Sarjana Pentadbiran Perniagaan - Program MBA Terakreditasi Antarabangsa

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Ringkasnya, pendidikan Switzerland membawa nilai.

Ijazah MBA yang diiktiraf AS dan EU kami memberi anda lebih daripada satu barisan baru pada resume anda. Ia memberikan anda pintu masuk profesional untuk kerjaya yang anda mahukan, di mana sahaja di dunia.

38864_swiss_school_of_management_992.jpg

Pengalaman MBA kami membawa anda ke dalam isu-isu yang penting, dan ia akan membuat anda mencapai dalam diri anda untuk membangun dan meningkatkan kekuatan, kemahiran, dan keyakinan anda. Dalam setiap kes, kelas, acara, dan aktiviti, anda akan diminta bukan sahaja untuk belajar kepimpinan tetapi untuk menunjukkannya.

Setiap hari di SSM bermula dengan satu soalan: "Apa yang akan anda lakukan?", Kerana itulah cara yang paling tepat untuk mempersiapkan anda untuk soalan yang lebih besar yang paling penting, sama ada di sini atau dalam kerjaya anda, di luar kampus kami: "Apa perbezaannya akan anda buat di dunia ".

119472_46707195_2019413841488086_5226798993903714304_o.jpg

Pembelajaran dalam Amalan

Pelajar perlu tahu, ada saat-saat istimewa yang menarik semua yang kita pelajari ke dalam fokus. Apabila teori, amalan, pengalaman, dan bakat semuanya datang ke satu titik yang tajam - keputusan yang membentuk tindakan yang pasti. Persoalannya, tidak lagi "apa yang boleh dilakukan", tetapi "apa yang akan saya lakukan".

Itulah cara Switzerland menjalankan perniagaan. Reputasi Switzerland untuk kecemerlangan adalah disebabkan oleh tenaga kerja yang berkelayakan yang berkerja tinggi. Sumber reputasi ini adalah apa yang diketahui oleh Switzerland - pendidikan berkualiti tinggi di seluruh Eropah.

Peringkat di antara Program MBA terbaik di seluruh dunia

The Swiss School of Management's Degree MBA dianugerahkan dengan kerjasama INSEEC Business School, yang merupakan salah satu daripada 20 sekolah perniagaan utama di Eropah, dan yang Ijazah Sarjana MBA berada di peringkat di antara Program terbaik di seluruh dunia dan diiktiraf oleh Persatuan MBA. Selain itu, Ijazah Sarjana Mba SSM diiktiraf sepenuhnya oleh IACBE dan Majlis Perundingan CEA untuk Pendidikan Tinggi di Amerika Syarikat. Ijazah MBA kami juga diakreditasi oleh Jabatan Hal Ehwal Veteran. SSM adalah sekolah bersertifikat berkualiti oleh EduQua, label Persijilan Kualiti Switzerland (diiktiraf oleh Kerajaan Persekutuan Switzerland) untuk Institusi pendidikan tinggi dan berterusan.

Jenis MBA yang ditawarkan

Sekolah Pengurusan Swiss menawarkan pelbagai program MBA:

 • Program MBA sepenuh masa di Rom (1 tahun)
 • Program MBA (EMBA) di Rom (1 tahun)
 • Program dwi MBA di Rom dan di Paris / London (1-2 - tahun)
 • Program MBA Modal di Rom, Paris, dan London (2-tahun)


Pendekatan kami memberi tumpuan kepada empat bidang

Global

Meningkat kepada cabaran beroperasi di dunia global. Campurkan dengan calon antarabangsa dan pengalaman apa yang dimaksudkan untuk bekerja di bahu dengan orang-orang dari berbagai negara, budaya, dan pandangan.

38863_swiss_school_of_management_993.jpgPembelajaran dalam Amalan

Ketahui cara membuat keputusan dalam menghadapi data yang bercanggah, politik kompleks, dan tekanan yang sengit.

Keusahawanan

Teroka usaha baru yang berpotensi, berhubung dengan usahawan, dan cari peluang baru.

Hubungan Alumni

Bina sambungan dan cari peluang perniagaan. Sebagai peserta MBA, anda akan berpeluang untuk menyertai persidangan belia antarabangsa yang dianjurkan oleh rakan akademik SSM di Eropah. Anda juga akan berpeluang untuk beralih ke program MBA Dual atau Modal kami, dengan memberi diri anda latihan praktikal selama enam bulan di Paris atau London. Jika anda mahu mengambil kerjaya anda ke peringkat seterusnya, pergi ke Rom. Ketahui bagaimana pemikiran Switzerland akan memandu kerjaya anda lebih jauh daripada yang anda bayangkan.

38866_swiss_school_of_management_linkedin.jpg

Kurikulum

Kelas dua kali seminggu: Isnin

Kursus

 • Kepimpinan 360 Darjah
 • Perakaunan
 • Dinamik Pemasaran
 • Kelakuan Organisasi
 • Macroekonomi dan Kewangan Global
 • Undang-undang dan Etika Antarabangsa
 • Globalisasi
 • Keselamatan siber
 • Pelaburan
 • Strategi Kompetitif
 • Berunding secara global
 • Kursus Pengkhususan Intensif
 • Penyelidikan Tesis - Belajar sendiri

Pengkhususan

Program MBA sepenuh masa boleh diselesaikan dalam pelbagai jurusan / pengkhususan.

 • Pengurusan Global dan Kepimpinan
 • Kewangan
 • Keusahawanan
 • Sumber Manusia
 • Kesihatan, Keselamatan dan Alam Sekitar (HSE)
 • Pengurusan Mewah
 • Pemasaran
 • Organisasi Bukan-Keuntungan
 • Pengurusan projek
 • Teknologi Kewangan (Fintech)

119476_04.jpg

Pengalaman MBA yang benar-benar Dual, menjadikan diri anda unik!

Program MBA Dual boleh diselesaikan dalam masa 18 atau 24 bulan. Program ini bermula pada bulan September atau Januari, di Rom, di Sekolah Pengurusan Swiss, di mana anda akan mengikuti semua kursus teras dan pakar dalam Pengurusan dan Kepimpinan Global. Selepas satu tahun di SSM di Rom, anda akan berpindah ke INSEEC Paris atau London untuk enam bulan lagi sekolah. Sebaik sahaja anda selesai dengan trek akademik anda, INSEEC akan menganjurkan temu bual untuk anda, untuk menjalani latihan berbayar sama ada di Paris atau London.

Pada akhir perjalanan anda, anda akan lulus dengan ijazah dual-MBA yang diiktiraf antarabangsa dan enam bulan pengalaman kerja. Latihan ini tidak wajib untuk mendapatkan derajat MBA Dual MBA adalah lebih daripada sebuah ibu kota Eropah yang menarik; ia adalah ensiklopedia yang menakjubkan sejarah hidup.

Program MBA Dual membolehkan anda mengkhususkan diri dalam dua bidang yang berbeza, memperoleh lebih daripada 60 ECTS. Semasa berada di Rom, anda akan menjadi pakar dalam Pengurusan Global

MBA Modal, berdiri daripada orang ramai!

Pengalaman tri-Capital Capital MBA, yang disediakan oleh INSEEC dan Sekolah Pengurusan Swiss di Rom, membawa anda dalam perjalanan global selama 18 bulan antara ibu kota Rom, Paris, dan London. Komponen akhir adalah latihan wajib selama enam bulan. Pelajar akan diberi peluang untuk menemu bual untuk latihan yang dibayar (ya, dibayar) yang ditawarkan oleh salah satu daripada 10,000 rakan kongsi kami di seluruh dunia.

Perjalanan selama dua tahun MBA Modal bermula pada bulan September atau Februari sama ada di Rom atau di Paris. Setiap enam bulan, anda akan berpindah ke bandar lain. Atas permintaan, anda boleh mulakan antara pengambilan rasmi.

Cari perbezaan SSM

Sepanjang program MBA, pelajar akan mempelajari falsafah kepemimpinan, perniagaan, keusahawanan dan pengurusan yang boleh digunakan untuk peranan pengurusan dalam pelbagai industri. Sekolah perniagaan kami juga memberikan pengalaman pelajar yang berpengalaman, pengalaman utama dan perbincangan kelas.

MBA Terakreditasi Antarabangsa kami merangkumi kuliah , lawatan korporat , penceramah tetamu , latihan penilaian diri dan kaunseling resume / internship. Matlamat kami adalah untuk memulakan rangkaian pelajar yang semakin meningkat dari saat mereka tiba.

Pelajar juga akan mendapati bahawa lokasi kami di pusat bandar membolehkan mereka memanfaatkan semua yang ditawarkan oleh Rom. Kelas terletak dalam jarak berjalan kaki dari segala-galanya, termasuk Piazza Navona, Pantheon, Langkah Sepanyol dan Vatican.

Sekolah perniagaan yang hebat harus bekerja keras untuk meningkatkan prospek kerjaya anda. Di SSM, itulah yang kami lakukan untuk setiap pelajar kami.

Kelebihan Roma

Rom lebih daripada sebuah ibu kota Eropah yang menarik; ia adalah ensiklopedia yang menakjubkan sejarah hidup. Telah dikatakan bahawa semua jalan menuju ke Rom, dan di Rom, setiap jalan menuju ke selamanya. Hidup dan belajar di Rom menyediakan peluang yang jarang untuk mengalami budaya, yang membantu membentuk dunia moden. Datang belajar di Sekolah Pengurusan Switzerland dan berjalan di atas batu-batu lama yang sama di mana sekali Julius Caesar dan Constantine the Great melakukan.

Kelebihan Paris

Di Paris, udara sangat tebal. Pelajar yang tinggal dan belajar di Paris memanfaatkan peluangnya melalui kajian di institusi pendidikan yang berkualiti dan kehidupan di mana-mana kejiranan Paris yang bergaya dan bergaya. Pelajar yang belajar di luar negara di Paris juga memanfaatkan kelebihan ruang ikon budaya, ikon, dan kejadian di Paris. Ramai pelajar bahkan komited untuk program bahasa lanjutan dan latihan praktik berkualiti di beberapa industri yang berkuasa di Paris. Akhirnya, program pengajian di luar negara Paris memberikan peluang kepada pelajar secara akademik, secara peribadi, dan profesional.

Kelebihan London

London adalah, tanpa ragu, salah satu daripada bandar-bandar yang paling dinamik di dunia. Pelajar yang tinggal dan belajar di London terdedah kepada persekitaran antarabangsa, dan ini membolehkan mereka membuka pelbagai jenis dunia yang ditawarkan ketika tinggal di sebuah bandar yang indah, berdasarkan banyak syarikat multinasional terkemuka. London juga bangga dengan warisan budaya, terkenal dengan pelbagai pemandangan pentingnya, dan juga menjadi rumah kepada keluarga diraja. Banyak pelajar bahkan berkomitmen untuk program bahasa lanjutan dan latihan praktik berkualiti di beberapa industri yang berkuasa di London. Akhirnya, program pengajian di London di luar negara memberikan peluang kepada pelajar secara akademik, secara peribadi, dan profesional.

119470_50082505_2086427414786728_3933537560294326272_o.jpg

Testimoni

Nama: Emma Smith

Pengkhususan: Pengurusan Global

Tempat kerja: American Overseas School of Rome

Tahun Pengijazahan: 2018

Pekerjaan Semasa: Pembantu Komunikasi dan Pembangunan dan Mentor Guru Baru

Quote Kegemaran: "Jangan takut untuk berjalan sendirian. Jangan takut untuk menyukainya. "

38865_swiss_school_of_management_colosseum.jpg


Sila serahkan permohonan anda atau sebarang pertanyaan yang anda ada ke alamat e-mel berikut: info@ssm.swiss

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Swiss School of Management is a fully accredited private institute of higher education located in Rome, on the University of Washington's campus in the historic city center. We have a diverse stud ... Baca lebih lanjut

The Swiss School of Management is a fully accredited private institute of higher education located in Rome, on the University of Washington's campus in the historic city center. We have a diverse student body coming from all over the world, studying our accredited Bachelors, Masters and Doctor of Business Administration Degree Programs. Baca Ringkas