Sarjana Pentadbiran Perniagaan MBA *

Umum

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan kursus

Kursus Sarjana Pentadbiran Perniagaan kami direka untuk mempercepatkan perkembangan orang-orang yang sama-sama ingin memulakan atau sudah memiliki, kerjaya dalam industri kreatif.

Sebagai pelajar di Sekolah Perniagaan UCA untuk Industri Kreatif, anda akan terdedah kepada bagaimana syarikat global beroperasi, memeriksa dan menilai kajian kes kehidupan sebenar, serta membentuk asas pengetahuan teori yang kuat. Anda akan mempelajari kemahiran utama yang diharapkan dari mereka dalam jawatan kanan dalam organisasi dan akan digalakkan untuk meneroka keusahawanan dan mengembangkan kemampuan anda sebagai pemimpin masa depan.

Setiap kursus dalam portfolio Sekolah Perniagaan kami diajarkan dengan perspektif global, memberikan graduan yang diperlukan untuk mengejar kerjaya perniagaan kreatif di mana sahaja di dunia. Program pengajaran kami semuanya berasaskan projek, menggabungkan pengetahuan dari kedua-dua perniagaan dan industri kreatif untuk menghasilkan graduan yang berpengalaman, sangat berkemampuan dengan kelayakan yang sangat dihormati.

Program ijazah Sarjana Pentadbiran Perniagaan satu tahun kami telah dibangunkan untuk mencipta pemimpin yang positif dan berpandangan ke hadapan untuk industri kreatif yang menarik dan inovatif.

Berdasarkan UCA Epsom, anda akan mempunyai peluang yang unik untuk bekerjasama dan bekerja bersama pengamal perniagaan kreatif di UCA Business School. Kursus MBA Antarabangsa disokong oleh seminar, tutorial, bengkel dan kritikan, membolehkan anda mengembangkan tahap kompetensi yang tinggi dalam ekspresi praktikal, visual, lisan dan bertulis dan memberi anda keyakinan untuk menyampaikan idea anda dengan berkesan.

Oleh kerana pembelajaran autonomi merupakan sebahagian daripada struktur program, anda dijangka akan mengenal pasti, membangunkan dan menguruskan projek perniagaan antarabangsa anda sendiri berdasarkan kawasan pakar pilihan anda dalam sektor kreatif. Melalui hubungan proaktif dengan tutor anda, anda akan memimpin kerja projek anda dan disokong oleh kakitangan dan penglibatan dengan pautan industri profesional.

Apabila berjaya menyelesaikan kursus, anda akan dapat membuat keputusan profesional peringkat tinggi, menunjukkan kemahiran dan kepakaran pengurusan kanan, dan menggunakan penyelidikan dan teori bebas untuk memajukan pemikiran strategik kreatif dan menyelesaikan masalah perniagaan yang rumit.

* Kursus tertakluk kepada pengesahan dan sebelum ini telah bertajuk MBA Antarabangsa.

Butiran kursus

Terma 1

Pengurusan Kewangan Korporat Antarabangsa

 • Unit ini adalah untuk membantu anda membangunkan pemahaman tahap mendalam mengenai objektif kewangan utama firma dan kekangan dari organisasi yang mungkin memberi kesan kepada objektif tersebut. Anda juga akan dapat menganalisis prinsip-prinsip kewangan korporat moden dan meneroka kesahihan mereka. Anda akan membezakan antara pelbagai sumber kewangan, mengkaji kelebihan dan kekurangan mereka dan menilai struktur modal firma.

Pengurusan Perniagaan Global

 • Unit ini mengkaji tugas pengurusan dalam persekitaran perniagaan antarabangsa dan global hari ini. Secara kritis meneliti tugas utama pengurusan dan teori-teori yang menyokong mereka, dengan mempertimbangkan kesesuaian teori, model dan konsep ke persekitaran budaya yang berbeza dan membangun pendekatan kontinjen kepada mereka untuk membolehkan anda memilih gaya pengurusan yang paling sesuai untuk kerjaya masa depan anda.

Keusahawanan dan Inovasi

 • Anda akan meneroka lebih lanjut hubungan antara kreativiti, inovasi dan keusahawanan. Anda juga akan mempunyai peluang untuk membangunkan pemahaman tentang bagaimana peluang dikenalpasti, dan bagaimana ia dapat dilaksanakan dengan melaksanakan pelan perniagaan untuk menjadikannya berdaya maju dan direalisasikan dalam amalan kreatif profesional.

Terma 2

Pengurusan projek

 • Unit ini memberikan anda pemahaman yang lebih mendalam tentang kemahiran analisis untuk menyelesaikan masalah dalam pengurusan projek, untuk mempelajari model matematik yang membantu dalam proses membuat keputusan dan untuk membangunkan pemikiran kritikal dan pengetahuan dalam teori dan amalan pengurusan projek. Unit ini membimbing anda melalui banyak alat pengurusan projek asas dan kemahiran tingkah laku yang diperlukan dalam organisasi keuntungan dan bukan keuntungan.

Strategi Perniagaan Antarabangsa

 • Sepanjang unit ini, anda dijangka akan meneliti secara kritis proses pengurusan strategik kerana ia terpakai kepada organisasi yang berorientasikan di peringkat antarabangsa untuk kekal dan mengekalkan daya saing dalam persekitaran antarabangsa dan persekitaran yang sentiasa berubah dan menuntut. Anda akan mendapat apresiasi yang lebih baik terhadap konsep utama, alat, dan prinsip perumusan strategi dan analisis kompetitif.

Tempoh 3

Amalan Penyelidikan

 • Unit ini direka untuk membolehkan anda menjadi yakin menggunakan teknik dan kaedah penyelidikan kreatif. Ia akan membolehkan anda menjalankan dan menulis penyelidikan di peringkat pascasiswazah. Ia menangani elemen-elemen yang membentuk penyelidikan formal termasuk cadangan penyelidikan, pelbagai metodologi penyelidikan, perancangan tindakan, menjalankan penyelidikan itu sendiri dan membentangkan penemuan anda.

Projek Perniagaan Antarabangsa

 • Unit Projek Perniagaan Antarabangsa adalah kemuncak kajian anda dan akan membentuk rangka kerja bagi idea dan konsep pusat yang dibangunkan di seluruh MA anda. Hasilnya akan menunjukkan bukti keupayaan konseptual, teoretikal dan teknikal yang lebih maju dalam tempoh pembelajaran yang diarahkan secara lanjutan.

Yuran dan kos kursus tambahan

Yuran tuisyen

Yuran kursus setahun untuk tahun 2020 adalah:

 • UK dan pelajar EU sepenuh masa - £ 10,500
 • Pelajar antarabangsa sepenuh masa - £ 17,500 (yuran standard)
 • Pelajar antarabangsa sepenuh masa - £ 16,800 (yuran awal pembayaran penuh)

Kos kursus tambahan

Sebagai tambahan kepada yuran pengajian sila lihat kos kursus tambahan untuk masuk 2020.

Yuran ini adalah betul untuk tahun akademik yang dinyatakan sahaja. Kos boleh meningkat setiap tahun semasa tempoh pendaftaran pelajar berterusan pada kursus selaras dengan inflasi (tertakluk kepada had yuran pengajian maksimum yang ditetapkan). Mana-mana pelarasan untuk pelajar yang berterusan akan berada di atau di bawah kadar ramalan RPI-X.

Diskaun dan biasiswa

Untuk menyokong semua pelajar semasa dan alumni UK dan EU baru-baru ini untuk maju ke peringkat pengajian seterusnya, kami telah membangunkan pelbagai diskaun baru dalam pelbagai kursus.

 • Baca lebih lanjut mengenai diskaun bayaran

Kemudahan

Kursus MA di UCA Epsom berkongsi bilik asas dengan kemudahan komputer berskala dan anda juga mempunyai akses kepada pelbagai kemudahan kampus kami, termasuk: studio cetak dengan kemudahan cetak skrin yang luas, studio fotografi, bengkel 3D, kedai media untuk meminjam filem dan fotografi peralatan. Terdapat juga perpustakaan moden dengan banyak buku, jurnal, koleksi khas dan sumber dalam talian.

Sekolah Perniagaan

Yang pertama seumpamanya di UK, Sekolah Perniagaan baru kami untuk Industri Kreatif membina tradisi lama kami untuk bekerjasama dengan majikan untuk memupuk kepimpinan, keusahawanan dan kemahiran menyelesaikan masalah.

Syarat kemasukan

Keperluan kemasukan UK

 • Ijazah kehormat atau kelayakan yang setara dalam subjek atau disiplin yang berkaitan

dan / atau

 • Pengalaman kerja yang relevan, menunjukkan kemampuan anda untuk belajar di peringkat pascasarjana.

Pertimbangan juga akan diberikan kepada pemohon yang boleh membuat kes yang kuat untuk kemasukan berhubung dengan projek tertentu dan dapat menunjukkan potensi mereka untuk menyelesaikan kursus secara memuaskan.

Keperluan kemasukan antarabangsa

Untuk melihat keperluan kemasukan yang bersamaan untuk negara anda sila semak laman web kami.

Portfolio anda

Tiada portfolio rasmi diperlukan untuk kursus ini. Kami akan menghendaki anda menghadiri Hari Pemohon yang akan merangkumi temu bual. Ini juga akan memberi anda peluang untuk melawat kami, memenuhi pasukan kursus dan melihat kemudahan. Sekiranya anda ingin membawa kerja untuk perbincangan di temubual anda, anda dialu-alukan untuk berbuat demikian.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Oscar-winning filmmakers, world-renowned fashion designers, television presenters, celebrity jewellers and Turner Prize nominees are just some of the high-profile graduates from the University for the ... Baca lebih lanjut

Oscar-winning filmmakers, world-renowned fashion designers, television presenters, celebrity jewellers and Turner Prize nominees are just some of the high-profile graduates from the University for the Creative Arts. As a specialist creative arts university, we have created a unique community for our students, where like-minded people can share in the creative process and inspire one another. Collaboration between courses is encouraged, with fine artists studying with budding filmmakers and fashion designers working alongside architects. In this way, our students benefit from exposure to a range of disciplines. Choosing to study with us will give you the freedom to discover your own personal style through a winning combination of industry-focused courses, state-of-the-art facilities, and inspirational expert staff. Baca Ringkas
Canterbury , Epsom , Farnham , Rochester , Maidstone , Molesey , Barnsley + 6 Lagi Kurang