Mengapa Sekolah Pengurusan Swiss di Rom?

Ringkasnya, pendidikan Switzerland membawa nilai.

Ijazah Sarjana Muda Sarjana Muda AS dan EU kami memberi anda lebih daripada satu barisan baru pada resume anda. Ia memberi anda percutian profesional untuk kerjaya yang anda mahukan, di mana sahaja di dunia.

40107_swiss_school_of_management_992.jpg

Program Sarjana Masters SSM-INSEEC menyediakan pelajar MBA kami dengan pengalaman dan peluang antarabangsa yang kukuh. Semasa program ini, Dual MBA menawarkan pelajar perspektif antarabangsa dalam dan luar bilik darjah. Dengan memanfaatkan pengalaman dua sekolah perniagaan yang dinamik, rangkaian rakan sekelas dan profesor pelajar akan meningkat dua kali, sementara graduan Dual MBA boleh menjadi calon yang lebih kuat untuk majikan dengan ijazah sarjana dari Sekolah Pengurusan Swiss di Rom dan INSEEC di Paris atau London. Dan dengan masa yang dihabiskan di Rom, pelajar Paris atau London benar-benar dapat berteman dari seluruh dunia! Program ini berakhir dengan latihan selama enam bulan di Paris atau London.

Pembelajaran dalam Amalan

Pelajar perlu tahu ada saat-saat istimewa yang menarik semua yang telah kita pelajari. Apabila teori, amalan, pengalaman, dan bakat semua datang ke satu titik yang tajam-keputusan yang membentuk tindakan yang pasti. Apabila ia tidak lagi menjadi isu apa yang boleh dilakukan, tetapi apa yang akan anda lakukan.

Itulah cara Switzerland menjalankan perniagaan. Reputasi Switzerland untuk kecemerlangan adalah disebabkan oleh tenaga kerja yang berkelayakan yang berkerja tinggi. Sumber reputasi ini adalah apa yang diketahui oleh Switzerland - pendidikan berkualiti tinggi di seluruh Eropah.

Peringkat di antara Program MBA terbaik di seluruh dunia

Ijazah MBA Sekolah Pengurusan Swiss dianugerahkan dengan kerjasama INSEEC Business School, yang Ijazah Sarjana MBA berada di peringkat di antara Program terbaik di seluruh dunia. Seterusnya, Ijazah MBA SSM telah diakreditasi sepenuhnya oleh IACBE dan Jabatan Hal Ehwal Veteran di Amerika Syarikat. SSM adalah sekolah bersertifikat berkualiti oleh EduQua, label Persijilan Kualiti Swiss untuk Institusi pendidikan tinggi dan berterusan.

119472_46707195_2019413841488086_5226798993903714304_o.jpg

Pendekatan kami memberi tumpuan kepada lima bidang:

Global

Meningkat kepada cabaran beroperasi di dunia global. Campurkan dengan calon antarabangsa dan pengalaman apa yang dimaksudkan untuk bekerja di bahu dengan orang-orang dari berbagai negara, budaya, dan pandangan.

Pembelajaran dalam Amalan 40108_swiss_school_of_management_993.jpg

Ketahui cara membuat keputusan dalam menghadapi data yang bercanggah, politik kompleks, dan tekanan yang sengit.

Keusahawanan

Teroka usaha baru yang berpotensi, berhubung dengan usahawan, dan cari peluang baru.

Pengalaman Darjah Dwi yang benar untuk menjadikan anda unik!

Program MBA Dual boleh diselesaikan dalam masa 18 atau 24 bulan. Program ini bermula pada bulan September atau pada bulan Januari di Rom di Sekolah Pengurusan Swiss di mana anda akan mengikuti semua kursus teras dan pakar dalam Pengurusan Global dan Kepimpinan. Selepas satu tahun di SSM di Rom, anda akan berpindah ke INSEEC Paris atau London untuk enam bulan lagi sekolah. Sebaik sahaja anda selesai dengan trek akademik anda, INSEEC akan menganjurkan temu bual untuk anda, untuk menjalani latihan berbayar sama ada di Paris atau London.

Pada akhir perjalanan anda, anda akan lulus dengan ijazah dual-MBA yang diiktiraf antarabangsa dan enam bulan pengalaman kerja. Latihan ini tidak wajib untuk mendapatkan derajat MBA Dual MBA adalah lebih daripada sebuah ibu kota Eropah yang menarik; ia adalah ensiklopedia yang menakjubkan sejarah hidup.

Kelebihan Rom

Telah dikatakan bahawa semua jalan menuju ke Rom, dan di Rom, setiap jalan menuju ke selamanya. Hidup dan belajar di Rom menyediakan peluang yang jarang untuk mengalami budaya, yang membantu membentuk dunia moden. Datang belajar di Sekolah Pengurusan Switzerland dan berjalan di atas batu-batu lama yang sama di mana sekali Julius Cesar atau Constantine the Great diluluskan.

Kelebihan Paris

Di Paris, udara sangat tebal. Pelajar yang tinggal dan belajar di Paris memanfaatkan peluangnya melalui kajian di institusi pendidikan yang berkualiti dan kehidupan di mana-mana kejiranan Paris yang bergaya dan bergaya. Pelajar yang belajar di luar negara di Paris juga memanfaatkan kelebihan ruang ikon budaya, ikon, dan kejadian di Paris. Ramai pelajar bahkan komited untuk program bahasa lanjutan dan latihan praktik berkualiti di beberapa industri yang berkuasa di Paris. Akhirnya, program pengajian di luar negara Paris memberikan peluang kepada pelajar secara akademik, secara peribadi, dan profesional.

Hubungan Alumni

Bina sambungan dan cari peluang perniagaan. Sebagai peserta MBA, anda akan berpeluang untuk menyertai persidangan belia antarabangsa yang dianjurkan oleh rakan akademik SSM di Eropah. Selanjutnya, anda berpeluang untuk menukar ke program MBA Dual atau Modal, dengan memberi diri anda latihan selama 6 bulan di Paris atau London.

Jika anda mahu mengambil kerjaya anda ke peringkat seterusnya, pergi ke Rom. Ketahui bagaimana pemikiran Switzerland akan memandu kerjaya anda lebih jauh daripada yang anda bayangkan.

40111_swiss_school_of_management_linkedin.jpg

Kurikulum

Kelas dua kali seminggu: Isnin

Pilih Pengkhususan / Major anda

Program MBA Dual membolehkan anda mengkhususkan diri dalam dua bidang yang berbeza, memperoleh lebih daripada 60 ECTS. Semasa berada di Rom, anda akan menjadi pakar dalam Pengurusan Global

Semasa di ROME - Di Sekolah Pengurusan Swiss:

Pengurusan Global

  • Pengurusan global

Semasa di PARIS - Di INSEEC Paris

  • Perniagaan Antarabangsa
  • Pemasaran
  • Pemasaran Fesyen
  • Kewangan

(Pilih salah satu Trek)

Apabila anda berpindah ke fasa kedua program, anda akan menyelam lagi ke dalam pengurusan antarabangsa

Semasa di LONDON - Di INSEEC London

  • Kewangan korporat
  • Pasaran kewangan
  • Pengurusan jenama
  • Int. Pengurusan perniagaan

(Pilih salah satu Trek)

Dalam fasa ketiga, anda akan mempelajari kompetensi global yang diperlukan untuk menganalisis perniagaan secara strategik hari ini. Pelajar akan terus belajar bagaimana untuk bekerja dengan berkesan di seluruh pasaran dan budaya perniagaan, menganalisa dan menangani peluang masa depan.119477_05.jpg

Cari perbezaan SSM

Sepanjang program MBA, pelajar akan mempelajari falsafah kepemimpinan, perniagaan, keusahawanan dan pengurusan yang boleh digunakan untuk peranan pengurusan dalam pelbagai industri. Sekolah perniagaan kami juga memberikan pengalaman pelajar yang berpengalaman, pengalaman utama dan perbincangan kelas.

MBA Terakreditasi Antarabangsa kami merangkumi kuliah, lawatan korporat, pembicara lawatan, latihan penilaian diri dan kaunseling resume / internship. Matlamat kami adalah untuk memulakan rangkaian pelajar yang semakin meningkat dari saat mereka tiba.

Pelajar juga akan mendapati bahawa lokasi MBA kami di pusat bandar membolehkan pelajar mengambil kesempatan daripada semua yang ditawarkan oleh Rom. Kelas-kelas adalah dalam jarak berjalan kaki dari segala-galanya dari Pantheon ke Spanish Steps ke Vatican.

Lihat program MBA Eksekutif kami dan Program MBA Modal kami yang unik juga.

Sekolah perniagaan yang hebat harus bekerja keras untuk meningkatkan prospek kerjaya anda. Di SSM, itulah yang kami lakukan untuk setiap pelajar kami.

Kami mempunyai pendaftaran bulanan.

40110_swiss_school_of_management_colosseum.jpgTestimoni

Nama: David Schattschneider

Tempat kerja: Lapangan Terbang Antarabangsa Rome - Cargo City

Tahun Pengijazahan: 2018

Kerja Semasa: Pengurus Pos untuk Operasi Mel Tentera - Lapangan Terbang Antarabangsa Fiumicino

Sebutharga Kegemaran: "Saya boleh membayangkan tidak ada lagi penghargaan kerjaya. Dan sesiapa yang boleh ditanya dalam abad ini apa yang dia lakukan untuk menjadikan hidupnya berbaloi, saya fikir dapat bertindak balas dengan kebanggaan dan kepuasan yang tinggi: 'Saya berkhidmat di Tentera Laut Amerika Syarikat. "- John F. Kennedy

Di mana anda melihat diri anda dalam 5 tahun?
Saya sangat yakin bahawa dalam tempoh 5 tahun, saya akan dinaikkan pangkat ke peringkat Pengendali Mel Kanan di luar negara atau di Amerika Syarikat.

Jadi anda menyelesaikan kelas MBA pada 2018, beritahu kami tentang pengalaman anda selepas Program Ijazah MBA anda.
Saya menghadiri program Ijazah Sarjana Mba SSM semasa bekerja semasa kerja saya di Lapangan Terbang Antarabangsa Rome. Saya melihatnya sebagai satu peluang untuk mengembangkan tahap pengetahuan saya sebagai pengurus kanan dan pemimpin sejak saya telah menyelesaikan 2 Sarjana Muda sebelumnya dengan Universiti AS yang lain. Saya telah menyelesaikan MBA kerana ia sentiasa menjadi matlamat masa saya untuk dapat melengkapkan MBA. Program ini sangat memuaskan dan banyak yang telah dipelajari semasa pelbagai kursus. Setelah selesai ijazah MBA, saya akan meneruskan kerja saya sekarang dalam operasi pos mel tentera di Lapangan Terbang Antarabangsa Fiumicino. Hari ini, saya menguruskan lebih 10 orang dalam operasi dan menyediakan pengawasan untuk lebih daripada 3 juta kilogram mel setahun yang dihantar melalui lapangan terbang Rom dan pelbagai gudang kargo.

Apa kemahiran yang perlu anda buat kerja anda?
Kemahiran Kepimpinan dan Pengurusan sangat penting dalam tugas saya. Mampu menguruskan orang dengan cara yang membolehkan mereka menyelesaikan misi mereka dan memberi mereka alat yang diperlukan untuk melakukan pekerjaan mereka. Mempekerjakan, melatih dan mengurus orang dalam operasi pos, serta memberi motivasi kepada mereka dengan cara yang memberi mereka wawasan untuk menyelesaikan tugas harian mereka adalah salah satu matlamat saya yang lain. Mempunyai latar belakang dalam Pos Ketenteraan adalah keutamaan dalam bidang kerja tanpa pengetahuan teknikal pekerjaan ini tidak mungkin. Di samping itu, saya mempunyai banyak kerja dan pengalaman bertahun-tahun dengan Perkhidmatan Pos Amerika Syarikat yang telah kritikal dalam mengetahui secara tepat operasi dan penghalaan mel yang diperlukan di kawasan yang berbeza.

Apakah rancangan masa depan anda?
Saya kini sangat gembira dengan tugas saya sekarang dan kedudukan pengurusan saya. Organisasi ini merupakan majikan yang hebat, dan saya amat berbangga untuk bekerja untuknya. Matlamat masa depan saya adalah untuk berkembang bersama dengan organisasi dan mendaki ke pangkat yang lebih tinggi dalam perintah untuk sentiasa memperbaiki diri sebagai pemimpin. Saya sangat bermotivasi untuk mendapatkan pengalaman di dalam kawasan pos dan logistik untuk mengambil lebih banyak tanggungjawab. Lebih banyak pengetahuan yang saya dapat dan pada masa yang sama melatih mereka yang bekerja untuk saya, saya dapat membuat organisasi saya menjadi lebih baik dari aspek Organisasi. Secara berterusan, saya ingin memperbaiki dan sentiasa membuat penambahbaikan dalam organisasi ini untuk terus maju dan mengubah dunia logistik yang sangat berubah dan maju ini.

Jika anda dapat menerangkan pengalaman anda di Rom semasa MBA anda, bagaimanakah anda akan menyusunnya?
Di SSM saya banyak belajar dari orang-orang yang mempunyai pengalaman luas di pelbagai peringkat pengurusan. Pengalaman itu begitu menggembirakan kerana proses masa yang terlibat sangat memperkaya. Staf fakulti adalah profesional pengajaran yang paling tinggi dalam pengajaran dan teknik mengajar mereka. Apabila saya mula, saya sudah mempunyai pengalaman di dalam talian dan universiti kelas. Pengalaman pergi ke kelas setiap malam berhampiran Campo di Fiore adalah satu pengalaman yang hebat. Saya akan selalu meninggalkan kerja di lapangan terbang dengan masa yang cukup untuk memberi diri saya kira-kira 30 minit masa tambahan dalam kes kemungkinan kelewatan untuk memastikan saya berada di kelas terlebih dahulu. Berjalan dari kawasan Trastevere untuk tiba di Pizza del Biscione 95 sangat santai dan ia disediakan untuk saya untuk ahli akademik petang yang akan mendahului saya. Peluang belajar di kota yang indah seperti Rom adalah pengalaman yang sangat memuaskan dan bermanfaat.

Bolehkah anda berkongsi pengalaman yang paling tidak dapat dilupakan dengan program Gelar MBA?
Mungkin pengalaman yang paling mengasyikkan yang akan saya simpan dengan saya selama-lamanya adalah persahabatan antara rakan sekelas saya dan pelbagai ahli fakulti. Saya merasakan bahawa semua rakan sekelas mempunyai ikatan yang kuat di antara satu sama lain dan sesuatu yang akan kami teruskan selama bertahun-tahun. Semua orang di dalam kelas sentiasa bekerjasama dalam setiap projek atau persembahan yang diperlukan untuk setiap kelas.

Apakah kelas kegemaran anda dalam program ini dan mengapa?
Kelas kegemaran saya ialah Strategi Kompetitif dengan Paolo Bongarzoni. Sebab saya sangat menikmati kelas ini adalah dengan cara Profesor menerangkan semua maklumat mengenai strategi persaingan dan membawa konsep ke dunia nyata yang membolehkan pelajar memahami aspek teknikal kursus ini. Beliau sentiasa memastikan setiap pelajar memberi perhatian kepada penyampai dan semua pelajar mendengar apa yang dibincangkan untuk memastikan perbincangan dimaksimumkan oleh semua dan kami belajar bersama.

Nasihat apa yang akan anda berikan kepada pendatang baru untuk program Ijazah MBA atau bagi mereka yang berminat?
Program MBA SSM ini sangat memberi ganjaran! Cara struktur kelas adalah bahawa ia tidak terlalu banyak pelajar tetapi cukup untuk membolehkan kumpulan kecil dicipta untuk bekerja pada projek-projek dan persembahan khas. Untuk cara kepelbagaian para pelajar itu sangat baik untuk mempunyai banyak budaya di dalam kelas. Anda dapat mendengar tentang pelbagai budaya dan pelajar membawa pengalaman mereka sendiri ke dalam perbincangan semasa banyak kelas. Saya amat mengesyorkan Universiti ini kepada pelajar berpotensi yang ingin berjaya dan membuat masa depan dalam perniagaan, menjadi pemimpin yang lebih baik, yang mempunyai impian pengusaha dan ingin meletakkan asas untuk masa depan untuk kehidupan yang berjaya di dunia perniagaan. Sebagai pendatang baru kepada keluarga SSM, saya dapat mengatakan ia adalah satu pengalaman yang sangat menyambut dan sekolah di mana anda akan diberi alat untuk mengurus dan berkembang sebagai pemimpin masa depan dalam peluang perniagaan masa depan anda. Kakitangan, profesor dan Presiden SSM Rome semua mengambil masa untuk pergi ke semua kelas dengan anda dan harus ada soalan khusus yang mereka dedikasikan diri mereka untuk memastikan anda berpengetahuan di kawasan itu.

Apa pendapat anda membezakan MBA ini dari program MBA yang lain?
Saya fikir perbezaannya ialah program MBA ini dibina di sekeliling struktur kelas bulanan dan interaksi guru secara tetap dengan pelajar. Ini kerana pengajaran sangat peribadi dan memberi tumpuan kepada setiap orang secara individu. Presiden SSM secara langsung menumpukan kepada setiap pelajar dan memberi maklum balas yang menjadikan program MBA ini lebih tinggi pada tahap peribadi. Terima kasih atas segala-galanya dan Tahun Sekolah yang indah 2017-2018. Saya sangat bangga menjadi ahli keluarga SSM dan alumni SSM!

Program diajar dalam:
  • English
Swiss School of Management, Rome Italy

Lihat 2 lagi program yang ditawarkan oleh Swiss School of Management, Rome Italy »

Tarikh Akhir Kemaskini Og 15, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Okt 2019
Duration
24 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
19,900 EUR
€ 19,900
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Okt 2019
Tarikh tutup permohonan

Okt 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

Swiss School of Management: WE CREATE LEADERS

Swiss School of Management MBA Program

Discover the Swiss School of Management experience!

Swiss School of Managemenr webinar on MBA and Leadership skills 2019