Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA)

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

73850_Untitled.jpg

MBA Sekolah Perniagaan Antarabangsa Lincoln direka untuk memberikan anda pengalaman pembelajaran kreatif dan kolaboratif, yang dibina di sekitar nilai-nilai penting kami pengurusan etika, mampan dan bertanggungjawab. MBA kami disesuaikan untuk meningkatkan pembangunan kepimpinan profesional dan peribadi anda menggunakan kemahiran teknikal, analitikal dan lembut, yang penting untuk berjaya dalam persekitaran perniagaan hari ini.

MBA kami mengikuti inisiatif PRME PBB, melibatkan cabaran global dengan semangat, semangat, dan ketabahan melalui rangkaian penyelidikan aktif kami.

Highlights dari MBA Sekolah Perniagaan Antarabangsa Lincoln termasuk:

 • Aktiviti Pembangunan Kepimpinan Peribadi
 • Kejurulatihan Kerjaya Eksekutif
 • Projek Perundingan Langsung
 • Latihan Rundingan Intensif
 • Peluang Penempatan Kerja
 • Keahlian LIBS Connect, untuk Rangkaian Perniagaan

Dengan matlamat kerjaya anda, kami menawarkan bimbingan dan bimbingan untuk membantu anda meletakkan diri anda melalui pelan kepimpinan peribadi, membolehkan anda mempercayai penghakiman anda dan menjadi pemimpin yang kuat dalam persekitaran global yang kompleks. Kami berhasrat untuk memupuk hubungan yang kuat dan berkekalan yang dapat memberikan anda rasa kepunyaan dalam komuniti kami dan satu dari mana memperluas rangkaian dan prospek peribadi anda.

73826_blueWallStudentDiary.jpg

Bagaimana anda belajar

MBA Sekolah Perniagaan Antarabangsa Lincoln terdiri daripada modul inti dan elektif yang bertujuan untuk menyambung pembelajaran kelas dengan organisasi sebenar. Modul teras direka untuk membina kemahiran setiap keperluan pengurus global, sementara modul elektif dan disertasi anda memberikan anda peluang untuk menjadi pakar.

Kuliah dan seminar menawarkan peluang untuk melibatkan dan membincangkan asas-asas perniagaan dan kepimpinan global melalui bengkel dan tutorial kumpulan. Terdapat kelonggaran dalam penjadualan jadual waktu kami yang membolehkan aktiviti kelas, serta kumpulan dan kajian bebas.

Modul projek direka untuk memberikan pengenalan yang baik kepada perundingan. Anda boleh melibatkan diri dengan pelanggan untuk menjalankan penyelidikan, berkaitan dengan situasi dan keinginan mereka. Pelajar sebelum ini telah memimpin Projek Perundingan Langsung dengan beberapa organisasi profil tinggi seperti Siemens, British Steel, Dynex dan YMCA.

MBA Sekolah Perniagaan Antarabangsa Lincoln merangkumi aktiviti pembangunan kepimpinan serta bengkel rundingan sebagai sebahagian daripada modul yang ditawarkan dalam blok. Melalui keahlian anda dengan LIBS Connect, anda akan dapat menghadiri ceramah tetamu dari penceramah dan pemimpin industri. Penceramah tetamu sebelum ini termasuk Canselor Universiti Lord Adebowale CBE, Pemegang Amanah BBC dan Pengarah Bukan Eksekutif Suzanna Taverne, dan Ketua Eksekutif Siemens pcl Juergen Maier.

Kajian MBA melibatkan sebahagian besar kajian bebas, meneroka bahan yang diliputi dalam kuliah dan seminar. Sebagai panduan am, setiap jam di kelas pelajar dijangka menghabiskan dua tiga jam dalam kajian bebas. Modul mengajar biasanya mempunyai 36 jam hubungan (kuliah, seminar, dan bengkel) setiap penggal.

ciri-ciri

Highlights dari MBA Sekolah Perniagaan Antarabangsa Lincoln termasuk:

 • Aktiviti Pembangunan Kepimpinan Peribadi
 • Kejurulatihan Kerjaya Eksekutif
 • Projek Perundingan Langsung
 • Latihan Rundingan Intensif
 • Peluang Penempatan Kerja
 • Keahlian LIBS Connect, untuk Rangkaian Perniagaan

Syarat Kemasukan 2018-19

Pengalaman ijazah dan pengalaman kerja 2: 2 minimum. Lazimnya diharapkan pelajar mempunyai pengalaman kerja yang minimum selama dua tahun.

Graduan yang berpengalaman kurang daripada dua tahun diperlukan untuk mengemukakan penyata perkataan 300-500 tujuan untuk menyokong permohonan mereka.

Bukti dalam kenyataan anda hendaklah termasuk:

 • Kerja separuh masa
 • Aktiviti sukarela
 • Peranan kepimpinan pelajar semasa universiti (misalnya kelab dan organisasi)
 • Pengalaman memimpin atau bekerja di dalam organisasi

Di samping itu, pelajar yang bahasa pertama tidak bahasa Inggeris dikehendaki mempunyai kelayakan Bahasa Inggeris IELTS 6.0 atau setara.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Since being opened by Queen Elizabeth II in 1996, the University of Lincoln has invested more than £300 million in its buildings and facilities.

Since being opened by Queen Elizabeth II in 1996, the University of Lincoln has invested more than £300 million in its buildings and facilities. Baca Ringkas