Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA)

Umum

Penerangan Program

Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA)

Program MBA di APU dijalankan sepenuhnya dalam bahasa Inggeris dalam persekitaran pembelajaran yang pelbagai budaya. Ia menawarkan asas yang kuat dalam teknik pengurusan yang mantap, kelas interaktif dengan fakulti dan rakan-rakan dari seluruh dunia serta peluang untuk penyelidikan dan latihan bebas di rangkaian lanjutan universiti dengan syarikat dan organisasi Jepun.

Akreditasi Antarabangsa

Sehingga Ogos 2016, Ritsumeikan Asia Pacific University adalah ahli akreditasi AACSB International - Persatuan untuk Sekolah-sekolah Sekolah Berasaskan Perniagaan ( href = "http://AACSB.edu/ )

Ritsumeikan Universiti Asia Pasifik adalah salah satu daripada tiga institusi di Jepun untuk mencapai akreditasi ini. Daripada institusi ini, kami hanya menawarkan satu kurikulum perniagaan sarjana dalam Bahasa Inggeris dan Jepun dan mempunyai satu-satunya program MBA Bahasa Inggeris yang diiktiraf AACSB di Jepun.

Bidang Pengkhususan

Perakaunan dan kewangan

Pengkhususan Perakaunan dan Kewangan (AF) membincangkan teori dan konsep kewangan korporat, kejuruteraan kewangan, institusi kewangan, dan perakaunan kewangan dan pengurusan. Ini memberikan pelajar kemahiran untuk memahami dan mentafsir maklumat kewangan dan perakaunan. Dengan pengetahuan dan peralatan yang lebih maju dalam bidang ini, pelajar akan dapat merumuskan strategi, sistem kawalan reka bentuk, dan menilai impak strategi korporat kepada pelbagai pihak berkepentingan.

Pemasaran dan Pengurusan

Pengkhususan Pemasaran dan Pengurusan (MM) memberi tumpuan kepada memahami dan mengurus dimensi manusia organisasi dan pasaran. Untuk organisasi perniagaan, beberapa pelakon yang paling penting ialah pengurus, pekerja, dan pelanggan. Keputusan dan tindakan mereka dipandu oleh pelbagai faktor, dari aspek yang sangat 'rasional' ke persepsi subjektif seperti emosi dan nilai-nilai moral. Fluks berterusan keadaan pasaran memerlukan adaptasi serta menyediakan peluang untuk mewujudkan pasaran baru dan nilai-nilai sosial. Pengkhususan ini menyediakan pelajar untuk membangunkan strategi pelbagai dimensi dan keupayaan mampan untuk organisasi untuk menangani persekitaran perniagaan yang berubah.

Pengurusan Inovasi dan Operasi

Pengkhususan Pengurusan Inovasi dan Operasi (IOM) memberi tumpuan kepada perancangan pengeluaran, pengurusan pengeluaran, pengurusan inventori, pengurusan kualiti, pengurusan rantaian bekalan dan kesan teknologi maklumat pada keseluruhan proses pengeluaran. Pelajar juga akan belajar untuk menguruskan pembangunan produk, inovasi dan keusahawanan dari perspektif teknologi. Pengkhususan ini juga membincangkan persoalan mengapa sesetengah komuniti lebih inovatif daripada yang lain.

Pengurusan Jepun

Pengkhususan Pengurusan Jepun (JM) memberi tumpuan kepada falsafah dan amalan syarikat-syarikat Jepun, yang membantu Jepun berjaya memproses. Syarikat-syarikat Jepun, dengan penekanan mereka terhadap kualiti, inovasi, dan perkhidmatan pelanggan, serta gaya pengurusan sumber manusia dan pentadbiran mereka yang unik, memberikan alternatif kepada syarikat-syarikat yang mengikuti model perniagaan Barat. Dalam pengkhususan ini, pelajar akan dapat menilai kedua-dua kejayaan dan kegagalan amalan pengurusan Jepun, yang memberikan asas kepada model pengurusan korporat baru di rantau Asia Pasifik.

Halaman Program

Sarjana: Sarjana Pentadbiran Perniagaan

Bahagian:

  • Perakaunan dan kewangan
  • Pemasaran dan Pengurusan
  • Pengurusan Inovasi dan Operasi
  • Pengurusan Jepun

Semester Enrolmen: April, September

Tempoh Program: 2 tahun

Pengambilan Tahunan: 40 orang pelajar

Jumlah Tuisyen: 3,800,000 JPY

Kelayakan

• Ijazah Sarjana Muda atau Ijazah Sarjana

• Sekurang-kurangnya 3 tahun pengalaman kerja sepenuh masa

• Bukti penguasaan bahasa Inggeris (hubungi kami untuk keperluan terperinci)

Beasiswa

APU menawarkan Biasiswa Pengurangan Tuisyen yang boleh dipohon melalui proses permohonan biasa. Semua pemohon boleh memohon biasiswa ini, dan mereka akan dimaklumkan sama ada mereka boleh menerima apa-apa pengurangan tuisyen dengan hasil akhir mereka. Pengurangan tuisyen berkisar dari 30%, 50%, 65%, 80%, dan 100%.

Anda juga boleh mempertimbangkan untuk menerapkan program biasiswa luaran yang lain melalui APU yang menyediakan biasiswa penuh untuk perbelanjaan tuisyen dan kehidupan.

Tempoh Permohonan untuk pendaftaran April 2021:

  • Biasiswa MEXT (SGU): 1 September 2020 - 23 September 2020
  • Permohonan Umum: 1 September 2020 - 21 Oktober 2020

Tempoh Permohonan untuk pendaftaran September 2021:

  • Biasiswa MEXT (Cadangan Universiti) dan MEXT (SGU): 1 September 2020 - 18 November 2020
  • Permohonan Umum: 1 September 2020 - 31 Mac 2021

WEBINAR (percuma):

Sila sertai kami untuk sesi maklumat dalam talian yang akan datang. Kami akan mengkaji program siswazah APU, proses permohonan dan peluang biasiswa. Anda boleh mendaftar di halaman berikut:

https://admissions.apu.ac.jp/graduate/about_apu/info_sessions/

Testimoni Alumni APU

Mohon sekarang

Tarikh Akhir Kemaskini May 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

With over 100 years of tradition and history, the Ritsumeikan Academy opened APU in April 2000 as Japan’s first genuinely international university. Our graduate schools welcome students into a fully E ... Baca lebih lanjut

With over 100 years of tradition and history, the Ritsumeikan Academy opened APU in April 2000 as Japan’s first genuinely international university. Our graduate schools welcome students into a fully English-based curriculum within a uniquely multicultural environment. The Graduate Schools at APU focus on Asia Pacific studies, with study options geared towards tackling the complex issues facing the societies and environments of the Asia Pacific region, as well as management, with a focus on the Japanese style of business and the dynamic world of international business. APU's Graduate Schools are fully accredited by the Japanese Ministry of Education, Culture, Sports, Science, and Technology (MEXT). Baca Ringkas
Beppu , Idar-Oberstein + 1 Lagi Kurang