Sarjana Pentadbiran Perniagaan MBA

University of Stirling

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Sarjana Pentadbiran Perniagaan MBA

University of Stirling

Gambaran keseluruhan

The Stirling MBA yang diiktiraf AMBA direka untuk mengubah pengurus yang mampu menjadi pemimpin perniagaan yang berjaya. Kelayakan MBA kami adalah unik dalam cara ia memberi tumpuan kepada amalan, proses dan hasil pengurusan dalam pelbagai konteks, dari syarikat multinasional besar hingga perusahaan kecil. Terdapat penekanan kepada kepimpinan yang bertanggungjawab, strategi mampan, kreativiti dan perubahan yang membantu memaklumkan perdebatan kontemporari tentang cara untuk menguruskan sumber terhad dengan berkesan dengan impak maksimum.

Kelayakan yang dicari ini akan memberi anda pemahaman yang mendalam mengenai bidang perniagaan dan pengurusan fungsional termasuk:

  • perakaunan dan kewangan
  • Pemasaran
  • ekonomi
  • pengurusan Operasi
  • pengurusan Sumber Manusia

Dengan melengkapkan kursus ini, anda akan mendapat keyakinan dan daya tahan untuk bertindak balas terhadap keadaan yang terus berkembang, kemahiran untuk membina dan memimpin sebuah pasukan, dan pengetahuan teoretikal dan praktikal untuk berjaya menguruskan cabaran persekitaran perniagaan moden.

Anda akan berpeluang pergi ke tapak lawatan biasa dengan eksekutif kanan dan pakar industri, serta peluang untuk menjalankan projek perundingan dengan perniagaan atau organisasi di seluruh sektor awam, swasta dan bukan keuntungan. Ini membolehkan anda mengintegrasikan pengetahuan dan kemahiran dari MBA anda untuk menyelesaikan cabaran perniagaan yang sebenar.

Belajar dari pakar-pakar

Anda akan diajar oleh pakar mata pelajaran yang diiktiraf di peringkat antarabangsa. Mereka semua mempunyai pengalaman perniagaan dan perundingan yang luas. Di sepanjang kursus, anda juga akan dapat melibatkan diri dengan eksekutif kanan dari sektor swasta, awam dan ketiga, serta usahawan. Ini memberikan anda perspektif praktikal mengenai topik perniagaan kontemporari. Kami mempunyai siri syarahan dan bengkel tetamu yang menyediakan banyak peluang rangkaian dengan majikan yang berpotensi.

Sekolah Pengurusan University of Stirling

Di Sekolah Pengurusan University of Stirling , prinsip perniagaan, dasar dan amalan yang bertanggungjawab adalah penting kepada semua yang kita lakukan. Visi ini membantu kami melengkapkan pelajar dengan berkesan dengan kemahiran untuk bertindak sebagai warganegara global, yang mampu menangani keperluan masyarakat.

Sebagai ahli Persatuan Berkanun untuk Sekolah Perniagaan, kami mempunyai hubungan yang kukuh dengan industri dan baru-baru ini dianugerahkan Piagam Perniagaan Kecil untuk melibatkan diri dengan perusahaan tempatan dan serantau.

Kami berada dalam kumpulan elit sekolah perniagaan di peringkat global - dan satu daripada hanya 14 di UK - untuk memegang akreditasi dari Persatuan MBA (AMBA) untuk kedua-dua kursus MBA dan MSc Perniagaan dan Pengurusan (MBM) kami.

Sebab utama untuk belajar bersama kami

# 1 Kursus ini diakreditasi oleh Persatuan MBA - pihak berkuasa tidak bertanggungjawab antarabangsa mengenai pendidikan perniagaan pasca siswazah

# 2 Anda diajar oleh kakitangan akademik pakar yang mempunyai pengalaman perniagaan dan perundingan yang luas

# 3 Eksekutif kanan dari seluruh sektor swasta, awam dan ketiga yang selalu terlibat dengan pelajar MBA kami, memberikan perspektif praktikal mengenai topik perniagaan kontemporari

Objektif kursus

Memahami amalan dan proses perniagaan dari segi kemasukan, alam sekitar, budaya, sosial dan ekonomi adalah penting dalam kursus ini. Kebimbangan dan perspektif ini diteroka dalam konteks pelbagai industri dan ekonomi. Di seluruh dunia, isu-isu sedemikian semakin semakin diambil, sebagai tindak balas terhadap krisis kewangan semasa. Kursus ini adalah MBA pertama di Scotland yang direka khusus untuk memenuhi agenda penting ini.

Akreditasi profesional

Akreditasi AMBA

The Stirling MBA diiktiraf oleh Persatuan MBA (AMBA), pihak berkuasa tidak bertanggungjawab antarabangsa mengenai pendidikan perniagaan pasca siswazah. Ditubuhkan pada tahun 1967, AMBA bertujuan untuk meningkatkan profil pendidikan perniagaan dan kelayakan MBA di UK, Eropah dan seluruh dunia.

Rakan Kongsi Institut Pengurusan Chartered (CMI)

Pelajar MBA kami mempunyai keahlian pelajar / ahli gabungan secara langsung dari CMI. Anda juga boleh dianugerahkan Diploma Pengurusan Strategik dan Kepimpinan Peringkat 7 (bergantung kepada modul yang dipelajari) setelah selesai MBA, yang akan memberi anda keanggotaan penuh keahlian Institut semasa tamat pengajian.

Butiran kursus

Pembangunan peribadi dan profesional adalah ciri utama untuk tempoh kursus kami. Terdapat tumpuan kepada kesedaran diri dan kemampuan peribadi. Kami akan membantu anda mengenal pasti, membangunkan dan mengamalkan kemahiran utama yang menyumbang kepada kerjaya pengurusan yang berjaya. Ia termasuk menangani konflik dalam kumpulan, menguruskan dinamik kumpulan, ketegasan, fasilitasi, penalaran kritikal dan bangunan hujah.

Pelbagai kelas kami memastikan anda mendapat gambaran tentang setiap fungsi pengurusan penting, seperti perakaunan dan kewangan, pemasaran, pengurusan sumber manusia, pengurusan operasi. Ini memberi anda kesempatan yang jarang untuk memahami semua aspek perniagaan dan pengurusan. Kami juga membantu anda memahami bagaimana fungsi-fungsi ini disepadukan melalui kelas strategi kami, membolehkan anda melihat gambaran yang besar bersama dengan perincian dan bekerja dengan selesa dengan kedua-duanya pada masa yang sama.

Mengajar

Pengajaran dijalankan melalui kuliah, kerja kumpulan, kajian kes, simulasi bermain, bengkel, penceramah jemputan, kelas tuan dan persembahan. Kelas tuan kami disampaikan oleh ahli akademik dan pemimpin industri yang terkenal di dunia, dan para pengamal yang bertanggungjawab membentuk pemikiran pengurusan hari ini. Kami juga mempunyai hubungan yang sangat baik dengan organisasi tempatan, kebangsaan dan antarabangsa. Eksekutif senior dari seluruh sektor swasta, awam dan ketiga sentiasa terlibat dengan pelajar MBA kami, memberikan perspektif praktikal mengenai topik perniagaan kontemporari melalui siri syarahan dan bengkel tamu.

Sekiranya anda berjaya menyelesaikan elemen pengajaran kursus ini, anda akan menerima anugerah Diploma dan kemudian anda boleh meneruskan kursus untuk anugerah MBA. Untuk menerima anugerah MBA, anda akan menyiapkan disertasi 10,000 perkataan berdasarkan soalan penyelidikan asal yang telah anda persetujui dan penyelia anda, atau projek perundingan bagi pihak organisasi pelanggan luaran.

Kerja lapangan

Anda akan pergi dalam perjalanan lapangan dan lawatan industri di mana anda boleh mendapat gambaran tentang kerja-kerja syarikat Scotland yang berjaya dipilih secara khusus. Lawatan akan merangkumi gambaran keseluruhan sejarah dan budaya syarikat, serta memahami pendekatan mereka terhadap pembangunan strategi.

Penilaian

Anda akan dinilai oleh campuran kerja kursus (individu dan kumpulan berdasarkan), termasuk tugasan bertulis, ujian kelas dan persembahan.

Pengarah kursus

Profesor George Burt

44 (0) 1786 467407

mba@stir.ac.uk

Yuran - 2018/2019

  • Luar Negara: £ 18,500
  • Rumah / EU: £ 14,800
This school offers programs in:
  • English


Tarikh Akhir Kemaskini May 24, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2018
Duration
Tempoh
12 - 24 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
Harga
14,800 GBP
Luar Negara: £ 18,500 - Rumah / EU: £ 14,800
Locations
United Kingdom - Stirling, Scotland
Tarikh mula : Sept. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2018
United Kingdom - Stirling, Scotland
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat