Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA)

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Mengenai kursus ini

University of Gibraltar MBA adalah program pengurusan kontemporari dan kerjaya yang bertujuan untuk mencabar dan memberi inspirasi kepada anda. Sama ada anda sedang berusaha untuk meningkatkan prospek kerjaya anda atau menukar arahnya, MBA adalah kelayakan profesional elit yang akan memberikan anda kemahiran pengurusan perniagaan yang akan membezakan anda dari persaingan.

Saiz kelas kami yang lebih kecil bermakna anda akan bergabung dengan masyarakat profesional yang bercita-cita tinggi dan menikmati pengalaman yang lebih peribadi dengan akses yang lebih baik kepada tutor dan kakitangan.

The University of Gibraltar MBA adalah satu tahun sepenuh masa, atau dua tahun yang dipercepatkan separuh masa kursus yang akan bermula pada September 2019 di Sekolah Perniagaan Universiti.

Pada masa yang anda lulus, anda harus mempunyai kemahiran dan pengalaman untuk berjaya dalam peranan kepimpinan yang tinggi dan tekanan tinggi.

Struktur

Disampaikan oleh kakitangan pengajar pakar dan pakar industri, MBA sepenuh masa adalah kursus dipercepat satu tahun yang biasanya memerlukan komitmen enam minggu waktu kelas seminggu. Mod pengajaran paruh waktu direka untuk memenuhi keperluan kerjaya anda dan memerlukan komitmen waktu kelas 8 jam seminggu pada waktu malam dan hujung minggu. Jadual di bawah menggariskan pelan kajian biasa.

Tajuk tertakluk kepada perubahan. Pemasaan akan berbeza untuk mod separuh masa.

Semester Satu (September - Disember)

 • Perakaunan
 • Pengurusan pemasaran
 • Mengurus Teknologi Baru
 • Menguruskan Orang

Semester Dua (Januari - April)

 • Kepimpinan dan Perubahan Pengurusan
 • Kewangan Pengurusan
 • Undang-undang perniagaan
 • Membuat keputusan strategik

Semester Tiga (Mei - Ogos)

 • Projek Capstone *

* Pelajar boleh memilih projek yang mempunyai tumpuan umum atau fokus yang lebih khusus seperti Fintech, Teknologi Baru, atau Permainan.

Pengalaman pembelajaran yang unik

Berdasarkan Kampus Europa Point yang memenangi anugerah University of Gibraltar , anda akan mempunyai akses kepada sumber pembelajaran pakar termasuk bidang kajian terbuka dan teknologi canggih. Ini, digabungkan dengan kurikulum yang menggabungkan pendekatan teori kepada disiplin perniagaan dengan pengalaman praktikal, bermakna anda akan muncul dari kursus yang sedia untuk mengurus dalam dunia perniagaan.

Gibraltar menikmati ekonomi yang sangat pelbagai dan berkembang pesat dan merupakan ibu pejabat bagi banyak perniagaan global yang menawarkan peluang kepada anda untuk belajar dari yang terbaik dan mengakses rangkaian nasional dan antarabangsa berharga.

Kenapa pilih kursus ini?

 • Face to Face Learning: Anda akan mendapat manfaat daripada pendekatan pengajaran yang menempatkan anda di tengah-tengah pembelajaran dan memastikan pembelajaran adalah menyeronokkan.
 • Bukti Masa Depan: Anda akan mengkaji kurikulum yang relevan, berkesan dan, di atas semua, direka untuk memberi anda kemahiran yang diperlukan dalam dunia perniagaan esok.
 • Pekerjaan Selepas Belajar: Bagi pelajar antarabangsa, anda akan berpeluang tinggal dan bekerja di Gibraltar sehingga dua tahun selepas tamat pengajian anda.
 • Projek Capstone: Semasa semester satu dan dua, anda akan berpeluang untuk belajar dan mengamalkan lapan modul individu yang bertujuan meningkatkan kemahiran pengurusan perniagaan anda. Projek batu permata pada tahun terakhir anda adalah tugasan multifaset yang memberikan peluang yang unik untuk menerapkan semua kemahiran dan pengetahuan yang dipelajari di MBA.
 • Kualiti: Anda akan mendapat manfaat daripada pengajaran dan pembelajaran yang selari dengan piawaian penyediaan UK, tetapi mempunyai kelebihan pengaturan Mediterania dalam persekitaran perniagaan yang dinamis.
 • Pilihan Spesifik: Untuk projek batu permata anda, anda boleh memilih tumpuan umum atau memilih fokus yang lebih khusus seperti Fintech, Teknologi Baru, atau Permainan.

Profil Kemasukan

Biasanya, pemohon untuk MBA akan:

 • Mempunyai ijazah pertama yang baik yang dianugerahkan oleh universiti di UK atau di seberang laut.
 • Mempunyai pengalaman kerja terkini; kami menghargai kepelbagaian pengalaman dalam badan pelajar kami, oleh itu kami mengalu-alukan aplikasi dari siswazah baru-baru ini yang telah melaksanakan peletakan bermakna dan juga dengan semua peringkat pengalaman kerja. Kami lebih berminat dengan impak yang anda telah ada di tempat kerja anda daripada tempoh masa yang dibelanjakan.
 • Dapat berkomunikasi dengan berkesan secara bertulis, dalam perbincangan dan persembahan. Kemahiran IT asas, seperti pemprosesan perkataan, e-mel dan Internet dijangka.

Keperluan Bahasa Inggeris:

 • Jika bahasa Inggeris bukan bahasa pertama anda, anda memerlukan keputusan ujian IELTS keseluruhan sebanyak 6.5, termasuk minima 6.0 dalam semua sub ujian. Anugerah yang bersamaan akan dipertimbangkan (cth. Ujian Pearson Bahasa Inggeris, Sijil Bahasa Inggeris Lanjutan Cambridge, City

Tawaran berdasarkan gabungan kelayakan atau gred yang diramalkan, pernyataan dan rujukan peribadi pemohon.

Bayaran

 • Penuh waktu: £ 14,500
 • Antarabangsa (Bukan EU): £ 16,500

Yuran tertakluk kepada pengindeksan

Memohon

Permohonan untuk tahun akademik 2020/2021 akan dibuka pada Oktober 2019. Tarikh akhir permohonan Jun 2020 .

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Get ready to go further with the University of Gibraltar. Whatever you choose to study with us, you will get a more personal learning experience at a new kind of university. Our UK-aligned, industry- ... Baca lebih lanjut

Get ready to go further with the University of Gibraltar. Whatever you choose to study with us, you will get a more personal learning experience at a new kind of university. Our UK-aligned, industry-led courses ensure you’re getting the skills that employers are looking for, while our smaller class sizes give you the space to explore big ideas. Baca Ringkas