Read the Official Description

Pelajar memperoleh 120 kredit untuk 8-10 Modul yang diajar di UAE, di mana penilaian adalah 100% oleh Tugasan, untuk memohon dan melengkapkan MBA yang terkemuka dari Anglia Ruskin University-UK terutamanya pada penyerahan disertasi individu, yang diajar oleh fakulti daripada Universiti.

Kepekatan disertasi (Maksimum 60 Kredit) boleh:

 • Pengurusan am
 • Pemasaran
 • Sumber Manusia.

Penyelia, dari Universiti, akan bekerjasama dengan pelajar apabila mereka menyelesaikan disertasi mereka. Anglia Ruskin University berkomitmen untuk menghasilkan penyelidikan berkualiti tinggi dengan kesan di semua bidang subjeknya.

Anglia Ruskin University adalah salah satu universiti terbesar di timur England dan mempunyai lebih dari 30,000 pelajar. Akar universiti kembali ke tahun 1858.

Anglia Ruskin University telah diberi kedudukan 301-350 pada tahun 2018 oleh Times Higher Education World University. Juga Pada 2016, universiti itu dinamakan sebagai Institusi Terbaik ke-38 bersama di UK oleh ranking dunia Times Higher Education. Peringkat ini adalah satu-satunya jadual prestasi universiti global untuk menilai universiti bertaraf dunia dalam semua misi utama mereka - pengajaran, penyelidikan, pemindahan pengetahuan dan pandangan antarabangsa.
Menurut jadual Liga Liga Guardian 2017, Anglia Ruskin University berada di kedudukan ke-66 di United Kingdom.


Kelayakan ini telah diakreditasi kepada Rangka Kerja Kelayakan Negara (NQF) dan setiap kelayakan mempunyai Nombor Akreditasi Kelayakan (QAN) yang unik. Nombor ini akan muncul pada dokumen pensijilan akhir pelajar./>

Program [Bertauliah oleh Kerangka Kelayakan Negara QAN: 601/7656/8]:

Kursus-kursus teras dalam program ini menyediakan asas kukuh dalam konsep, model, prinsip dan kemahiran pengurusan teras yang berkaitan dengan mengetuai organisasi antarabangsa pada abad ke-21. Setelah program selesai berjaya, anda akan dapat menggunakan alat keputusan yang canggih untuk berfikir kritis dan membuat strategi untuk menangani isu-isu perniagaan utama. Jika anda mempunyai ijazah sarjana muda dan ingin meneruskan peranan yang lebih senior dalam pengurusan atau anda seorang profesional yang ingin melanjutkan pengajian di peringkat Sarjana dalam Pengurusan, maka anda berada di program yang tepat untuk mencapai kejayaan.


Program inovatif ini telah disesuaikan untuk graduan yang ingin mengawasi pelbagai amalan perniagaan dan peluang belajar berorientasikan penyelidikan. Program ini telah dibangunkan untuk memenuhi tuntutan majikan semasa dan masa depan./>

Kriteria Kelayakan

Calon yang ideal akan berjaya menyelesaikan program peringkat siswazah mereka dalam mana-mana murid dengan sekurang-kurangnya 2 tahun pengalaman kerja. Calon tidak memegang Ijazah Sarjana Muda tetapi dengan pengalaman kerja yang substansial juga akan dipertimbangkan berdasarkan kes ke kes. Struktur Kurikulum 8 Modul (Keperluan Kredit Kumulatif: 120 Kredit)

 1. Strategi Korporat
 2. Strategi Kewangan Korporat dan Kewangan
 3. Amalan HR, Kepimpinan, dan Urusan Orang Kurang Upaya
 4. Perdagangan Global dan Impaknya pada Strategi
 5. Penyelidikan, Penyelesaian Masalah, dan Pelaporan Perniagaan
 6. Pengurusan Operasi, Kualiti dan Pengurusan Rantaian Bekalan
 7. Pemasaran Strategik
 8. Pengurusan projek

Disertasi - Lelaki Umum. Atau Pemasaran

Setelah mendapat 120 kredit, calon layak melengkapkan MBA dari Anglia Ruskin University -UK terutama pada penyerahan disertasi individu.
Kemasukan dibuka.

YURAN PROMOSI - untuk Tempoh Terhad Hanya MBA - Jumlah Penuh: Termasuk Semua Yuran MBA dalam AED 24,750 / MBA dalam MKT AED 23,400 / -.

Program taught in:
English
Master Education International - Dubai / Sharjah
This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
Sambilan
Price
23,400 AED
MBA AED 24K MBA-MKT 23K-All Inclusive
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline
Start Date
Sept. 2019
Application deadline
Start Date
Sept. 2019
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
End Date