Sarjana Pentadbiran Perniagaan dalam Perakaunan

Umum

Penerangan Program

MBA 12-bulan, 36 kredit dalam Perakaunan di Salem International University menyediakan anda untuk peranan perniagaan yang lebih maju yang memberi tumpuan kepada fungsi perakaunan. Selepas tamat pengajian, anda harus menjadi pemecah masalah perniagaan yang kompeten dan berkesan yang boleh:

 • Memohon pengetahuan teknikal undang-undang perniagaan, GAAP, dan etika perakaunan kepada fungsi perakaunan.
 • Memberi laporan yang tepat dan sesuai dan fahami kesan kejadian tertentu (misalnya penggabungan dan pengambilalihan) mengenai penyata perakaunan.
 • Gunakan maklumat perakaunan sebagai sebahagian daripada proses membuat keputusan perniagaan strategik.
 • Mengurus dan memantau profesional perakaunan junior.
 • Menunjukkan integriti profesional dan tingkah laku etika yang luar biasa dalam perakaunan mengikut garis panduan American Institute of Certified Public Accountants (AICPA).

Mengenai Program ini

Program ini menyediakan pelajar untuk laluan kerjaya dan tugas sebagai:

 • Juruaudit Dalaman atau Pentadbir Kewangan
 • Pengawal Korporat

Akauntan Awam yang Diperakui - Profesion berlesen ini memerlukan pengalaman pendidikan, perakaunan atau pengalaman audit yang luas, menyelesaikan peperiksaan CPA yang berjaya, dan keperluan lain yang ditetapkan oleh Lembaga Perakaunan Virginia Barat atau keadaan kediaman lain. BSBA dan MBA gabungan Salem dengan pengkhususan Perakaunan memenuhi atau melebihi keperluan akademik untuk perizinan CPA di banyak negeri.

Format Kursus

Salem menawarkan program pengajian sarjana dan siswazah yang dipercepat dengan kemasukan berterusan melalui pendidikan jarak jauh atau di kampus Salem, West Virginia. Kursus dihantar dalam format bulanan (4-minggu) dan disiapkan secara atas talian, dalam talian, atau melalui pendekatan campuran yang menggunakan kedua-dua kaedah penghantaran. Kursus dalam talian berstruktur untuk bekerja dalam kekangan pekerjaan sepenuh masa, membolehkan anda memperoleh gelaran dengan gangguan minimum pada jadual sibuk anda. Program pembelajaran tradisional yang disediakan untuk pelajar kampus dan pelajar komuter.

Nombor Kursus / Nama

Kursus Perakaunan:

 • ACC551 Advanced Accounting
 • Etika Perakaunan ACC552
 • Pengauditan Lanjutan ACC553
 • Undang-undang Perniagaan ACC554
 • ACC555 Perakaunan Forensik

Syarat Kemasukan

Kemasukan ke Salem terbuka kepada semua pemohon berkelayakan tanpa mengira bangsa, warna, agama, agama, jantina, orientasi seksual, asal kebangsaan, atau keupayaan / ketidakupayaan. Sesiapa yang ingin menghadiri Salem boleh mendapatkan permohonan yang diperlukan dari Office of Admissions atau dalam talian dari laman web kami di www.salemu.edu. Permohonan yang lengkap hendaklah dikemukakan kepada Pejabat Kemasukan pada tarikh paling awal mungkin. Yuran permohonan tidak boleh ditolak diperlukan untuk semua pemohon. Universiti mengakui pelajar pada permulaan bulanan. Penerimaan adalah mengikut budi bicara Universiti Antarabangsa Salem; sesetengah program mempunyai keperluan tambahan kemasukan.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Established in 1888 as Salem College, Salem University has a tradition of academic excellence and innovation. The beautiful 100-acre campus is nestled in the Appalachian mountains of West Virginia. Th ... Baca lebih lanjut

Established in 1888 as Salem College, Salem University has a tradition of academic excellence and innovation. The beautiful 100-acre campus is nestled in the Appalachian mountains of West Virginia. The campus offers student housing and traditional campus clubs and activities. Baca Ringkas