MBA 12-bulan, 36 kredit dalam Perakaunan di Salem International University menyediakan anda untuk peranan perniagaan yang lebih maju yang memberi tumpuan kepada fungsi perakaunan. Selepas tamat pengajian, anda harus menjadi pemecah masalah perniagaan yang kompeten dan berkesan yang boleh:

 • Memohon pengetahuan teknikal undang-undang perniagaan, GAAP, dan etika perakaunan kepada fungsi perakaunan.
 • Memberi laporan yang tepat dan sesuai dan fahami kesan kejadian tertentu (misalnya penggabungan dan pengambilalihan) mengenai penyata perakaunan.
 • Gunakan maklumat perakaunan sebagai sebahagian daripada proses membuat keputusan perniagaan strategik.
 • Mengurus dan memantau profesional perakaunan junior.
 • Menunjukkan integriti profesional dan tingkah laku etika yang luar biasa dalam perakaunan mengikut garis panduan American Institute of Certified Public Accountants (AICPA).

Mengenai Program ini

Program ini menyediakan pelajar untuk laluan kerjaya dan tugas sebagai:

 • Juruaudit Dalaman atau Pentadbir Kewangan
 • Pengawal Korporat

Akauntan Awam yang Diperakui - Profesion berlesen ini memerlukan pengalaman pendidikan, perakaunan atau pengalaman audit yang luas, menyelesaikan peperiksaan CPA yang berjaya, dan keperluan lain yang ditetapkan oleh Lembaga Perakaunan Virginia Barat atau keadaan kediaman lain. BSBA dan MBA gabungan Salem dengan pengkhususan Perakaunan memenuhi atau melebihi keperluan akademik untuk perizinan CPA di banyak negeri.

Format Kursus

Salem menawarkan program pengajian sarjana dan siswazah yang dipercepat dengan kemasukan berterusan melalui pendidikan jarak jauh atau di kampus Salem, West Virginia. Kursus dihantar dalam format bulanan (4-minggu) dan disiapkan secara atas talian, dalam talian, atau melalui pendekatan campuran yang menggunakan kedua-dua kaedah penghantaran. Kursus dalam talian berstruktur untuk bekerja dalam kekangan pekerjaan sepenuh masa, membolehkan anda memperoleh gelaran dengan gangguan minimum pada jadual sibuk anda. Program pembelajaran tradisional yang disediakan untuk pelajar kampus dan pelajar komuter.

Nombor Kursus / Nama

Kursus Perakaunan:

 • ACC551 Advanced Accounting
 • Etika Perakaunan ACC552
 • Pengauditan Lanjutan ACC553
 • Undang-undang Perniagaan ACC554
 • ACC555 Perakaunan Forensik

Syarat Kemasukan

Kemasukan ke Salem terbuka kepada semua pemohon berkelayakan tanpa mengira bangsa, warna, agama, agama, jantina, orientasi seksual, asal kebangsaan, atau keupayaan / ketidakupayaan. Sesiapa yang ingin menghadiri Salem boleh mendapatkan permohonan yang diperlukan dari Office of Admissions atau dalam talian dari laman web kami di www.salemu.edu. Permohonan yang lengkap hendaklah dikemukakan kepada Pejabat Kemasukan pada tarikh paling awal mungkin. Yuran permohonan tidak boleh ditolak diperlukan untuk semua pemohon. Universiti mengakui pelajar pada permulaan bulanan. Penerimaan adalah mengikut budi bicara Universiti Antarabangsa Salem; sesetengah program mempunyai keperluan tambahan kemasukan.

Program diajar dalam:
English
Salem University

Lihat 7 lagi program yang ditawarkan oleh Salem University »

Tarikh Akhir Kemaskini January 30, 2019
Kursus ini Online, Lokasi Kampus, Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Start Date
Duration
12 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
14,160 USD
yuran pengajian setiap tahun. Bayaran tambahan dikenakan
Ikut lokasi
Ikut tarikh