Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA)

Umum

Penerangan Program

Sarjana Pentadbiran Perniagaan MBA adalah program untuk siswazah baru-baru ini yang menyediakan profesional muda dengan pandangan global pengurusan perniagaan dan peluang untuk memulakan kerjaya profesional mereka (melalui latihan (pembelajaran berasaskan kerja) yang CESTE menyediakan kepada semua pelajar yang sudah tidak berfungsi). Program ini menyediakan pangkalan pengetahuan, alat, dan kecekapan yang kukuh dalam bidang perniagaan yang berbeza supaya profesional muda memperoleh rasa fleksibiliti yang asas dalam perniagaan hari ini, sementara juga membolehkan profesional, dalam pekerjaan mereka sekarang, untuk meletakkan menjadi amalan sebanyak mungkin pembelajaran dan memperoleh pengetahuan.

Sarjana Pentadbiran Perniagaan MBA adalah program untuk siswazah baru-baru ini yang menyediakan profesional muda dengan pandangan global pengurusan perniagaan dan peluang untuk memulakan kerjaya profesional mereka (melalui latihan (pembelajaran berasaskan kerja) yang disediakan oleh CESTE kepada semua pelajarnya yang sudah tidak berfungsi). Program ini menyediakan pangkalan pengetahuan, alat, dan kecekapan yang kukuh dalam bidang perniagaan yang berbeza supaya profesional muda memperoleh rasa fleksibiliti yang asas dalam perniagaan hari ini, sementara juga membolehkan profesional, dalam pekerjaan mereka sekarang, untuk meletakkan menjadi amalan sebanyak mungkin pembelajaran dan memperoleh pengetahuan.

CESTE, dari pengalamannya dalam merekabentuk dan menyampaikan program MBA dan dari pemahamannya terhadap pasaran buruh, merancang MBA Profesional yang merupakan Sarjana Pentadbiran Perniagaan supaya peserta dapat mencapainya sementara juga mengikuti latihan magang (pembelajaran berasaskan kerja).

109453_pexels-photo-872957.jpegrawpixel.com / Peksel

Siapa ini?

Sarjana dalam Pentadbiran Perniagaan direka khas untuk graduan dari Universiti dan Sekolah Perniagaan yang ingin menggabungkan ijazah pascasiswazah dengan internship (pembelajaran berasaskan kerja). Ia juga boleh diakses bagi mereka berumur 25 tahun tanpa ijazah universiti dan siapa yang boleh membuktikan mereka mempunyai pengalaman yang boleh dipercayai dan setara dalam perniagaan.

Dalam program ini, kita menangani dunia perniagaan secara keseluruhan, secara global dan komprehensif, melatih pelajar-pelajar dalam persilangan pengetahuan, teknik, dan tingkah laku yang mengambil bahagian dalam proses membuat keputusan mana-mana profesional yang pada masa ini atau pada masa akan datang akan menduduki kedudukan tanggungjawab dalam syarikat.

Objektif

Matlamat program ini adalah:

 • Untuk memupuk mentaliti strategik untuk membolehkan seseorang menyesuaikan diri dengan persekitaran yang dinamik, kompetitif, dan tidak menentu yang baru yang beroperasi pada hari ini.
 • Untuk membangunkan kapasiti kepimpinan dan kerja berpasukan.
 • Untuk meningkatkan dan memperkukuh kapasiti untuk analisis dan membuat keputusan kreatif.
 • Untuk memperoleh dan menggabungkan pengetahuan .
 • Untuk melatih penerapan teknik pengurusan yang paling maju melalui metodologi yang sangat praktikal dan berdasarkan pengalaman yang dicuba dan benar .
 • Untuk membuat latihan praktikal yang kompatibel (pembelajaran berasaskan kerja) melalui 'Club de Empresas CESTE' yang membolehkan pelajar yang tidak bekerja untuk memulakan pengalaman profesional yang aktif dalam tempoh 12 bulan dengan kemungkinan untuk disewa selepas itu.
 • Untuk membolehkan integrasi pesat ke dalam tenaga kerja dan menyediakan pelajar untuk mendapatkan jawatan tanggungjawab jangka pendek.

Kandungan

Program ini meliputi setiap bidang perniagaan yang berkaitan dengan pengurusan dan pentadbiran: Pemasaran, Kewangan, Sumber Manusia, Pengeluaran, Logistik, Pengurusan Kualiti, Organisasi Perniagaan, Pengurusan Umum, Sistem Maklumat, dan sebagainya.

Begitu juga subjek yang dipelajari seperti Ekonomi, Undang-undang Buruh, Teknik Penyelidikan Kuantitatif, Penyediaan dan Pembentangan Laporan, Pengambilan Keputusan, dan sebagainya, pemahaman yang menjadi asas bagi mana-mana pengurus.

Struktur Program adalah berasaskan unit, yang menjamin pembelajaran maksimum di setiap kawasan yang berbeza. Dengan cara ini, eksperimen 'pelajar' dengan setiap kawasan atau jabatan yang berlainan dalam syarikat.

Laluan Kerjaya Profesional

CESTE- Escuela Internacional de Negocios, melalui 'Servicio de Desarrollo Profesional', mempunyai 'Kolaboración' Kemudahan (kontrak Kerjasama) untuk kemajuan internship (pembelajaran berasaskan kerja) pelajar-pelajar yang mendaftar di Sarjana Pentadbiran Perniagaan ( MBA) dalam syarikat-syarikat yang paling penting di dunia perniagaan Aragon, sebahagian besarnya tergolong dalam 'Club de Empresas CESTE'.

Matlamatnya adalah untuk mempromosikan kehadiran pelajar CESTE dalam syarikat, dengan jawatan yang membangunkan latihan kualiti mereka (pembelajaran berasaskan kerja) dan mempunyai prospek masa depan.

Ijazah Sarjana Muda British

Di CESTE kita mengikuti model pendidikan Inggeris , mengikut piawaian QAA (UK Quality Assurance Agency for Higher Education) dan diawasi oleh University of Gales (University of Wales). Model ini membimbing kedua-dua reka bentuk dan pengubahsuaian modul dan kelas kami, serta inovasi pendidikan kami, sentiasa mencari cara baru dan kaedah pengajaran dengan lebih berkesan.

Selaras dengan model pendidikan Inggeris, metodologi kami adalah:

 • Dinamik dan sentiasa disemak semula.
 • Inovatif, menerapkan trend pendidikan terkini seperti simulasi pengurusan, pemikiran reka bentuk, atau bermain peranan.
 • Praktis agar pelajar kita dapat membangunkan pemahaman, prosedur, dan gaya kerja mereka sendiri.
 • Diperibadikan, berpusat di sekeliling kumpulan kecil dan memperhatikan kebolehan dan keunikan setiap pelajar.
 • Pengalaman peribadi yang otentik yang menggalakkan pelajar membangunkan potensi terbesar mereka.
 • Moden, menggunakan trend metodologi terkini () dan teknologi semasa dan kemungkinan mereka (setiap pelajar menerima komputer riba dan permulaan program ijazah mereka sebagai alat kerja).

109448_Metodologia.jpg

Bidang Pengkhususan

Pengurusan Perniagaan dan Pentadbiran

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, perubahan (dan cabaran) pengurusan perniagaan telah menjadi sangat luar biasa. Kemungkinan yang dihasilkan oleh globalisasi perniagaan globalisasi menambah peluang yang dihasilkan oleh inovasi dan penerapan pelbagai teknologi baru, terutama dunia digital, untuk mewujudkan perniagaan baru serta mengubah perniagaan sedia ada secara radikal.

Dalam konteks ini, penuh dengan kemungkinan dan ketidakpastian, dalam bidang Pentadbiran Perniagaan dan pengurusan kami, kami merekabentuk dan terus memperbaharui program pendidikan kami untuk menawarkan asas pengetahuan, alat dan pengalaman yang kukuh seiring dengan dunia sebenar yang mungkin untuk membantu memberi anda peluang dalam kerjaya profesional anda.

Latihan Magang dan Pembangunan Profesional

Semua program pelajar universiti, kedua-dua sarjana dan Sarjana, termasuk kemungkinan mengambil magang perniagaan semasa pengajian mereka untuk pembangunan pelan kerjaya profesional. Di samping itu, anda boleh melakukan latihan antarabangsa jika anda memilihnya.

Pelajar antarabangsa

Bagi pelajar antarabangsa, perlu minimum sekurang-kurangnya tahap B1 Sepanyol untuk mendaftar dalam kursus pertama mereka. Sekiranya anda tidak mempunyai tahap bahasa Sepanyol, universiti ini menawarkan kemungkinan mendaftar dalam kursus bahasa Sepanyol yang intensif untuk mendapatkan pensijilan yang diperlukan. Setelah selesai, pelajar akan bersedia untuk lulus peperiksaan peringkat B2 dari Rangka Kerja Bahasa Rujukan Eropah untuk Bahasa (CEFR).

Darjah

Ijazah Sarjana Muda British

M aster dalam Pentadbiran Perniagaan

Universiti Wales

Titulación propia

M éster en Dirección de Empresas

CESTE, Escuela Internacional de Negocios

Tambahan Diploma Eropah boleh ditambah ke peringkat. Ia adalah satu dokumen yang ditambahkan kepada ijazah yang mengesahkan latihan pelajar untuk difahami berbanding dengan peringkat mana-mana negara anggota lain dari Kesatuan Eropah, selaras dengan Sistem Pemindahan dan Pengumpulan Kredit Eropah (ECTS).

Tarikh Akhir Kemaskini Feb 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

At CESTE, Escuela Internacional de Negocios, we offer you a different kind of educational model. For university students: official undergraduate and Master’s degrees framed by the best educational mod ... Baca lebih lanjut

At CESTE, Escuela Internacional de Negocios, we offer you a different kind of educational model. For university students: official undergraduate and Master’s degrees framed by the best educational model in the world—the British. For professionals and executives: important and prestigious certifications, executive programmes and coaching services for you to overcome the next challenge in your professional career. Baca Ringkas