MBA Waikato adalah kelayakan pengurusan kelas dunia yang praktikal. Ia direka bentuk untuk melengkapkan para pemimpin dan pengurus yang baru muncul dengan kemahiran dan keupayaan menjadi trailblazer yang boleh menguruskan kekaburan, kerumitan dan persekitaran perniagaan yang sentiasa berubah.

Sekolah Pengurusan Waikato berkomitmen untuk membangunkan pemimpin perniagaan inovatif dan etika, yang disokong oleh sekolah perniagaan yang memberi tumpuan kepada penyelidikan bertaraf dunia dalam menerajui inovasi dan pengurusan yang bertanggungjawab.

Pengetahuan dan pengalaman yang dibawa oleh para peserta ke bilik darjah sangat dihargai. Menyedari ini, kami telah membina satu program yang akan memberi inspirasi, mendidik dan mengubah lulusan MBA kami. Penekanan yang kuat diberikan kepada pembelajaran tindakan dan gaya pembelajaran diterapkan memastikan penerapan teori praktikal dan memberikan pulangan segera terhadap pelaburan.

Kami sering mendengar peserta berkata, "Apa yang saya pelajari hari ini, saya boleh memohon esok", yang mengesahkan sifat praktis kandungan kursus kami. Dengan MBA kami, belajar bagaimana untuk membawa dengan keyakinan, menerapkan inovasi dan membuat hubungan yang penting. Semasa perjalanan MBA, para peserta beralih dari fungsian kepada pengurusan strategik, dari pakar ke pemikiran umum, dari perspektif tempatan ke global, dan dari idea berstruktur ke inovatif.

Selamat datang ke Sekolah Pengurusan Waikato dan program MBA transformasi kami. Sertai kami untuk memulakan perjalanan yang mengubah kehidupan.

Akreditasi Triple Crown

Waikato Management School menduduki ranking paling atas 1% dari sekitar 14,000 sekolah perniagaan di seluruh dunia yang telah memperoleh status akreditasi Triple Crown - pengiktirafan kecemerlangan antarabangsa dalam pendidikan perniagaan. Program institusi, sekolah dan Sarjana Pentadbiran Perniagaan kami telah diiktiraf oleh pelbagai peringkat global.

 • Persatuan untuk Advance Sekolah Perniagaan (AACSB) AACSB mengiktiraf institusi yang menegakkan misi dan nilai terasnya, berusaha untuk memajukan kepentingan pendidikan pengurusan global, dan mengambil bahagian dalam komuniti sekolah perniagaan terkemuka AACSB.
 • Persatuan Akreditasi MBA - AMBA dianugerahkan kepada program terbaik di peringkat antarabangsa, menandakan pencapaian tertinggi dalam pendidikan perniagaan pasca siswazah. Pelajar, sekolah perniagaan, graduan, dan majikan mengiktiraf AMBA sebagai standard emas.
 • Sistem Penambahbaikan Kualiti EFMD - EQUIS adalah sistem penilaian kualiti antarabangsa, penambahbaikan dan akreditasi institusi pengajian tinggi dalam pengurusan dan pentadbiran perniagaan.
 • QS World University Rankings® 2019 menduduki ranking The University of Waikato # 274 daripada lebih 1,000 institusi. Ketika datang ke Sekolah Pengurusan Waikato, Pengajian Perniagaan dan Pengurusan kami berada di kedudukan teratas 200 dunia.
 • Waikato mendaki Rankings World University Times Higher Education (THE) terkini kepada band 351-400. Kedudukan ini menempatkan kita ketiga di kalangan universiti New Zealand.
 • Kedudukan CEO MBA Kedudukan - MBA Waikato mengekalkan status Tier Onenya dalam Kedudukan CEO Global MBA Rankings 2018, sejak pertama mencapai kedudukan ini pada tahun 2017. Waikato adalah salah satu daripada hanya 18 sekolah perniagaan di luar Amerika Utara dan Eropah untuk mencapai status ini.

Mengapa Waikato?

Sebab utama untuk memilih Waikato untuk perjalanan MBA anda

 • Disiplin teras dalam inovasi, kepimpinan dan pengurusan yang bertanggungjawab dikaitkan dengan program ini
 • Triple Crown yang diiktiraf oleh tiga organisasi akreditasi global - AACSB, AMBA dan EQUIS.
 • Saiz kelas yang lebih kecil bermakna tahap interaksi yang tinggi dengan pensyarah dan rakan sekelas
 • Penilaian ketat kemasukan membuat kohort profesional dan kultur pelbagai untuk meningkatkan pembelajaran dan rangkaian.
 • Pilihan kajian fleksibel untuk memenuhi jadual dan gaya hidup anda - menggabungkan lokasi dan aliran untuk fleksibiliti
  • dua lokasi - Hamilton atau Tauranga
  • dua aliran kelas - malam minggu atau hujung minggu
 • Yuran program merangkumi semua kos lawatan belajar dan bahan pengajaran

Permohonan

Permohonan untuk MBA Waikato boleh diselesaikan melalui portal dalam talian The University of Waikato di enrol.waikato.ac.nz

Untuk kriteria kemasukan dan keperluan bahasa inggeris, sila lawati waikato.ac.nz/go/MBA.

Program diajar dalam:
 • English
Tarikh Akhir Kemaskini Oktober 13, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Mac 2020
Mac 2021
Duration
1.5 
Sepenuh masa
Price
55,000 NZD
Bayaran 2020
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Mac 2020
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Mac 2021
Tarikh tutup permohonan

Mac 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

Mac 2021

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date