Program kami

Sekiranya matlamat anda bergerak ke arah kerjaya dan kemajuan peribadi anda ke tahap yang lebih tinggi, program sarjana MBA kami adalah untuk anda. The Adventist University of Africa menawarkan program MBA untuk profesional yang bekerja dan pelajar sepenuh masa. Program MBA kami adalah mengenai pemikiran segar, kepimpinan inovatif, pengawasan, kesan positif, tanggungjawab sosial, nilai rohani dan etika untuk mengimbangi kecekapan profesional. Oleh itu, program MBA menekankan tiga aspek paling penting dalam pengurusan: pemikiran strategik, keberkesanan fungsian dan membuat keputusan yang cekap berdasarkan data kuantitatif dan kualitatif. Setiap kursus dalam program menawarkan peluang untuk membangunkan kemahiran membuat keputusan dalam situasi praktikal.

Kurikulum kami

Susunan kurikulum dibuat dengan teliti untuk membuat kelas berdasar teori pengurusan tradisional dan relevan dengan masalah dan trend yang dihadapi kepimpinan organisasi hari ini. Ia menawarkan urutan kursus bersepadu yang menggalakkan pemahaman keseluruhan organisasi daripada kaedah tradisional, disiplin. Lebih-lebih lagi, penghantaran kursus kami menawarkan kefleksibelan, kemudahan dan akses mudah yang membolehkan pelajar mengambil kursus dari mana sahaja mereka berada. Teknologi maklumat adalah penting untuk penyampaian setiap kursus termasuk penghantaran bahan kandungan, tugasan pelajar, dan komunikasi dengan pelajar.

Pengkhususan MBA

Program pengajian boleh dipilih dalam bidang berikut:

 • Perakaunan
 • Pengurusan
 • Sistem maklumat
 • Kewangan
 • Pengurusan Penjagaan Kesihatan

Kenapa Sertai Program MBA AUA?

 • AUA adalah Universiti Chartered;
 • Program dalam talian kami menawarkan kefleksibelan, kemudahan dan akses mudah yang membolehkan anda mengambil kursus dari mana sahaja anda berada;
 • AUA adalah Universiti moden yang diperkuatkan oleh kepelbagaian dan komited kepada kualiti dan kecemerlangan;
 • AUA mempunyai fakulti antarabangsa yang berkelayakan dan berdedikasi dengan banyak pengalaman dalam perniagaan dan penyelidikan;
 • AUA menawarkan pendidikan berasaskan nilai yang menyediakan graduannya menjadi tanggungjawab sosial dan etika;
 • Kelas interaktif kami membantu pelajar belajar daripada kerjaya dan pengalaman kerja masing-masing;
 • Program kami menawarkan seminar peningkatan profesional dan lawatan lapangan untuk menggilap kepimpinan dan kemahiran pengurusan anda.

MBA yang kerap

Jika kerjaya anda tidak bergerak dengan cepat atau membawa anda ke arah yang betul, sudah tiba masanya untuk memulakan peluang anda sendiri. MBA tetap direka untuk individu yang ingin persekitaran dinamik MBA sepenuh masa dan kelonggaran untuk meneruskan kerjaya mereka sekarang. Pelajar umumnya mempunyai kelas dari 5:30 - 8:30 malam Isnin hingga Khamis dengan beberapa sesi Ahad. Program ini boleh disiapkan dalam masa 18 - 24 bulan.

MBA Cohort

Format kohort unik ini direka untuk individu dari sektor korporat, orang awam dan bukan untuk keuntungan yang jadual sibuknya tidak mampu mereka mengambil kelas petang atau hujung minggu. Biasanya, kursus dihantar dalam kelas intensif selama 11 minggu selama dua tahun. Program ini menyatukan keruntuhan luar biasa profesional peringkat tinggi dari pelbagai bahagian Afrika menjadikan MBA Cohort lebih kaya dan membina hubungan sepanjang hayat. Ini lebih sesuai untuk pekerja yang ditaja dan disokong oleh organisasi mereka kerana faktor masa. Untuk menampung jadual yang berbeza untuk badan pelajar yang berlainan, AUA menawarkan tiga jadual kohort MBA setiap tahun di kampus utama kami (Kenya) dan kampus lanjutan di Ghana (Valley View University) dan Afrika Selatan (Helderberg College).

Syarat Kemasukan

 • Pemohon mesti mempunyai ijazah pertama dari universiti yang diiktiraf dengan purata minimum 3.0 gred (pada skala 4.0 mata) atau yang bersamaan. Pemohon yang GPA jatuh di bawah 3.0 akan dinilai dan ditawarkan kemasukan sementara dan dipantau untuk memastikan mereka mengekalkan IPK minimum 3.00 untuk dua semester pertama.
 • Di samping itu, pemohon perlu mempunyai pengalaman kerja pasca siswazah sekurang-kurangnya dua tahun.
 • Selain itu, pemohon dijangka meminta universiti dan / atau majikan mereka yang terdahulu untuk mengemukakan dua surat cadangan (kebolehan dan watak) secara langsung kepada Pejabat Kemasukan AUA.

Borang permohonan boleh dimuat turun dari laman web kami (www.aua.ac.ke), disiapkan dan dihantar ke Pejabat Pendaftar, Adventist University of Africa , Beg Persendirian 00503 Mbagathi, Nairobi - Kenya.

Kemasukan ke program MBA adalah sepenuhnya merit. Objektif kriteria kemasukan adalah untuk memilih individu yang telah menunjukkan komitmen mereka terhadap pertumbuhan peribadi dan profesional.

Program diajar dalam:
 • English
Tarikh Akhir Kemaskini Feb. 4, 2019
Kursus ini Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Start Date
Jan 2020
Duration
18 - 24 
Sambilan
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Jan 2020
Tarikh tutup permohonan

Jan 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date