Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA)

Umum

Penerangan Program

Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA)

46622_1.JPG

Ini adalah program dua tahun yang bertujuan untuk menyediakan pelajar untuk kerjaya dalam perniagaan dan bidang yang berkaitan. Pelajar disediakan dengan pendidikan pengurusan perniagaan yang luas yang mengambil kira kemahiran pengurusan yang diperlukan untuk melaksanakan sebagai profesional dalam persekitaran perniagaan global dinamik. Ia menggabungkan kepercayaan dan nilai-nilai Kristian, yang membolehkan para pelajar untuk mempelajari pengurus-pengurus penting kemahiran yang penting dan pemimpin organisasi perlu berjaya dalam pasaran global hari ini. Ia menggabungkan kajian pascasiswazah seni liberal Kristian dan pendidikan profesional.

Ia membiayai Kshs.75,000 ($ 750) tuisyen setiap semester.

Pengambilan adalah pada bulan Ogos / September, Disember / Januari dan April / Mei setiap tahun.

Mod penghantaran adalah:

  1. Penuh waktu
  2. Percutian (iaitu dua minggu setiap bulan April, Ogos dan Disember)
  3. Petang dan
  4. Sabtu

Keperluan itu adalah ijazah sarjana muda dengan sekurang-kurangnya Kelas 1 / Kelas 2 Kepujian (bahagian atas) atau bahagian bawah dengan 2 tahun kerja / pengalaman kementerian.

Program Sarjana Pentadbiran Perniagaan dengan perspektif global atau pemikiran di Africa International University yang akan mewujudkan keupayaan dalam pangkat pengurus di kalangan orang Kristian yang berpegang pada prinsip-prinsip Kristian, adalah secara etika dan moral yang teguh untuk menjadikan ancaman menjadi peluang; untuk memotivasi orang bukan sahaja untuk terus hidup, tetapi untuk mencapai kecemerlangan, untuk mengambil inovasi ke pasaran pada kadar yang lebih pantas; untuk beroperasi melalui penggunaan pasukan; dan memanfaatkan kepelbagaian dalam dan tanpa menggunakan hasil kerja penyelidikan semasa menyelesaikan masalah dalam persekitaran perniagaan global dinamik.

46621_7.JPG

Objektif program

Program ini direka untuk mereka yang ingin memajukan perniagaan secara akademik dan profesional. Matlamat program adalah:

  1. Untuk meningkatkan kemahiran dalam komunikasi perniagaan yang berkesan, penyelesaian masalah, pemikiran kritikal, membuat keputusan, komputer, dan kecekapan pengiraan.
  2. Untuk membangunkan konsep dan amalan Pengurusan Perakaunan, Kewangan, Pemasaran, dan Pengurusan Sumber Manusia secara teoritis dan teknikal serta keupayaan untuk menangani perkembangan masa depan dalam bidang ini. Ini akan membantu mereka memperoleh kecekapan untuk memahami fungsi perniagaan utama dan hubungan mereka.
  3. Untuk meningkatkan keyakinan diri dan keupayaan untuk menilai secara kritis isu-isu perniagaan dan pengurusan dan membangunkan penyelesaian dari perspektif etika, profesional serta akademik.
  4. Untuk membangunkan kemahiran kompetitif dan kecekapan pelajar melalui lampiran industri yang bermakna yang akan meningkatkan kebolehpasaran mereka.
  5. Untuk menyediakan pelajar untuk kemajuan untuk kerja ijazah tinggi dan penyelidikan dalam Perakaunan, Kewangan, Pentadbiran, Perbankan, Pemasaran, dan Pengurusan Sumber Manusia dan bidang perniagaan yang berkaitan.

46620_9.JPG

Syarat Kemasukan

Ijazah Sarjana dari mana-mana disiplin akademik.

Cara belajar

Kedua-dua sepenuh masa dan sambilan.

46625_10.JPG

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Africa International University is a chartered Christian university located in the serene environment of Karen, Nairobi, a strategic location, serene and conducive for learning. Africa International U ... Baca lebih lanjut

Africa International University is a chartered Christian university located in the serene environment of Karen, Nairobi, a strategic location, serene and conducive for learning. Africa International University currently trains students in Theology, Business, ICT, Psychology, Languages, Community Development, Linguistics Leadership and Education. Baca Ringkas