Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA)

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Program INSEAD satu tahun MBA adalah mengenai kekakuan akademik, kepelbagaian yang luar biasa, peluang kerjaya yang sangat baik, dan rangkaian alumni yang cemerlang. Sebahagian daripada peranan saya melibatkan pertemuan dengan alumni kami dari seluruh dunia, dan satu perkara yang selalu mereka katakan tentang pengalaman MBA mereka ialah: "tahun itu adalah tahun terbaik dalam kehidupan kita!"

Dengan tiga buah kampus yang terintegrasi di Eropah, Asia dan Timur Tengah, dan lebih daripada 90 kebangsaan yang berbeza di dalam kelas, tiada sekolah perniagaan yang lain menawarkan pengalaman berbilang budaya seperti itu. Jadi jika anda mencari tempat di mana tidak terdapat budaya yang dominan, di mana anda boleh menjadi diri anda yang sebenarnya, dan di mana anda berada di antara rakan-rakan: tidak lagi, kita semua ini dan lebih banyak lagi di INSEAD !

Kurikulum program sepenuh masa MBA yang dipercepatkan membangunkan pemimpin, pemikir dan usahawan yang berjaya yang mencipta nilai untuk organisasi dan komuniti mereka, dan kami sedang mencari calon yang bijak, baik yang percaya bahawa perniagaan boleh menjadi kekuatan untuk kebaikan.

Saya tidak sabar-sabar untuk menerima permohonan anda!

Minh Huy Lai

Pengarah Urusan, program MBA INSEAD

Fakta Utama

  • 10 Bulan - Tempoh program
  • 29 - Umur Purata
  • 6 Tahun - Pengalaman Kerja Rata-Rata
  • 680-750 - Julat GMAT (Tengah 80%)
  • 90 - Kebangsaan
  • 352 - Wanita membentuk kelas INSEAD

Menjadi sebahagian daripada badan pelajar yang menarik, dinamik dan pelbagai

Program MBA adalah batu loncatan anda untuk masa depan yang memuaskan sebagai pemimpin dalam dunia perniagaan global yang kompetitif. Kami percaya bahawa persekitaran budaya kami yang terdiri daripada pelajar yang mewakili lebih dari 90 negara dan pakar fakulti antarabangsa pakar perniagaan dunia, sangat sesuai untuk perkembangan profesional dan peribadi anda.

Pasukan Pengambil MBA sedang mencari orang yang ingin tahu intelektual, sifat peribadi untuk menyumbang kepada banyak aktiviti INSEAD dan keinginan untuk meregangkan diri dalam program akademik yang ketat. Kami mengalu-alukan aplikasi dari seluruh dunia tanpa mengira kaum, agama, jantina, warna atau status kewangan. Matlamat kami adalah untuk membina badan pelajar yang menarik, dinamik dan pelbagai.

128269_photo-1517245386807-bb43f82c33c4.jpg 

Keperluan Permohonan

Prasyarat untuk masuk ke dalam program MBA INSEAD termasuk mengemukakan borang permohonan dalam talian dan dokumentasi sokongan yang disenaraikan di bawah.

Permohonan Dalam Talian

Seluruh proses permohonan dilakukan melalui sistem aplikasi dalam talian kami. Anda boleh bekerja di bahagian yang berlainan dalam aplikasi secara berasingan. Sila pastikan anda menyimpan semua data anda sebelum anda log keluar supaya anda dapat kembali bekerja pada peringkat seterusnya.

Dokumentasi sokongan

Dokumen sokongan mesti dimasukkan dalam permohonan anda dan diterima sebelum atau pada hari tarikh akhir permohonan. Permohonan anda tidak akan dinilai sehingga semua item di bawah telah diterima sebagai tambahan kepada elemen dalam talian. Sila lampirkan dokumen sokongan anda melalui sistem aplikasi dalam talian.

Transkrip rasmi

Transkrip anda harus menunjukkan kedua-dua diploma dan gred yang dicapai dari setiap kolej atau universiti yang anda hadiri. Kami menerima transkrip dalam bahasa Inggeris atau Perancis. Semua yang lain mesti disertakan dengan terjemahan bahasa Inggeris yang diperakui. Setiap transkrip mesti menanggung meterai rasmi dan tandatangan institusi.

Tarikh & tarikh akhir

Walaupun kami mengendalikan proses kemasukan berperingkat, dengan empat tarikh akhir bagi setiap dua pengambilan setiap tahun, dalam setiap pusingan, permohonan akan dikaji semula dalam proses kemasukan bergulir. Ini bermakna tarikh tontonan Temuduga dan Tamat Keputusan Akhir yang anda lihat di bawah adalah tarikh terkini yang mana anda akan menerima keputusan anda, tetapi mungkin lebih awal. Yakinlah bahawa keputusan yang dikeluarkan lebih awal daripada tarikh akhir yang diterbitkan tidak mempengaruhi penilaian permohonan kami yang menyeluruh. Sila ambil perhatian bahawa sementara persaingan untuk setiap pusingan adalah sama, lebih awal anda mendapat pengakuan, lebih banyak masa anda perlu mendapatkan pembiayaan dan mengatur logistik. Borang permohonan dalam talian yang baru dibuka kira-kira dua bulan sebelum tarikh akhir permohonan Pusingan 1.

Melabur dalam Masa Depan anda

INSEAD menghasilkan dividen seumur hidup, baik secara profesional maupun peribadi. Walau bagaimanapun, menerusi MBA, adalah komitmen yang serius terhadap masa dan wang-pelaburan yang perlu dipertimbangkan dan dirancang dengan teliti oleh para pemohon.

Untuk memahami kewajipan kewangan yang diperlukan untuk anda menghadiri program MBA INSEAD , periksa bahagian & Kos MBA kami. Adalah penting untuk mempertimbangkan pilihan pembiayaan dan pendanaan anda semasa proses permohonan, yang mungkin dalam bentuk tabungan, pinjaman atau biasiswa. Anda boleh mula melihat jika anda layak memohon mana-mana biasiswa atau pinjaman yang disenaraikan di laman web kami.

Walaupun tanggungjawab membiayai tahun anda di INSEAD akhirnya terletak pada anda, Pejabat Bantuan Kewangan MBA dapat membantu anda dalam merancang pembiayaan anda untuk program INSEAD .

Kos & Bayaran

Yuran pengajian untuk Kelas Julai ditetapkan pada bulan Disember setiap tahun. Yuran bagi Kelas Disember diumumkan pada bulan Jun.

Yuran pengajian meliputi semua bahan kursus yang dicetak, akses ke perpustakaan INSEAD , akses ke perkhidmatan teknologi maklumat di kampus, tuisyen dan ujian bahasa *, yuran majlis pelajar, akses gim, kad perniagaan, percetakan, dan insurans kesihatan.

* Berkenaan dengan bahasa tertentu sahaja

Peluang kerjaya

Pasukan global kami di Pusat Pembangunan Karir berdedikasi untuk menyokong anda dalam perjalanan kerjaya anda sebelum anda menginjakkan kaki di kampus selepas anda menamatkan program MBA.

  • 91% bekerja selepas 3 bulan
  • 78% Kerjaya Berubah (Sektor, Negara Kerja atau Fungsi Kerja)
  • $ 109,800 Purata Gaji (US $)
  • 300 Syarikat Merekrut INSEAD Graduan
Tarikh Akhir Kemaskini Okt 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

We bring together people, cultures, and ideas to develop responsible leaders who transform business and society.

We bring together people, cultures, and ideas to develop responsible leaders who transform business and society. Baca Ringkas
Fontainebleau , Singapura , Abu Dhabi , San Francisco + 3 Lagi Kurang