Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA)

Umum

Penerangan Program

Mengenai

Program Sarjana Pentadbiran Perniagaan di Al Akhawayn University dirancang untuk membantu anda mencapai matlamat untuk menjadi pengurus atau pemimpin yang berjaya dalam ekonomi global. Kursus-kursus di seluruh program ini akan memperluaskan pengetahuan dan kebolehan umum anda dalam bidang pentadbiran perniagaan yang luas dan juga akan memberikan anda kemungkinan pengetahuan yang lebih mendalam dalam satu bidang pengkhususan. Jika anda sudah mempunyai asas akademik dalam perniagaan, maka anda boleh menyelesaikan program MBA dalam tiga semester. Program MBA merangkumi kursus teras, kursus tumpuan, dan projek akhir.

Hasil Belajar Berpikir

Pelajar lulus dengan Sarjana Pentadbiran Perniagaan harus dapat:

  • Memohon alat membuat keputusan, teknik, dan analisis dengan tujuan membuat cadangan pengurusan yang baik;
  • Berkomunikasi secara profesional dan berkesan dalam pasukan yang pelbagai;
  • Menguruskan tingkah laku kumpulan dan individu dalam organisasi;
  • Memohon gaya kepimpinan yang paling sesuai untuk menyelesaikan masalah perniagaan yang rumit;
  • Alamat dilema etika dalam cara yang bertanggungjawab sosial;
  • Menilai dan merekabentuk strategi perniagaan kreatif yang mempertimbangkan perspektif tempatan dan global

Keperluan Masa MBA

Jika anda sudah mempunyai asas akademik dalam perniagaan, maka anda boleh menyelesaikan program MBA dalam tiga semester. Program MBA merangkumi kursus teras, kursus tumpuan, dan projek akhir. Jika ijazah sarjana tidak menyertakan latar belakang akademik dalam perniagaan, maka anda mungkin perlu melengkapkan satu atau lebih kursus yayasan khusus sebelum mendaftar dalam kursus siswazah.

Jika anda dikehendaki mengambil satu atau lebih kursus asas, maka pengalaman program MBA anda akan diperluas oleh mungkin satu atau dua semester bergantung kepada bilangan kursus asas yang diperlukan.

Tarikh Akhir Kemaskini Sep 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Inaugurated in 1995 by His Majesty King Hassan II and Crown Prince Abdallah bin Abdel-Aziz of Saudi Arabia, Al Akhawayn University redefines the classic American liberal arts educational experience at ... Baca lebih lanjut

Inaugurated in 1995 by His Majesty King Hassan II and Crown Prince Abdallah bin Abdel-Aziz of Saudi Arabia, Al Akhawayn University redefines the classic American liberal arts educational experience at an affordable price on an architecturally stunning modern campus amidst the beauty of Morocco's Middle Atlas Mountains. Baca Ringkas