Profil Kajian MBA Pengurusan Am

Dengan MBA sepenuh masa, anda secara khusus boleh memperluaskan pengetahuan pentadbiran perniagaan dan pengurusan anda dan membuat prasyarat yang sesuai untuk kedudukan utama dalam perniagaan .

teori

Kelayakan dalam konteks antarabangsa

Program MBA menawarkan gambaran menyeluruh mengenai semua bidang pengurusan dengan gabungan pentadbiran perniagaan dan pengetahuan fungsian dalam bidang seperti pemasaran, kewangan atau keusahawanan.

Program bahasa Inggeris memotivasi pelajar untuk menghabiskan pengetahuan dan kemahiran mereka dalam konteks antarabangsa melalui satu minggu tinggal di luar negara di Sepanyol.

Anda akan menyelesaikan pengajian dengan tesis tuan yang berorientasikan amalan.

Sokongan individu

Pelajaran yang disertakan bersama dalam Pengurusan Am Universiti MBA membuktikan hubungan praktikal langsung dengan persekitaran profesional dan persendirian semasa para pelajar dan juga termasuk kaunseling kerjaya . Dengan bantuan jurulatih profesional, pelajar menentukan struktur keperibadian mereka dan matlamat pembangunan dan dengan demikian mengoptimumkan kemahiran kepimpinan mereka.

Kompetensi dalam bidang tingkah laku komunikasi, kerjasama dan tingkah laku pasukan, tingkah laku konflik serta kepimpinan dan gaya kepimpinan menyempurnakan pengajaran yang disertakan bersama dan membolehkan penyusunan semula peribadi dan profesional serta pembangunan selanjutnya.

Prosedur permohonan di ISM

Untuk penerimaan kajian ini

 • kejayaan pertama yang disiapkan sekurang-kurangnya enam semester pengajian di universiti atau universiti
 • Kolej atau
 • sebuah universiti asing yang berpangkat yang sama

untuk membuktikan juga

 • sekurang-kurangnya dua hingga tiga tahun pengalaman kerja dan
 • kemahiran bahasa Inggeris yang mencukupi (TOEFL).

Kami dengan senang hati menerima pendaftaran anda secara berterusan dan mengambil kira tahun yang akan datang, selagi terdapat tempat-tempat percuma untuk belajar.

Dokumen yang akan dihantar

Kami memerlukan dokumen berikut daripada anda:

 • CV dan dua foto pasport. Vitae kurikulum hendaklah ditulis dalam bentuk jadual. Dua surat rujukan dari profesor universiti atau majikan Surat rujukan bertujuan untuk membuktikan kesesuaian anda untuk menyertai program MBA dari perspektif profesor universiti dan / atau majikan sebelumnya atau semasa.
 • Dua surat rujukan dari profesor universiti atau majikan
 • Sijil ijazah universiti pertama, jika berkenaan, ijazah universiti yang lebih tinggi. Sila lampirkan sekurang-kurangnya sijil ijazah universiti yang disiapkan pada masa permohonan.
 • Sijil pekerjaan. Sila sertakan semua sijil kerja / magang dari majikan terdahulu.
 • Surat motivasi. Huraikan kita dengan ayat pendek ringkas (maksima satu halaman DIN A4), kenapa anda ingin belajar di ISM dan mengapa Suruhanjaya Pengakuan harus memberi komitmen kepada anda.
 • Bukti kemahiran bahasa yang ada dalam Bahasa Inggeris oleh:
  • Sijil Bahasa Inggeris - sekurang-kurangnya tahap B2 mengikut kerangka rujukan Eropah (mungkin tidak lebih dari dua tahun), misalnya TOEFL (sekurang-kurangnya 80 mata berasaskan internet), IELTS (6.0 atau lebih baik), atau
  • sekurang-kurangnya 30 ECTS dalam program universiti bahasa Inggeris atau
  • Pembesar suara asli (peperiksaan kes demi kes)

proses kemasukan

Prosedur kemasukan terdiri daripada perbualan peribadi.

Wawancara peribadi akan dijalankan dalam bahasa Inggeris. Tujuannya ialah penilaian motivasi dan kesesuaian keadaan hidup profesional dan swasta serta kemahiran bahasa Inggeris pemohon.

Hasilnya akan dikomunikasikan kepada calon kira-kira dua minggu selepas wawancara

Program diajar dalam:
 • English
International School of Management
Tarikh Akhir Kemaskini Julai 31, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2020
Duration
Sepenuh masa
Price
23,400 EUR
Deadline
Jun 15, 2020
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2020
End Date
Sep 2022
Tarikh tutup permohonan
Jun 15, 2020

Sep 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
Jun 15, 2020
End Date
Sep 2022