasyarat untuk jurusan bukan perniagaan atau penyiapan sarjana muda dalam perakaunan untuk pelajar yang ingin meneruskan kepekatan MBA Perakaunan)
 • Kelas-kelas prasyarat ditawarkan dalam talian atau dalam format bengkel 8 minggu
 • Lengkapkan program ini dalam tempoh dua tahun di kampus dan / atau kelas dalam talian, dengan mengambil kira perkembangan yang baik
 • Kursus MBA ditawarkan dalam pelbagai model penghantaran - secara dalam talian, hibrid (dalam talian dan bilik darjah), dan tatap muka.
 • MBA dengan tumpuan dalam Perakaunan (projek-projek yang digunakan untuk persekitaran kerja anda)
 • Pembantu lepasan yang ada.

PESAN PENTING UNTUK APLIKASI KELUARAN: Setiap kerajaan negeri mengatur sama ada universiti yang terletak di negeri lain boleh mendaftarkan pelajar dalam program dalam talian. Proses ini disebut "kuasa negara." Sesetengah negeri tidak membenarkan pelajar mereka untuk mendaftarkan pelajar dalam program dalam talian di luar universiti sama sekali; negeri-negeri lain membebankan universiti di luar yuran tinggi untuk mendaftar bahkan seorang pelajar dari negara itu. Atas sebab ini, Thomas University mungkin tidak dapat mendaftarkan pelajar dari luar Georgia dalam setiap program dalam talian yang kami tawarkan. Kami menerima pelajar dari sebanyak mungkin negara. Sila hubungi Kemasukan di admissions@thomasu.edu atau 800.538.9784 ext 1114 untuk mengetahui sama ada negara anda diberi kuasa untuk Thomas University .

Hasil Program MBA

 • Pelajar akan menggunakan pengetahuan dan maklumat yang diperlukan untuk pembangunan masalah pembingkaian dan penyelesaian. Pelajar akan menunjukkan kemahiran dalam penyepaduan bidang perniagaan fungsional.
 • Pelajar akan menunjukkan pemahaman mengenai hubungan antara analisis strategik, integrasi teori dan pelaksanaan praktikal. Pelajar akan menunjukkan tahap analisis kes dalam teladan dalam persekitaran perniagaan global.
 • Pelajar akan menggunakan teknik kuantitatif. Pelajar akan menunjukkan keupayaan untuk menerapkan konsep analisis yang sesuai dari pengetahuan perniagaan umum untuk menilai persekitaran perniagaan dan memilih tindakan yang sesuai untuk masalah perniagaan.
 • Pelajar akan menunjukkan kefahaman tentang tahap profesional komunikasi dan kemahiran persembahan perniagaan lisan dan bertulis.
 • Pelajar akan menunjukkan keupayaan untuk berkomunikasi melalui persembahan bertulis dan lisan. Pelajar akan menunjukkan keupayaan untuk berfungsi sebagai ahli yang berkesan dan produktif pasukan projek dan akan menunjukkan keupayaan untuk menggunakan kemahiran pengurusan projek di dunia yang pelbagai. Pelajar akan mengambil bahagian dalam pengurusan projek kumpulan yang menangani situasi perniagaan praktikal.
 • Pelajar akan membangunkan kesedaran tentang etika perniagaan profesional. Pelajar akan menunjukkan pemahaman tentang isu dan tingkah laku etika melalui tinjauan keluar.
 • Pelajar akan membangun pemahaman kepelbagaian termasuk etnik, jantina, umur, perbezaan fizikal, orientasi seksual, bangsa, dan agama. Pelajar akan menunjukkan pemahaman mengenai isu kepelbagaian dan pengaruhnya dalam persekitaran perniagaan domestik dan antarabangsa.

Matlamat Program MBA

 • Untuk menawarkan ijazah perniagaan siswazah yang dibezakan dengan penyepaduan teori dan aplikasi praktikal.
 • Untuk menyampaikan kurikulum pengetahuan dan maklumat yang diperlukan untuk pembangunan pengurus dan pentadbir berpotensi tinggi.
 • Untuk menyediakan pelbagai pengalaman dan aktiviti pembelajaran utama dan tambahan untuk menyediakan pelajar untuk cabaran yang akan mereka hadapi dalam persekitaran perniagaan kontemporari.
 • Untuk menambah nilai kepada pelajar dengan menyediakan mereka untuk belajar sepanjang hayat mereka dan untuk perkembangan profesional yang berterusan.
 • Untuk memperdalam para pelajar tentang pentingnya memahami isu-isu etika dan kepelbagaian, perubahan sifat pasaran antarabangsa, dan peranan teknologi di tempat kerja.
 • Untuk berkhidmat kepada komuniti dan keperluan perniagaan serantau dengan menyediakan pelajar untuk mengambil alih tanggungjawab pengurusan yang lebih besar di bandar, daerah dan negeri kita.
 • Untuk membangunkan pelajar memahami tahap profesional kemahiran komunikasi lisan dan tulisan, termasuk aplikasi perkakasan dan perisian komputer.
 • Untuk melibatkan diri dalam aktiviti keberkesanan institusi yang sesuai, termasuk pemantauan dan penilaian kendiri, serta penilaian keberkesanan dan kejayaan siswazah.
 • Untuk mengekalkan hubungan dengan perniagaan dan institusi akademik yang lain untuk memastikan program ini memenuhi keperluan pelajar-pelajar tertentu kami dan komuniti perniagaan yang lebih besar juga.
 • Memberi maklumat mengenai perkembangan kerjaya pascasiswazah dan peluang pendidikan.
Tarikh Akhir Kemaskini Jun 2018

Latar Belakang Pusat Pengajian

Thomas University is a four-year co-educational university that serves the post-secondary educational needs of south Georgia and north Florida. The university is located in Thomasville, Georgia, a rel ... Baca lebih lanjut

Thomas University is a four-year co-educational university that serves the post-secondary educational needs of south Georgia and north Florida. The university is located in Thomasville, Georgia, a relatively small town of over 20,000 people in rural southwest Georgia. The town is 35 miles north of Tallahassee, Florida, 55 miles south of Albany, Georgia, and 45 miles west of Valdosta, Georgia. Baca Ringkas