Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA)

Umum

Penerangan Program

Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA)

Apakah masa depan pendidikan pengurusan? Sertai kami dan kami akan membina bersama-sama di Asia Sekolah Perniagaan.

Bank Negara Malaysia dan MIT Sloan School menerima cabaran untuk mengesan jalan yang baru dan lebih baik. ASB adalah peluang untuk memulakan sebuah institusi pendidikan dari awal dan menangani keperluan dan cabaran pendidikan pengurusan dengan pendekatan yang segar, inovatif dan keusahawanan. Kami percaya bahawa generasi akan datang pemimpin transformatif untuk dunia baru akan dibangunkan berdasarkan teori-teori yang terdapat dalam universiti-universiti terkemuka dunia digabungkan dengan pengalaman dan tindakan perspektif pembelajaran.

pelajar Belajar mengenai masalah syarikat pula daripada kajian kes adalah model yang telah lalu. Tindakan Pembelajaran adalah masa depan. ASB akan menawarkan pelajar-pelajar pengurusan, pengamal pengurusan, dan institusi yang mengambil mereka bekerja cara baru untuk melakukan sesuatu, cara-cara baru pembelajaran, cara berfikir yang baru dan integrasi yang lebih baik daripada teori dengan amalan.

ASB MBA 3.0 menggabungkan teori dan amalan di setiap peringkat. MIT Sloan fakulti akan mengajar sama kurikulum teras yang keras di ASB yang disampaikan dalam Cambridge, Massachusetts, Amerika Syarikat. Selain itu, kurikulum ASB akan termasuk tindakan projek pembelajaran dengan rakan-rakan korporat dan rakan kongsi institusi di seluruh Asia, menyediakan peluang yang berterusan untuk menguji dan mengaplikasikan teori-teori kelas dalam pelbagai cabaran organisasi, institusi dan bidang.

Kurikulum yang menarik dan sangat inovatif kami adalah dalam proses kelulusan tetapi dalam masa yang melawat laman Kurikulum kami untuk mengetahui mengenai acara kemuncak program.

Tindakan Pembelajaran di Asia Sekolah Perniagaan

Tindakan Pembelajaran adalah satu proses yang melibatkan bekerja pada cabaran sebenar, dengan menggunakan pengetahuan dan kemahiran pasukan untuk menyoal dan mentafsir semula-konsep lama dan biasa, mewujudkan penyelesaian yang baru dan melaksanakan mereka untuk menilai hasil. Projek Pembelajaran tindakan boleh menyelesaikan perniagaan yang penting, masalah organisasi dan sosial dan mengambil kelas ke padang dan syarikat pelanggan ke dalam bilik darjah.

projek Action Learning (4-5 projek sepanjang program MBA; 40% daripada kursus): pelajar mempunyai pilihan untuk pakar dalam industri atau fungsi tertentu semasa bekerja dengan syarikat-syarikat sebenar atau boleh memilih untuk mendapatkan pendedahan yang luas kepada pelbagai jenis ptojects. projek Learning Tindakan mengambil tempat di seluruh rantau ini dan ASB memudahkan peletakan (pelajar tidak dijangka untuk mencari projek-projek mereka sendiri).

Tarikan lain:

  • Kira-kira 80% daripada kursus-kursus yang disampaikan oleh fakulti MIT
  • 6 minggu perjalanan ke Amerika Syarikat (4 minggu di MIT dan 2 minggu dalam industri

Kurikulum ini akan menampilkan pedagogi MIT Sloan Tindakan Pembelajaran:

FIKIR - AKTA - MENCERMINKAN - REPEAT

  • FIKIR - pengalaman kelas
  • ACT - yang "pergi dan melihat" Pengalaman
  • MENCERMINKAN - pengalaman pemikiran kritikal
  • REPEAT - Pengetahuan datang dari eksperimen berulang.

Pendidikan ASB meletakkan anda dalam kedudukan untuk mengalami pertumbuhan eksponen - dalam bidang akademik, secara peribadi, dan profesional. Lebih daripada itu, program MBA di ASB akan membina keyakinan anda sebagai pemimpin dan agen perubahan, meletakkan anda di jalan untuk mencapai matlamat kerjaya anda dan aspirasi.

pasukan

Menonton perjalanan Luar Biasa & Luar Biasa ASB!

Memperkenalkan Asia Sekolah Perniagaan MBA!

Tarikh Akhir Kemaskini May 2017

Latar Belakang Pusat Pengajian

The ASB MBA program delivers a 18-month curriculum deeply interconnected with management practices and integrated with the rigor and values embedded in the MIT Sloan School MBA program.

The ASB MBA program delivers a 18-month curriculum deeply interconnected with management practices and integrated with the rigor and values embedded in the MIT Sloan School MBA program. Baca Ringkas