Sarjana Pentadbiran Perniagaan - LIU Post

Umum

Penerangan Program

Mengenai

Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) membuka pintu kepada peluang kerjaya jauh di luar sektor kewangan. Malah, teknologi maklumat, tenaga, farmaseutikal, dan penjagaan kesihatan adalah antara industri yang menyaksikan pertumbuhan dua angka dalam MBA menyewa tahun lepas dan prospek pekerjaan bagi graduan MBA meningkat di seluruh dunia, menurut Penyiasatan Perekrut Korporat GMAC 2014.

Kolej Pengurusan menawarkan program MBA yang fleksibel dan disesuaikan yang menyokong kepentingan individu dan objektif kerjaya pelajar kami yang luas. Kelas-kelas petang yang mudah membolehkan anda mengejar gelar anda pada tahap anda sendiri, sama ada penuh atau separuh masa. Pelajar dalam program MBA kami mewakili gabungan tanggungjawab profesional-dari pengurus kanan kepada mahasiswa baru-baru ini-latar belakang budaya, kerjaya, dan pengalaman hidup. Kepelbagaian ini juga tercermin dalam fakulti kami, memberikan pengalaman pembelajaran yang diperkaya, di dalam dan di luar kelas, dan mencerminkan persekitaran perniagaan yang semakin global. Semua program MBA dan perniagaan kami diiktiraf oleh AACSB International.

Program Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) LIU Post menggabungkan tahap tertinggi akademik dan impak dunia nyata. Diiktiraf oleh AACSB International, ia menawarkan beberapa pilihan yang fleksibel untuk menyokong kepentingan individu, objektif kerjaya, dan jadual sibuk. Mengejar pendidikan anda secara sepenuh atau sambilan semasa waktu petang dan / atau pada hari Sabtu. Sebagai ijazah perniagaan yang pelbagai dengan pelbagai bidang pembangunan profesional, pilihan tersedia dalam bidang kewangan, pengurusan, pemasaran, dan perniagaan antarabangsa.

LIU Post juga menawarkan Program Dual JD / MBA dan Program MBA Korporat, di mana kelas disediakan di tempat penaja di pejabat korporat. Program dipercepatkan BS / MBA dan BA / MBA membolehkan pelajar yang berkelayakan melengkapkan ijazah Sarjana Muda Sains atau Sarjana Muda dan MBA dalam masa lima tahun sahaja.

Keperluan Kemasukan

Program Perniagaan Kolej Pengurusan telah menetapkan kriteria berikut sebagai yang paling kritikal dalam penilaian calon-calon untuk pengajian siswazah:

 1. Pencapaian skolastik dan keinginan untuk cemerlang seperti yang dibuktikan oleh karya akademik terdahulu.
 2. Aptitude untuk pengajian siswazah seperti ditunjukkan oleh markah pada Ujian Kemasukan Pengurusan Siswazah (GMAT).
 3. Motivasi, potensi kepemimpinan dan kedewasaan yang dibuktikan oleh pengalaman kerja terdahulu dan kegiatan kurikulum.

Pemohon untuk Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) mestilah menyerahkan item berikut untuk kemasukan.

 • Permohonan Kemasukan
 • Yuran permohonan: $ 50 (tidak boleh dikembalikan)
 • Ijazah Sarjana Muda dengan IPK minimum 2.75 dari kolej atau universiti yang diiktiraf. Pelajar yang tidak memenuhi keperluan ini adalah dialu-alukan untuk membincangkan pilihan mereka untuk kemasukan dengan penasihat siswazah. Tiada majoriti sarjana yang diperlukan untuk permohonan itu. Pemohon yang berada dalam tahun kanan mereka di institusi siswazah boleh memohon kemasukan ke Kolej Pengurusan, tetapi penerimaan akan dibuat semasa penyerahan gred akhir dan penerimaan gelar sarjana muda. Pemohon yang telah menghadiri institusi di luar Amerika Syarikat mesti memegang ijazah setara dengan ijazah sarjana muda AS.
 • Salinan rasmi transkrip sarjana dan / atau siswazah anda dari mana-mana kolej atau universiti yang telah anda hadiri.
 • Ujian terperinci berikut boleh digunakan untuk kemasukan ke program MBA: GMAT, GRE, dan LSAT. Nilai GMAT (Ujian Pengakuan Pengurusan Siswazah) minimum 400 diperlukan untuk kemasukan penuh. Skor yang lebih tinggi diperlukan sekiranya IPTS keseluruhan adalah antara 2.5-2.7499. Ujian GRE diterima jika diambil menggunakan skala 130-170 (Ogos 2011 hingga sekarang) dengan skor setara setara GMAT sebanyak 400. Jadual Penukaran GRE-GMAT boleh didapati di www.ets.org/gre/institutions/about/ mba / comparison_tool. Ujian LSAT yang diambil dalam tempoh lima (5) tahun yang lalu dengan skor minimum 141 juga diterima. Calon pelajar dikecualikan daripada ujian standard jika mereka memenuhi kriteria berikut: memegang lesen CPA, atau sama ada JD, doktor atau Ijazah Sarjana dalam kepekatan Kejuruteraan (paling).
 • Dua surat pengesyoran profesional dan / atau akademik di kepala syarikat yang menangani potensi pemohon dalam profesion dan keupayaan untuk melengkapkan program siswazah.
 • Pernyataan Peribadi yang membahas sebab anda berminat dalam mengejar pekerjaan siswazah dalam bidang pengajian ini.
 • Résumé semasa.
 • Pelajar yang berbahasa Inggeris adalah bahasa kedua mesti mengemukakan keputusan ujian rasmi Ujian Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Asing (TOEFL). Skor TOEFL yang boleh diterima minimum adalah: 85 berasaskan Internet (213 berdasarkan komputer atau 550 berasaskan kertas) atau skor IELTS minimum: 7.0.

Pelajar yang belum mencapai kelayakan ujian standard dipelawa untuk mendaftar dalam Program Pengayaan Peribadi sebagai pelajar yang tidak bermastautin dan boleh mendaftar untuk maksimum dua (2) mata pelajaran teras MBA 500. Pelajar tersebut dijangka berjaya lulus salah satu ujian standard yang disenaraikan tidak lewat daripada kursus kedua untuk meneruskan program MBA mereka.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Long Island University's mission is to provide excellence and access in private higher education to people from all backgrounds who seek to expand their knowledge and prepare themselves for meaningful ... Baca lebih lanjut

Long Island University's mission is to provide excellence and access in private higher education to people from all backgrounds who seek to expand their knowledge and prepare themselves for meaningful, educated lives and for service to their communities and the world. Baca Ringkas
New York , Brookville + 1 Lagi Kurang