Baca keterangan rasmi

University Koç Program MBA ditubuhkan pada tahun 1993 untuk menyediakan pendidikan perniagaan yang menyeluruh yang melibatkan kurikulum yang ketat dan inovatif yang diajar oleh fakulti bertaraf dunia. Ia direka untuk memasukkan ciri-ciri terbaik daripada program MBA yang ditawarkan di universiti-universiti utama di seluruh dunia. Bahasa pengantarnya ialah bahasa Inggeris.

Objektif utama yang Koç Program MBA adalah untuk memberi pengetahuan, wawasan dan kemahiran bagi pemimpin global masa depan yang akan mempengaruhi perubahan dalam organisasi dan masyarakat yang mereka ceburi. Graduan Koç MBA akan menjadi pemimpin perniagaan masa depan yang menjaga organisasi berkesan yang berorientasikan pasaran, menyedari di seluruh dunia, yang bertanggungjawab dari segi sosial dan di mana membuat keputusan berdasarkan maklumat dengan tumpuan strategik. Graduan kami bersedia untuk pelbagai kerjaya dari pengurusan umum kepada bidang khusus termasuk perbankan pelaburan, pengurusan pemasaran dan pengurusan rantaian bekalan. Koç MBA adalah program pasca pengalaman.

Berbanding dengan biasa dua tahun MBA, Koç Universiti 12 bulan MBA menyampaikan lebih kurang jam pertemuan sama dalam tempoh dua belas bulan dengan jadual yang sengit.

Kriteria Kemasukan

Syarat pertama dan utama untuk menyertai Koç MBA Program adalah untuk menjadi individu yang bermotivasi tinggi dan berdedikasi. Di samping itu, pemohon hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:

  • Ijazah sarjana muda daripada institusi yang diiktiraf
  • Minimum dua tahun sepenuh masa pengalaman kerja profesional
  • Perkhidmatan tentera yang lengkap (jika berkenaan) atau bukti penangguhan
  • Kemahiran dalam bahasa Inggeris

Dalam usaha untuk memohon ke Program MBA, pemohon perlu melengkapkan permohonan dalam talian (Gradapp.ku.edu.tr) dan muat naik yang berikut; - GMAT / GRE skor ujian (juga perlu dihantar ke nombor institusi 0163) - Purata GMAT Skor Kelas MBA 2012-2013: 606 - An transkrip akademik rasmi daripada setiap universiti yang dihadiri - Tiga esei yang dinyatakan - Permohonan slip bayaran yuran - skor TOEFL dan ALES juga boleh dimuat naik jika ada - 2 Surat Rujukan hendaklah dikemukakan untuk permohonan.

Calon perlu menyediakan maklumat hubungan orang-orang yang akan mengisi surat rujukan dalam permohonan online. Mereka akan diberi link web bentuk surat rujukan melalui e-mel.

Pemohon yang terpilih akan dipanggil untuk temuduga oleh Pusat Pengajian Siswazah Perniagaan. Calon-calon akan diberikan artikel yang singkat untuk membaca dan mengkaji sebelum temuduga dan akan diminta untuk menjawab soalan yang berkaitan dengan artikel tersebut sebagai sebahagian daripada proses temuduga.

Program diajar dalam:
English
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Sept. 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
19,000 USD
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan

Sept. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date