Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA)

Umum

Penerangan Program

OUTLINE PROGRAM

MBU LUISS menggabungkan teori dan amalan bilik darjah dengan seminar tangan dan projek lapangan luar bilik darjah. Pelajar memperoleh pengetahuan yang mendalam mengenai bidang fungsinya kepimpinan dan pengurusan perniagaan serta kemahiran praktikal untuk meletakkan pembelajaran mereka berfungsi.

KELEBIHAN KUNCI UNTUK MEMILIH LUISS MBA

1 - Pengalaman pembelajaran MBA peribadi anda

Pembelajaran dan interaksi rakan sekerja melalui seminar, pertunjukan peranan, kajian kes, permainan perniagaan, dan projek menyampaikan pengalaman peribadi untuk MBA anda. Tambah di makmal khusus untuk kemahiran digital, keusahawanan dan komunikasi dan MBA anda disesuaikan untuk memastikan anda mencapai matlamat kursus anda.

2 - Dari Itali ke dunia anda

Disokong oleh konfederasi yang mewakili sektor korporat Itali, Confindustria, di mana sahaja anda melihat ada sambungan dari bilik darjah ke syarikat. Mendapat manfaat daripada rangkaian lebih daripada 2000 firma dan profesional yang berkelayakan tinggi yang mengembangkan pengalaman MBA melalui bengkel, persidangan, dan mesyuarat.

3 - Di tengah-tengah Rom, di puncak pendidikan perniagaan

Tidak ada tempat seperti Rom. Bandar ini adalah periuk budaya, pusat bersejarah yang disenaraikan oleh UNESCO sebagai Tapak Warisan Dunia. Rome menginspirasi pemikiran perniagaan baru. Dan sebagai sekolah perniagaan antarabangsa yang terakreditasi EQUIS, LUISS adalah sebahagian daripada sekumpulan hanya 1% dari sekolah-sekolah terkemuka di dunia, yang memastikan standard tertinggi untuk pendidikan anda.

4 - Kuasa kepelbagaian

Didorong oleh kepelbagaian dalam pengajaran dan pembelajaran, LUISS MBA menguasai pengalaman antarabangsa. Sebuah bilik darjah multikultural menghubungkan anda ke dunia, belajar dari pengalaman orang lain, melukis kemahiran mereka yang pelbagai dan merangkul pendekatan mereka untuk menyelesaikan masalah.

MBU LUISS menggabungkan teori dan amalan bilik darjah dengan seminar tangan dan projek lapangan luar bilik darjah. Pelajar memperoleh pengetahuan yang mendalam mengenai bidang fungsinya kepimpinan dan pengurusan perniagaan serta kemahiran praktikal untuk meletakkan pembelajaran mereka berfungsi.

Program ini dibahagikan kepada 5 istilah, dan pada akhir setiap istilah, pelajar dikehendaki mengambil ujian. Pelajar bermula dengan bidang disiplin teras. Mereka berakhir dengan memilih trek fungsional dan tumpuan industri untuk membangunkan kurikulum yang lebih fleksibel dan memberi fokus pada bidang minat tertentu. Program ini berakhir dengan projek Field.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

LUISS Business School, accredited by EQUIS, is the School of Business and Management of LUISS Guido Carli University and it is based in Rome (Italy). The School leads the development and the growth of ... Baca lebih lanjut

LUISS Business School, accredited by EQUIS, is the School of Business and Management of LUISS Guido Carli University and it is based in Rome (Italy). The School leads the development and the growth of individuals and companies. It trains talents that will be able to promote social and business growth within small and large institutions, combining entrepreneurial spirit to unconventional qualities: creativity, with the ability to challenge all difficulties. Whether your ambition lies in starting a business or changing a large organization, transforming your world or changing the world, LUISS Business School has the connections to your future. Baca Ringkas