Sarjana Pentadbiran Perniagaan dalam Pengurusan Penjagaan Kesihatan

Umum

Penerangan Program

MBA 12-bulan, 36 kredit dalam Pengurusan Penjagaan Kesihatan di Salem International University menyediakan anda untuk peranan perniagaan yang lebih maju dalam penyedia penjagaan kesihatan dan syarikat berkaitan kesihatan. Selepas tamat pengajian, anda harus menjadi pemecah masalah perniagaan yang kompeten dan berkesan yang boleh:

 • Buat keputusan perniagaan berdasarkan pemahaman terhadap persekitaran pengawalseliaan yang unik, keperluan kewangan, dan tujuan perkhidmatan pesakit.
 • Membantu membangunkan, mengurus, dan mengekalkan sumber manusia dalam lingkungan penjagaan kesihatan melalui pemahaman peranan penjaga kesihatan dan kelayakan yang diperlukan.
 • Memandu penjagaan pesakit yang lebih baik melalui analisis metrik prestasi.
 • Fahami dan terangkan sistem penjagaan kesihatan AS dalam konteks global.

Mengenai Program ini

Program ini menyediakan pelajar untuk laluan kerjaya dan tugas sebagai:

 • Pengurus Kewangan - Mengawasi semua aspek pengurusan kewangan kemudahan akut atau jangka panjang.
 • Pengurus Bahan - peralatan dan bekalan pembelian.
 • Pentadbiran Kejururawatan - Memastikan kakitangan menyediakan perkhidmatan yang tepat pada masanya dan cekap.
 • Pengurus Pertubuhan Kesihatan Mental - Mengurus operasi harian ke institusi tersebut.
 • Pengurus Besar - Menyewa, memberi dan menyelia kakitangan.

Format Kursus

Salem menawarkan program pengajian sarjana dan siswazah yang dipercepat dengan kemasukan berterusan melalui pendidikan jarak jauh atau di kampus Salem, West Virginia. Kursus dihantar dalam format bulanan (4-minggu) dan disiapkan secara atas talian, dalam talian, atau melalui pendekatan campuran yang menggunakan kedua-dua kaedah penghantaran. Kursus dalam talian berstruktur untuk bekerja dalam kekangan pekerjaan sepenuh masa, membolehkan anda memperoleh gelaran dengan gangguan minimum pada jadual sibuk anda. Program pembelajaran tradisional yang disediakan untuk pelajar kampus dan pelajar komuter.

Nombor Kursus / Nama

 • HCM605 Pengenalan kepada Pengurusan dan Operasi Penjagaan Kesihatan
 • HCM610 Undang-undang, Dasar dan Etika Penjagaan Kesihatan
 • HCM615 Kewangan Penjagaan Kesihatan
 • HCM620 Organisasi Kelakuan dan Pengurusan Sumber Manusia dalam Penjagaan Kesihatan
 • HCM625 Perancangan, Promosi, dan Penilaian Penjagaan Kesihatan

Syarat Kemasukan

Kemasukan ke Salem terbuka kepada semua pemohon berkelayakan tanpa mengira bangsa, warna, agama, agama, jantina, orientasi seksual, asal kebangsaan, atau keupayaan / ketidakupayaan. Sesiapa yang ingin menghadiri Salem boleh mendapatkan permohonan yang diperlukan dari Office of Admissions atau dalam talian dari laman web kami di www.salemu.edu. Permohonan yang lengkap hendaklah dikemukakan kepada Pejabat Kemasukan pada tarikh paling awal mungkin. Yuran permohonan tidak boleh ditolak diperlukan untuk semua pemohon. Universiti mengakui pelajar pada permulaan bulanan. Penerimaan adalah mengikut budi bicara Universiti Antarabangsa Salem; sesetengah program mempunyai keperluan tambahan kemasukan.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Established in 1888 as Salem College, Salem University has a tradition of academic excellence and innovation. The beautiful 100-acre campus is nestled in the Appalachian mountains of West Virginia. Th ... Baca lebih lanjut

Established in 1888 as Salem College, Salem University has a tradition of academic excellence and innovation. The beautiful 100-acre campus is nestled in the Appalachian mountains of West Virginia. The campus offers student housing and traditional campus clubs and activities. Baca Ringkas