Sarjana Pentadbiran Perniagaan Antarabangsa

Umum

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan

ZIBS adalah sekolah perniagaan global dan berorientasikan inovasi yang memanfaatkan, dan menyokong, peranan berkembang China dalam ekonomi global yang baru. ZIBS mengembangkan pengurus kanan dan pemimpin perniagaan masa depan dengan perspektif antara disiplin, membina kemahiran perniagaan lintas budaya untuk berkembang maju dalam ekonomi global yang sentiasa berubah.

Program MBA antarabangsa kami didedikasikan untuk memajukan pemimpin yang dapat membayangkan dan melaksanakan konsep perniagaan asal. Para sarjana dan pelajar dari pelbagai latar belakang mendapat manfaat daripada persekitaran pembelajaran kolaboratif, penyelidikan bertaraf dunia, dan teori akademik yang disatukan dengan amalan perniagaan.

Sokongan Korporat

Zhejiang University International Business School senang hati bekerjasama dengan Ant Financial, sebuah firma teknologi global terkemuka yang beribu pejabat di Hangzhou, provinsi Zhejiang.

Sebagai penyokong strategik Program iMBA di ZIBS, Ant Financial menyediakan akses kepada kepakaran dan eksekutif korporat yang membantu memastikan kesesuaian program dengan keperluan komuniti perniagaan dan pandangan unik mengenai perkembangan teknologi yang mengubah cara kita menjalankan perniagaan di peringkat global. Melalui perkongsian ini, pelajar yang mendaftar dalam format iMBA sepenuh masa juga berpeluang untuk terlibat dalam projek profesional sebagai bahagian formal program, memperdalam pengalaman profesional mereka.

134961_pic5.jpgZhejiang University International Business School","author_url":"","source":""}" alt="134961_pic5.jpg" />

Struktur Program

Di ZIBS kami memupuk pengurus kanan dan pemimpin masa depan dengan visi global, tanggungjawab sosial, dan keusahawanan yang inovatif. Program ini memastikan bahawa pelajar menguasai teori asas yang kukuh, kepemimpinan yang berkesan, visi interdisipliner, dan kemahiran perniagaan lintas budaya yang mempersiapkan mereka untuk menghadapi cabaran persekitaran perniagaan yang semakin kompleks.

Program iMBA ditawarkan dalam dua format yang berbeza:

Format Bahasa Tempoh Pengalaman Dalam Syarikat Lokasi Masa
Sambilan (Untuk Pelajar Cina dan Antarabangsa) Terutama dalam bahasa Inggeris, ditambah dengan arahan dwibahasa 2.5 Tahun Projek profesional individu Haining International Campus dengan pengembangan ke Shanghai dan Hangzhou Dua kali sebulan pada hujung minggu (Jumaat-Ahad)
Sepenuh masa (Hanya untuk Pelajar Antarabangsa) Bahasa Inggeris 2 tahun Pengalaman dalam syarikat setelah tamat program. Haining International Campus dengan pengembangan ke Shanghai dan Hangzhou Modul intensif setiap minggu

Lulusan program iMBA akan memperoleh diploma Sarjana Pentadbiran Perniagaan Universiti Zhejiang.

Garis Panduan Program

Beberapa siri kursus, yang telah dipilih dan diperiksa oleh ZIBS, boleh diambil secara dalam talian. Kurikulum formal dilengkapi dengan kuliah dan webinar tetamu, yang memberikan gambaran lebih lanjut mengenai trend perniagaan dan amalan terbaik. Untuk format separuh masa dan sepenuh masa, kurikulum terdiri daripada tiga elemen kursus utama: kerja kursus yang diperlukan, mata pelajaran teras, dan pilihan.

134965_pic4.pngZhejiang University International Business School","author_url":"","source":""}" alt="134965_pic4.png" />

Sorotan Program

Pendidikan Merentas sempadan

Bekerjasama dengan universiti terkemuka di luar China, program ini menawarkan peluang kelas global dan membolehkan pelajar mengikuti kursus pendek atau kuliah di luar negara untuk mengembangkan kemampuan mereka untuk menganalisis masalah dan cabaran perniagaan dari perspektif antarabangsa.

Fakulti Antarabangsa

Melalui kerjasama dengan rakan sebaya di seluruh dunia, ZIBS membawa profesor, sarjana, dan pakar industri global terkemuka ke kelas untuk mewujudkan fakulti antarabangsa yang benar-benar menggabungkan teori dan praktik.

Sambungan Korporat

Untuk memastikan kesesuaian kerja kursus iMBA dengan cabaran yang dihadapi dalam persekitaran perniagaan yang semakin kompleks sekarang ini, sokongan korporat memberi peluang pertukaran praktikal dengan profesional dan pakar dalam bidangnya. Kerjasama dengan Ant Financial memberi ZIBS dan para pelajarnya tahap akses yang mendalam terhadap amalan semasa. Di samping itu, penceramah dari industri sering dijemput di kampus untuk perbincangan dan pertukaran.

Persekitaran Pelajar Antarabangsa

Program iMBA menyediakan persekitaran yang unik untuk pelajar belajar antara satu sama lain. Melalui aktiviti di dalam dan di luar kelas, pelajar akan berpeluang mengembangkan kemahiran komunikasi silang budaya mereka, menjalin hubungan antarabangsa mereka sendiri, dan meneroka peluang kerjasama yang berpotensi. Kampus Antarabangsa menyediakan suasana yang ideal untuk sambungan global.

Pengalaman dalam syarikat

Program ini secara aktif mempromosikan kerjasama praktikal dengan firma domestik dan antarabangsa. Ini mendorong pelajar untuk memperluas peluang profesional mereka dan menerapkan pembelajaran MBA mereka ke situasi praktikal yang sebenar.

Kursus Bahasa (untuk penutur bukan penutur asli)

Format iMBA sambilan memberi peluang latihan Bahasa Inggeris untuk membantu para pelajarnya menguasai kandungan program dengan lebih baik, menyatakan idea mereka dan bertukar pandangan dalam Bahasa Inggeris, dan memanfaatkan sepenuhnya kelebihan kursus pengajaran dwibahasa antarabangsa. Format iMBA sepenuh masa menyediakan peluang latihan Cina untuk membantu pelajar memanfaatkan sepenuhnya pengalaman dan peluang China mereka.

134962_pic1.jpgZhejiang University International Business School","author_url":"","source":""}" alt="134962_pic1.jpg" />

Maklumat Kemasukan: Pemohon Asing

Kelayakan Aplikasi

 • Memegang ijazah sarjana muda atau setaraf dengan pengalaman kerja yang berkaitan
 • Minimum 2 tahun pengalaman bekerja
 • Tidak ada keperluan untuk bahasa Cina

Proses Permohonan & Dokumen Diperlukan

 • Sapukan dalam talian
 • Kirimkan dokumen sokongan berikut melalui pos (* dokumen yang diserahkan untuk permohonan MBA tidak akan dikembalikan)
  • Borang permohonan yang ditandatangani dengan foto (latar belakang putih, ukuran 35mm x 45mm)
  • Salinan pasport yang sah (halaman foto)
  • Salinan darjah tertinggi atau asli yang disahkan
  • Transkrip rasmi untuk setiap darjah yang dipegang
  • Laporan skor TOEFL atau IELTS rasmi (jika berkenaan) (Kod Jabatan untuk GRE: 4741 / Kod Jabatan untuk TOEFL C603)
  • Laporan skor GMAT (jika ada)
  • Pengalaman kerja & penerangan pekerjaan
  • Pernyataan Peribadi (minimum 1,500 perkataan) sama ada dalam Bahasa Inggeris atau Bahasa Cina
  • Riwayat hidup lengkap & dua surat rujukan dengan tandatangan dan maklumat hubungan pengadil (seorang akademik & seorang profesional)
  • Resit pembayaran yuran permohonan (RMB 800)
 • Temu ramah: Pejabat Penerimaan ZIBS iMBA akan membuat senarai pendek pemohon dan menentukan siapa yang akan ditemuduga. Temu ramah akan diadakan secara bersemuka atau melalui persidangan video.
 • Hubungi ahli kakitangan ZIBS sebelum anda membuat permohonan dalam talian dan kami akan membantu anda dalam sebarang keperluan.
 • Salinan lembut untuk semua dokumen permohonan hendaklah dihantar ke zibs-imba@intl.zju.edu.cn
 • Salinan cetak hendaklah diposkan ke alamat berikut:
  • Pasukan Program iMBA, Rm. 405, Bangunan Seni dan Sains, Zhejiang University International Business School .
  • 718 East Haizhou Road, Haining, Zhejiang Province, China 314400,
  • +86 571 87572607/2601/2711

Biasiswa Pelajar Tahun Pertama ZIBS 000 20000-40000 RMB)

Biasiswa Pelajar Tahun Pertama ZIBS ditubuhkan untuk memberi penghargaan kepada individu dengan potensi kepimpinan global yang luar biasa. Ia terbuka untuk semua pelajar antarabangsa tahun pertama.

Biasiswa akan dibayar kepada pelajar setiap bulan sebagai elaun sara hidup, bermula sebulan selepas tempoh pendaftaran pelajar. Biasiswa akan dikeluarkan selama satu tahun persekolahan (10 bulan). Walau bagaimanapun, pelajar dikehendaki membayar yuran sepenuhnya semasa pendaftaran.

Garis Panduan Aplikasi

 1. Isi Borang Permohonan Biasiswa Tahun Pertama ZIBS.
 2. Hantarkan salinan pakej permohonan anda, termasuk dokumen permohonan dan Borang Permohonan Biasiswa Tahun Pertama ZIBS ke zibs-imba@intl.zju.edu.cn.
 3. Kirim salinan pakej aplikasi anda seperti di atas ke alamat di bawah: Team Program iMBA, Rm. 405, Bangunan Seni dan Sains, Zhejiang University International Business School , 718 East Haizhou Road, Haining, Wilayah Zhejiang, China 314400 +86 571 87572607/2601/2711

Kriteria Penilaian

Tawaran biasiswa akan ditentukan berdasarkan latar belakang pemohon: Latar Belakang Akademik (70%) + Prestasi Temuduga (30%)

Hasilnya akan diumumkan pada akhir bulan Jun dan juga dinyatakan dalam Surat Penerimaan.

134960_pic6.jpgZhejiang University International Business School","author_url":"","source":""}" alt="134960_pic6.jpg" />

Tarikh Akhir Kemaskini May 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Zhejiang University International Business School (ZIBS) was founded on the ZJU International Campus at Haining in November 2018 to facilitate academic and corporate exchange between the West and the ... Baca lebih lanjut

Zhejiang University International Business School (ZIBS) was founded on the ZJU International Campus at Haining in November 2018 to facilitate academic and corporate exchange between the West and the East. With a legacy of academic excellence, innovation, and entrepreneurship from China, ZIBS embraces and embodies the future. The business school prepares responsible and aspiring leaders, and the ecosystem it serves, to face the challenges of an increasingly complex global business environment. By connecting people and ideas, ZIBS shapes the future of business in the new global economic era. Baca Ringkas