Program MBA kini dianggap standard kelayakan bagi pengurus Czech dan syarikat-syarikat antarabangsa dan institusi. Ia bertujuan untuk pengurus dengan pengalaman profesional untuk melayakkan selanjutnya dalam Pengurusan Sumber Manusia dan Kesatuan Eropah. Pelajar-pelajar akan layak untuk membangunkan mereka sendiri kerjaya bahagian dalam menguruskan struktur di pelbagai peringkat, terutamanya di negara-negara EU.

Program MBA graduan menjadi pakar-pakar terkemuka dalam pengurusan sumber manusia dalam rangka institusi, ekonomi, dan undang-undang Eropah.

Melalui kajian program MBA pengurus memperoleh sistem yang menyeluruh pengetahuan dan kemahiran diperlukan untuk membina kerjaya yang berjaya dalam perniagaan dan pengurusan, termasuk pentadbiran awam, terutama dalam bidang pendidikan dan pengurusan modal insan.

Para graduan telah menguasai di peringkat maju rangka kerja institusi, ekonomi, dan undang-undang Eropah dengan tumpuan kepada pengurusan sumber manusia. Mereka bersedia untuk membangunkan kerjaya lagi mereka melalui mengaplikasikan pengetahuan teori dan kemahiran praktikal terus kepada masalah yang kompleks menyelesaikan dalam perniagaan, keusahawanan, dan pengurusan institusi. Para graduan juga telah menguasai kaedah pendidikan lanjutan, pembelajaran sepanjang hayat, dan kepimpinan pasukan. Keupayaan mereka untuk mensintesis pengetahuan teori dan aplikasi praktikal dalam persekitaran pengurusan ditubuhkan oleh pertahanan tesis akhir.

Mata pelajaran profil utama program MBA dalam Pengurusan Sumber Manusia dan Kesatuan Eropah adalah seperti berikut: Pengurusan Sumber Manusia, Integrasi Eropah, Sistem Undang-Undang, Politik dan Ekonomi Geografi EU, Analisis Ekonomi, Kelakuan Organisasi dan Kepimpinan, Pengurusan Strategik dan Operasi, Masalah dan Pengurusan krisis, ICT dan Sistem Maklumat.

Mod pengajian dianjurkan dalam blok kajian hujung minggu (kira-kira 5 hujung minggu setiap semester). panjang standard pengajian adalah 1,5 tahun akademik (3 semester) dibahagikan kepada 5 kawasan kajian. Kajian disimpulkan oleh pertahanan tesis. Graduan dianugerahkan gelaran Master profesional Pentadbiran Perniagaan (MBA.

2

Program MBA telah berjaya semula diiktiraf masuk Februari 2015.

Program diajar dalam:
  • English
Kursus ini Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Start Date
Sep 2019
Duration
Sambilan
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date