Sarjana Pentadbiran Perniagaan, pembelajaran fleksibel

Umum

5 lokasi tersedia

Penerangan Program

Mengapa kursus ini?

Kita tahu tidak semua orang boleh, atau sememangnya mahu belajar sepenuh masa atau oleh golongan petang.

Itulah sebabnya laluan pembelajaran yang fleksibel kami membolehkan anda untuk mengubah kadar dan perintah kajian yang sesuai dengan keadaan peribadi anda. Laluan ini menggabungkan yang terbaik daripada sepenuh masa, separuh masa dan kajian pembelajaran terbuka.

Anda akan menjalankan sebahagian besar daripada pengajian luar kampus, dengan kehadiran wajib di hanya satu atau dua minggu sekolah setiap tahun.

Anda akan mula secara pembelajaran yang terbuka dengan pilihan untuk menambah pengajian melalui pilihan muka-ke-muka kelas di Glasgow.

Kaedah kajian adalah sesuai jika anda nilai muka-ke-muka hubungan dengan tutor, melawat pakar dan rakan-rakan pelajar, tetapi tidak dapat menghadiri kelas mingguan yang tetap.

Bagaimanakah pembelajaran fleksibel berfungsi?

Untuk menyertai program ini, anda akan diberi jadual kajian disyorkan yang membolehkan anda untuk melengkapkan Strathclyde MBA dalam tempoh 3 tahun. Ia bertujuan untuk menyediakan anda dengan keseimbangan yang belajar di rumah, kehadiran di sekolah hujung minggu dan seminar intensif di Glasgow.

Bersama-sama dengan jadual waktu, kami menghantar tahun pertama anda bahan pembelajaran teras dan buku-buku teks utama, dan memberikan butir-butir penuh dalam talian dan program sokongan tutor kami.

Jika anda mahu menyegerakan dan melengkapkan Strathclyde MBA dalam masa kurang dari 3 tahun, pasukan sokongan kami boleh mencadangkan jadual kajian alternatif. Sebagai alternatif, jika anda ingin mengambil masa yang lama untuk melengkapkan MBA anda, kami boleh menampung pengajian sehingga maksimum 6 tahun.

Sekolah hujung minggu Wajib

Terdapat mata pelajaran tertentu, seperti "Pengurus Pembelajaran" yang kami rasa tidak boleh diajar pada jarak. Ini adalah mengapa kami telah ditubuhkan dua buah sekolah hujung minggu wajib sepanjang tempoh keseluruhan program. Sekolah-sekolah ini hujung minggu adalah termasuk dalam yuran pengajian standard.

Anda boleh mendapatkan nilai yang besar melalui kerjasama dengan pengurus bercita-cita tinggi yang lain, sering dari keratan rentas pelbagai jenis industri dan perdagangan.

Seminar intensif pilihan

Untuk membuat sebahagian pengalaman MBA anda, kami amat menggalakkan anda mengambil kesempatan daripada pilihan intensif muka-ke-muka seminar di Glasgow. Kos ini termasuk dalam yuran pengajian.

Sesi-sesi ini menyediakan peluang yang berharga untuk kajian yang mendalam tentang mata pelajaran yang terpilih, seorang rakan pelajar dan mendapat manfaat daripada pengalaman yang dikongsi bersama. Di samping itu, seminar intensif adalah kunci untuk mempercepatkan kemajuan anda melalui program ini.

Jadual waktu mencadangkan kami akan memberikan anda satu idea firma komitmen lebih awal. Ini membolehkan anda untuk merancang tahun anda lebih awal di tempat kerja dan rumah.

Bilakah saya boleh menyertai program ini?

Dalam teori, anda boleh mula kajian pembelajaran fleksibel bila-bila masa yang anda suka. Walau bagaimanapun, kami mempunyai jadual tahunan kelas induksi, sekolah hujung minggu dan seminar intensif. Kami mengesyorkan bahawa anda mula berhampiran dengan tempoh induksi. Ini biasanya berlangsung sekitar bulan April dan Oktober setiap tahun.

Kami melakukan yang terbaik untuk menjadualkan kelas induksi, sekolah hujung minggu dan seminar intensif bersama-sama sepanjang tahun. Ini memastikan bahawa anda mempunyai setiap peluang untuk memaksimumkan penginapan anda di Glasgow.

Sekolah Weekend berjalan untuk semua laluan kajian daripada Strathclyde MBA. Jika anda tidak boleh membuat suatu tarikh yang dinyatakan, maka anda mempunyai peluang untuk menghadiri sekolah hujung minggu yang akan datang pada masa akan datang.

Seminar intensif hanya dijadualkan untuk pembelajaran fleksibel ahli kursus kami. Jika anda tidak dapat hadir, kami mengesyorkan bahawa anda melengkapkan kawasan subjek menggunakan bahan-bahan pembelajaran teras dan bukan melambatkan kemajuan anda.

Berapa banyak masa yang saya perlukan untuk melakukan untuk belajar?

Jika anda menghadiri semua sekolah hujung minggu mungkin dan seminar intensif yang ditawarkan dalam mana-mana satu tahun, anda boleh mengharapkan untuk berada jauh dari pejabat untuk sejumlah kira-kira 15 hari.

Anda juga boleh menjangka untuk membelanjakan kira-kira sekurang-kurangnya 15 jam seminggu di samping sekolah hujung minggu dan seminar kehadiran pilihan.

Akreditasi

Kurang daripada 1% daripada sekolah-sekolah perniagaan di dunia memegang "akreditasi tiga", dan Strathclyde adalah salah seorang daripada mereka. 3 badan-badan akreditasi antarabangsa ialah:

 • Persatuan untuk Advance Collegiate Sekolah Perniagaan
 • Eropah Sistem Peningkatan Kualiti
 • Persatuan MBA

Untuk mendapat akreditasi oleh salah satu daripada badan-badan ini adalah satu pencapaian itu sendiri. Untuk mendapat akreditasi oleh ketiga-tiga badan adalah satu pencapaian yang benar-benar cemerlang dan salah kita banggakan.

Persatuan Sarjana Pentadbiran Perniagaan (AMBA)

Anda layak untuk menyertai AMBA selepas pendaftaran pada kursus MBA.

Kandungan Kursus

The Strathclyde MBA adalah berdasarkan pembelajaran kolaboratif. Anda berkongsi pengalaman kerja, pengetahuan, pemahaman dan kemahiran.

Tujuan kami adalah untuk membantu untuk membangunkan anda dalam pelbagai bidang pengurusan.

MBA akan membentuk dan membimbing anda sebagai reflektif, berfikiran terbuka, pelajar penyesuaian.

Modul

Pengamal reflektif

Modul ini direka untuk membantu anda bertindak balas kepada penekanan yang semakin meningkat dalam dunia perniagaan tentang tanggungjawab sosial korporat, jangkaan pihak berkepentingan dan amalan profesional pengurusan. Modul ini mempunyai tiga kelas, Pengurus Pembelajaran, Tadbir Urus dan Pengurusan Keusahawanan dan Kepimpinan. Modul ini menyediakan anda dengan asas-asas untuk menjadi seorang pengurus penyesuaian terbuka kepada pembelajaran sepanjang hayat.

 • Pengurus Pembelajaran
 • Tadbir Urus Korporat
 • Membuat Kerja Perniagaan

Modul ini membantu anda memahami asas-asas pengurusan dan proses penting untuk kejayaan perniagaan dan yang dikendalikan oleh pasukan pakar berfungsi dalam sesebuah organisasi.

Dengan menyedari tentang disiplin ini anda akan lebih dapat menghargai setiap fungsi serta hubungan dan ketegangan di antara mereka.

Modul ini mempunyai enam kelas:

 • Kewangan dan Pengurusan Kewangan
 • Pengurusan pemasaran
 • Sokongan analisis untuk Membuat Keputusan
 • Pengurusan Operasi
 • Urusan Orang dalam Organisasi
 • Kewangan dan Perakaunan Pengurusan

Modul ini direka untuk membantu anda mengintegrasikan kelas dalam 'Membuat Kerja Perniagaan' modul.

Kelas-kelas yang direka untuk membantu anda meneroka, memahami dan yakin menguruskan dalaman dan luaran kekaburan, kerumitan dan ketidakpastian. The Strathclyde MBA terkenal dengan reputasinya dalam aspek pengurusan.

Terdapat empat kelas dalam modul ini

 • Meneroka Alam Sekitar Antarabangsa
 • Analisis Strategi dan Penilaian
 • Membuat Strategi
 • Consulting strategik dalam Amalan - ini memberi anda peluang untuk bekerja dengan isu organisasi secara langsung bersama-sama dengan organisasi pelanggan. Pelanggan akan menampilkan ketara dalam penilaian kelas. Mereka bentuk kelas dalam apa-apa cara yang menyediakan anda dengan banyak wawasan ke dalam keadaan tidak menentu dalam menguruskan diri sendiri, tugas merangka strategi dan memenuhi jangkaan pelanggan.

Pembangunan Peribadi

Seperti yang anda kemajuan melalui Strathclyde MBA kita bekerjasama dengan anda untuk membantu anda memperibadikan pembelajaran dan pembangunan anda. Kami berbuat demikian melalui dua laluan - Kelas Elektif dan MBA Projek akhir.

 • Kelas elektif
 • MBA Projek
 • Interaksi dengan syarikat-syarikat sebenar

Pembelajaran & pengajaran

Bahan pembelajaran teras

Bahan-bahan pembelajaran teras adalah panduan kajian yang luas untuk setiap mata pelajaran. Mereka menyediakan kedua-dua tuisyen langsung dan ulasan-ulasan pada buku-buku teks disyorkan.

Kami telah membuat pelaburan yang besar dalam membangunkan bahan-bahan kajian. Mereka sentiasa disemak semula untuk memastikan mereka up-to-date.

Buku Teks

Tidak seperti kebanyakan pembekal MBA lain, buku-buku teks teras dimasukkan sebagai sebahagian daripada yuran pengajian.

Ini adalah buku yang dicadangkan anda perlukan untuk mengisi Strathclyde MBA anda. Majoriti daripada mereka yang ditulis oleh ahli akademik Strathclyde.

Bagi sesetengah mata pelajaran, anda juga akan menerima artikel dicetak semula dan CD yang menyediakan arahan tambahan.

sokongan

Margaret bahasa Inggeris dan Karen McMillan akan menjadi perkara utama yang boleh dihubungi dan boleh dengan mudah dihubungi melalui e-mel, telefon atau faks.

Margaret dan Karen akan berurusan dengan hari anda dengan isu-isu hari, tetapi juga menyediakan nasihat mengenai jadual waktu pengajian, dan cara terbaik untuk menangani pembelajaran fleksibel.

Anda diperuntukkan tutor bagi setiap mata pelajaran yang dikaji. Mereka boleh membimbing dan menyokong kerja anda melalui telefon, faks dan e-mel dan akan gembira untuk memberikan maklum balas terperinci mengenai tugasan ditanda.

Sokongan dalam talian

Kami menyediakan perkhidmatan dalam talian intranet yang mudah diakses melalui internet.

Intranet ini membolehkan anda dari jauh mengakses Perkhidmatan Maklumat Perniagaan kami. Di sana anda akan menemui pelbagai pangkalan data elektronik supaya anda boleh dengan mudah menjalankan semua kajian dan meja kerja.

Intranet membolehkan kami untuk memaklumkan kepada anda perkembangan terkini dan maklumat yang relevan mengenai SBS dan menyediakan anda dengan maklumat tambahan mengenai subjek kajian anda. Ia membolehkan anda untuk menghubungi kajian dan kumpulan rakan sekerja melalui papan buletin.

Penilaian

Pembelajaran fleksibel mempunyai kriteria penilaian sama seperti kaedah kajian kami yang lain. Penilaian sepanjang program itu melibatkan gabungan:

 • kerja kursus
 • bengkel
 • peperiksaan
 • kerja berkumpulan
 • persembahan

PEPERIKSAAN

Terdapat tiga jadual peperiksaan setiap tahun:

 • Disember
 • Mac
 • Og

Ia juga mungkin untuk ahli-kursus pembelajaran kami fleksibel untuk mengambil peperiksaan daripada Glasgow.

Anda mungkin boleh untuk mengambil peperiksaan di salah satu pusat antarabangsa kami atau pejabat British Council tempatan, Konsulat British atau Universiti.

Tempat yang biasanya akan mengenakan bayaran sewa bilik plus Pengawasan Bayaran (ini akan berbeza-beza) dan anda juga akan diminta membayar £ 40 setiap peperiksaan yang perlu dibayar kepada University of Strathclyde.

Syarat kemasukan

Proses pemilihan kami direka untuk mengenal pasti profesional yang berbakat dari pelbagai akademik, perniagaan dan latar belakang budaya.

Walaupun ada keperluan rasmi untuk masuk yang disenaraikan di bawah, kami mengambil kira:

 • berpotensi anda
 • kualiti interpersonal dan pasukan anda bekerja
 • julat dan jenis pengalaman pengurusan anda

Dalam usaha untuk menilai kemahiran ini kami meminta anda untuk menyelesaikan beberapa esei menggariskan pengalaman dan aspirasi anda bersama rujukan sokongan pengalaman kerja anda dan rekod akademik.

Kami mungkin meminta anda untuk menjalankan temu bual formal untuk membincangkan pencapaian dan aspirasi anda. Kami menggalakkan anda untuk melawat sekolah atau memusatkan anda memohon kepada dan bertanya seberapa banyak soalan yang anda perlu menjelaskan keputusan anda.

Kelayakan & Pengalaman

Untuk masuk ke program MBA, anda mesti:

 • memegang ijazah dari sebuah universiti UK, atau kelayakan akademik yang setaraf dari institusi bukan UK setanding. Jika anda belajar untuk ijazah sarjana muda di institusi bukan UK kami memerlukan salinan transkrip ijazah anda. Kelayakan profesional juga akan dipertimbangkan.
 • sekurang-kurangnya 24 tahun.
 • mempunyai sekurang-kurangnya sepenuh masa pengalaman lepasan ijazah tiga tahun di mana pengurusan manusia dan sumber telah memainkan peranan penting.

Kemasukan di peringkat Diploma yang ditawarkan kepada pemohon yang tidak memiliki kelayakan yang diiktiraf peringkat ijazah mencukupi, tetapi yang dilakukan:

 • memegang bukan ijazah / kelayakan profesional serta sekurang-kurangnya lima tahun pengalaman pengurusan pelbagai.
 • tidak mempunyai kelulusan formal tetapi pengalaman pengurusan yang luas dan pelbagai (10 tahun atau lebih).
 • adalah calon-calon yang luar biasa usia 24 dengan sekurang-kurangnya pengalaman pengurusan dua tahun lebih. Ini disediakan hanya untuk calon yang memohon untuk laluan lain daripada sepenuh masa.

Ujian kemasukan

Walaupun Pengurusan Siswazah Kemasukan Test (GMAT) bukanlah satu keperluan standard daripada proses kemasukan kami, hujah lisan yang kukuh dan kebolehan berangka adalah kritikal untuk MBA dan kami mungkin meminta anda untuk menjalankan apa-apa ujian.

Kecekapan dalam bahasa Inggeris

Program MBA adalah sangat interaktif dan memerlukan tahap yang tinggi kecekapan dalam berbahasa Inggeris, menulis, membaca dan pemahaman. A skor minimum 6.5 dalam IELTS diperlukan bagi mereka pelajar yang bahasa pertama bukan bahasa Inggeris. Kami boleh mempertimbangkan pemohon yang jatuh sedikit di bawah piawaian ini jika mereka bersedia untuk menjalankan kajian pra-sessional.

Kecekapan Komputer

Dalam usaha untuk menjalankan Diploma / MBA anda perlu cekap dalam pemprosesan perkataan, penggunaan spreadsheet dan dalam penulisan laporan.

Proses permohonan

Borang permohonan yang lengkap adalah dianggap oleh Jawatankuasa Kemasukan sebagai mereka diterima. Anda digalakkan untuk mengemukakan borang permohonan dan semua dokumen sokongan secepat mungkin. Setelah semua butiran dengan kami, anda akan menerima keputusan dalam tempoh tiga atau empat minggu dari tarikh permohonan.

Pengecualian

Pengecualian sesetengah mungkin boleh didapati dari mata pelajaran dalam 'Membuat Modul Kerja Perniagaan' dan akan dipertimbangkan berdasarkan kes demi kes. Untuk maklumat lanjut hubungi pasukan kemasukan itu.

YURAN & PEMBIAYAAN

Berapa banyak kursus saya akan kos?

Semua yuran dipetik ditetapkan setiap tahun akademik kecuali dinyatakan sebaliknya.

Pembelajaran fleksibel - pengambilan September

MBA

 • MBA (pelajar pertama berdaftar di 2015/16) - £ 5,334 ¹
 • MBA (pelajar pertama berdaftar di 2014/15) - £ 5333
 • MBA (pelajar pertama berdaftar di 2013/14) - £ 4500
 • PGDip Perniagaan (yuran tahun 4-7 pendaftaran semula) - £ 100
 • PGDip Perniagaan (pelajar pertama berdaftar di 2015/16) - £ 5250 ²
 • PGDip Perniagaan (pelajar pertama berdaftar di 2014/15) - £ 5250
 • PGDip Perniagaan (pelajar pertama berdaftar di 2013/14) - £ 2500
 • PGDip Perniagaan untuk MBA penukaran (tahun 4) - £ 2000
 • Perniagaan (tahun 4-7 pendaftaran semula bayaran) - £ 100
 • MSc Perniagaan & Pengurusan untuk MBA penukaran (September) - £ 9000
 • MSc Perniagaan & Pengurusan untuk MBA penukaran (April) - £ 9000

MBA dalam bidang Kepimpinan

 • MBA Kepimpinan (pelajar pertama berdaftar di 2014/15) - £ 10,000

Pembelajaran fleksibel - pengambilan April

 • MBA (pelajar pertama berdaftar di 2015/16) - £ 4,000 ³
 • MBA (pelajar pertama berdaftar di 2014/15) - £ 6400
 • MBA (pelajar pertama berdaftar di 2013/14) - £ 4725
 • MBA (tahun 4-7 pendaftaran semula bayaran) - £ 100
 • PGDip Perniagaan (pelajar pertama berdaftar di 2015/16) - £ 4,000 *
 • PGDip Perniagaan (pelajar pertama berdaftar di 2014/15) - £ 6400
 • PGDip Perniagaan (pelajar pertama berdaftar di 2013/14) - £ 2725
 • PGDip Perniagaan untuk MBA penukaran (tahun 4) - £ 2000
 • PGDip Perniagaan (yuran tahun 4-7 pendaftaran semula) - £ 100

Anda juga perlu bajet untuk kos tambahan seperti perjalanan dan penginapan di Glasgow.

Nota

Yuran untuk separuh masa dan MBA kursus fleksibel mungkin berbeza mengikut tahun pengajian. Bagi pelajar pertama berdaftar di 2015-16, profil bayaran adalah seperti berikut:

 • Tahun 1: £ 5334 / Tahun 2: £ 5333 / Tahun 3: £ 5,333 (Jumlah Bayaran: £ 16,000)
 • Tahun 1: £ 5250 / Tahun 2: £ 5250 / Tahun 3: £ 3,500 (Jumlah Bayaran: £ 14,000)
 • Tahun 1: £ 4000 / Tahun 2: £ 6400 / Tahun 3: £ 5,600 (Jumlah Bayaran: £ 16,000)
 • Tahun 1: £ 4000 / Tahun 2: £ 6400 / Tahun 3: £ 3,600 (Jumlah Bayaran: £ 14,000

Bagaimana saya boleh membiayai kursus saya?

Membuat keputusan untuk belajar MBA merupakan pelaburan kewangan yang besar. Kami meminta anda untuk menyelidik bagaimana anda akan untuk membiayai ini seawal yang mungkin.

Majoriti pelajar kepada program sepenuh masa adalah diri yang dibiayai. Pelajar UK boleh memohon untuk skim pinjaman untuk membiayai pengajian mereka dan bukan UK biasanya meningkatkan kewangan mereka sendiri melalui pinjaman bank atau biasiswa.

Pejabat Kewangan Universiti mentadbir pelan ansuran untuk pembayaran yuran pengajian oleh pelajar sendiri yang dibiayai. Maklumat boleh didapati di http://www.strath.ac.uk/finance/student/tuitionfees/

Pembangunan Pinjaman Kerjaya

Skim Pinjaman Pembangunan Kerjaya dijalankan dengan kerjasama Jabatan Kerajaan UK Pendidikan dan Pekerjaan. Ia boleh didapati di bank-bank berikut:

 • Barclays
 • Koperasi
 • The Royal Bank of Scotland.

Untuk maklumat lanjut mengenai kelayakan layari laman web di di www.lifelonglearning.co.uk/cdl/index.htm

Biasiswa

Butiran biasiswa universiti boleh didapati di www.strath.ac.uk/search/scholarships/

Kerjaya

Kami menyedari bahawa pembangunan kerjaya adalah salah satu daripada sebab utama mengapa orang melabur dalam MBA. Pasaran kerja MBA menawarkan banyak peluang global tetapi boleh menjadi kompleks dan mencabar.

Itulah sebabnya kami menawarkan perkhidmatan kerjaya khusus untuk pelajar MBA. Ini terdiri daripada perancangan kerjaya dan pembangunan kemahiran serta akses yang tidak terhad kepada nasihat peribadi dan bimbingan. Perkhidmatan kerjaya kami disampaikan dalam rumah dan oleh sepasukan perunding atas.

Kami bekerjasama dengan anda untuk melengkapi usaha pencarian kerja sendiri proaktif anda. Kami membantu anda untuk menggunakan latar belakang kerjaya tertentu anda sendiri dan kekuatan untuk membantu dengan langkah kerjaya anda yang seterusnya.

Anda akan mendapat pemahaman dan alat untuk mengembangkan, merancang, anda sendiri strategik kerjaya, serta pemasaran diri dan kemahiran komunikasi untuk membuat permohonan yang berkesan dan menarik perhatian di temuduga.

Anda akan mempunyai pengetahuan tentang pasaran kerja global dan pelbagai kenalan untuk membuat ia berfungsi untuk anda.

Program Pembangunan Kerjaya & Profesional

Program pembangunan profesional teras kami disampaikan dalam empat modul sepanjang tahun. Setiap berlangsung selama seminggu dan diadakan pada bulan Oktober, November, Januari dan Februari. Program ini termasuk:

CPD 1

 • Pengenalan kepada perancangan kerjaya strategik dan bagaimana untuk mendapatkan pekerjaan yang anda mahu
 • Membuat profil peribadi (yang akan diterbitkan di laman profil kami)
 • Bengkel kemahiran persembahan
 • Kemahiran, termasuk media sosial Rangkaian
 • Cabaran Glasgow

CPD 2

 • Audit kemahiran peribadi
 • Menetapkan matlamat pembangunan kerjaya
 • Self-penjenamaan / persembahan diri (CV, surat perlindungan dan aplikasi)
 • Sumber sokongan

CPD 3

 • Lawatan syarikat dan persembahan industri, termasuk alumni
 • Scotland MBA Kerjaya Peristiwa

CPD 4

 • Wawancara praktikal dan penilaian sesi pusat

Sepanjang tahun ini, akan ada bengkel tambahan, kelas tuan dan persembahan syarikat.

Kerjaya berdedikasi sumber

Anda akan mempunyai akses kepada perpustakaan maklumat dan sumber MBA khusus melalui Kerjaya kami Portal. Ini menawarkan:

 • syarikat dan maklumat pasaran, kedua-dua UK dan global
 • kekosongan jawatan di seluruh dunia
 • Pautan ke atas laman MBA

Di manakah mereka sekarang?

94.9% daripada MBA graduan kita dalam kerja-kerja atau kajian lanjut: ** Jawatan-jawatan yang termasuk:

 • Perniagaan & Pengurus Pembangunan Antarabangsa
 • Ketua Eksekutif
 • Pengarah Komersial
 • Pengurus Consulting
 • Pengurus Digital
 • Pengarah Perhubungan Pelanggan
 • Pengarah Kewangan
 • Pengurus Pelaburan
 • Pengurus Projek Kanan
 • Pengarah teknikal

Majikan termasuk:

 • Accenture
 • Barclays Plc
 • Deloitte
 • Devere Kumpulan
 • JP Morgan
 • Morgan Stanley
 • National Australia Bank
 • Rolls Royce
 • Scotland Southern Energy
 • Kuasa Scotland

Berdasarkan keputusan Destinasi kebangsaan Lepasan daripada Penyiasatan Pengajian Tinggi (2010/11 dan 2011/12) **.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Strathclyde Business School(SBS)is a pioneering, internationally renowned academic organisation that shapes anddevelops the business minds of tomorrow. Strathclyde is one of a small percentage worldwi ... Baca lebih lanjut

Strathclyde Business School(SBS)is a pioneering, internationally renowned academic organisation that shapes anddevelops the business minds of tomorrow. Strathclyde is one of a small percentage worldwide to be triple accredited, holding accreditation from the international bodies, AMBA, AACSB and EQUIS. Baca Ringkas
Glasgow , Athens , Zürich , Singapura , Dar es Salaam , Manama , Kuala Lumpur , Petaling Jaya , Muscat , Muscat , Dubai , Abu Dhabi , Milan , Munich , Beijing , Toulouse + 15 Lagi Kurang

Akreditasi