Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA)

Umum

Penerangan Program

Ekonomi global sentiasa berubah-ubah, menawarkan banyak peluang kerjaya. Anda ingin mengembangkan lagi, meningkatkan peluang spektrum anda dan bersedia untuk mengambil langkah seterusnya dalam kerjaya anda?

Sekali pandang

 • Ijazah Sarjana : Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA)
 • Tempoh pengajaran: MBA 12 bulan // MBA ditambah 18 bulan
 • Bahasa: English
 • Mulakan : September dan Januari
 • ECTS : MBA 90 // MBA plus 120
 • Ijazah dua kali : adalah mungkin dengan memanjangkan pengajian anda untuk semester lain di salah satu universiti rakan kongsi kami
 • Bidang Bidang Utama : MBA - Pengurusan // MBA plus - Spezialisierung dalam Pengurusan, Kewangan, Pengurusan Otomotif, Harta Tanah // atau semester di luar negara

Maklumat Penting

 • Pengajian Bahasa Inggeris
 • Pilihan darjah dua
 • Kemungkinan pengkhususan profesional
 • latihan bahasa intensif
 • Bimbingan individu
 • Rangkaian korporat yang cemerlang

Struktur Program

Program MBA di EBS menawarkan anda dua trek kajian yang menarik, selaras dengan keperluan individu dan kehendak kerjaya anda.

 • MBA : Program 12-bulan, menyediakan anda dalam masa yang sangat singkat untuk kedudukan kepimpinan, dengan pengetahuan pentadbiran perniagaan yang baik, kemahiran kepimpinan dan pengalaman antara budaya.
 • MBA plus : Program 18-bulan menawarkan anda peluang untuk menjadi pakar dalam bidang pilihan anda dan, selain itu, memberikan anda prospek yang sangat baik dalam pasaran pekerjaan Jerman. Sebagai alternatif, semester ketiga juga boleh dibelanjakan di luar negara untuk mengembangkan kecekapan antara budaya.
 • Opsyen Gelap Ganda : Program 24-bulan yang membolehkan anda memperoleh ijazah antarabangsa tambahan, seperti MBA atau ijazah Sarjana yang khusus. Memperluaskan pengajian anda dan memperoleh pengalaman dalam konteks antarabangsa untuk meluaskan prospek kerjaya anda di pasaran kerja global.

KEPERLUAN

 • Ijazah universiti atau setaraf
 • Pengalaman bekerja sekurang-kurangnya 3 tahun
 • Kemahiran berbahasa Inggeris yang sangat baik

Anda akan belajar di salah satu sekolah perniagaan teratas di seluruh dunia: EBS Universität kerap disenaraikan di kalangan universiti terkemuka.

Dunia berubah dengan cepat, kami akan mempersiapkan anda untuk ini: kami melengkapi anda dengan kemahiran dan kepakaran terperinci yang anda perlukan untuk mengambil tugas pengurusan dan tanggungjawab sosial dalam persekitaran yang sangat dinamik.

Anda belajar untuk melaksanakan dengan yakin dalam persekitaran digital: bahasa pengaturcaraan, analisis data profesional atau pengurusan maklumat, kami mengajar anda kemahiran digital yang sesuai yang anda perlukan untuk mengeksploitasi potensi dunia yang didigitalkan dan untuk memecahkan masalah baru.

Anda mendapat manfaat dua kali: Dengan program studi "International Dual Degree" anda mendapat dua darjah dari dua universiti terkenal. Sarjana Sains dari EBS dan ijazah dari universiti rakan kongsi yang anda hadiri dalam tiga semester terakhir.

Program pengajian lengkap anda adalah dalam bahasa Inggeris: Di EBS anda belajar di peringkat antarabangsa dan dalam persekitaran antarabangsa, maka semua ceramah dan peristiwa tentu saja dalam bahasa Inggeris.

Anda memperoleh pengetahuan praktikal dengan nilai tambah yang tulus: Dari awal program pengajian anda, anda akan mendapat manfaat daripada rangkaian rakan kongsi korporat kami yang sangat menarik. Kami menguruskan latihan dalam syarikat-syarikat seperti Accenture, BCG, BMW, Danone, Deloitte, Deutsche Bank, Ernst & Young, L'Oréal, Morgan Stanley, P & G, PWC dan lain-lain. Anda juga akan mendapat sokongan intensif pada permulaan kerjaya anda dari Pusat Khidmat Kerjaya kami dan juga akan berhubung dengan wakil korporat semasa pengajian anda.

Anda memperoleh pengalaman antarabangsa di beberapa universiti terbaik di seluruh dunia: anda menghabiskan tiga semester pertama di EBS dan menukar untuk tempoh pengajian yang tinggal kepada universiti rakan kongsi asing.

Anda mendapat manfaat daripada kualiti pembelajaran teratas: anda akan mencapai kejayaan pembelajaran yang optimum dalam kumpulan kecil dengan kaitan praktikal yang jelas dan banyak kajian kes. Program kejurulatihan kami yang unik dan kurikulum komprehensif untuk perkembangan keperibadian individu menjadikan anda lebih baik untuk kerjaya profesional anda.

Sebagai graduan EBS, anda mencapai gaji permulaan yang lebih tinggi: ijazah dari EBS menawarkan anda faedah kewangan dari permulaan kerjaya anda. Purata gaji permulaan graduan sarjana kami ialah 56,000 euro (Laporan Pekerjaan 2016).

Dengan program pengajian kami, anda sangat memerlukan pasaran pekerjaan: 85% daripada graduan menerima tawaran pekerjaan pertama mereka semasa pengajian mereka atau paling lambat 3 bulan selepas tamat pengajian (Laporan Pekerjaan 2016).

Tarikh Akhir Kemaskini Dis 2017

Latar Belakang Pusat Pengajian

Under the umbrella of the private, state-recognised EBS Universität für Wirtschaft und Recht you will find a programme portfolio that is unique across Germany consisting of Bachelors, Law, Masters and ... Baca lebih lanjut

Under the umbrella of the private, state-recognised EBS Universität für Wirtschaft und Recht you will find a programme portfolio that is unique across Germany consisting of Bachelors, Law, Masters and doctoral programmes as well as top-class executive education for working professionals. Our Business and Law School reap the benefit from their synergies, building a strong foundation for innovative research and continuing education activities of high practical relevance. Baca Ringkas