Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA)

Umum

Penerangan Program

United Business Institutes (UBI) ditubuhkan pada 4hb April, 1992, sebagai penubuhan bukan-keuntungan pendidikan tinggi. UBI telah diasaskan bersama oleh Encik Lucien van Dievoet dan Encik Francois d'Anethan yang bersama-sama membuat keputusan untuk memulakan Sekolah Perniagaan Bahasa Inggeris yang akan menggabungkan dimensi yang benar-benar antarabangsa dengan kurikulum perniagaan yang berkualiti tinggi. Mekanisme jaminan mutu universiti-universiti British selalu dilihat sebagai standar untuk pendidikan tinggi, dan oleh itu keputusan untuk pengesahan British dibuat, dan Universiti Inggris telah membuktikan program UBI sejak tahun 1998.

Sejak mengambil pelajar pertama pada Oktober 1992, UBI telah mencapai reputasi untuk program pengajaran yang berkualiti tinggi. Terletak di Brussels dan Luksemburg , UBI menawarkan peluang untuk belajar dalam bahasa Inggeris di negara yang bukan berbahasa Inggeris dan membolehkan para pelajar mendapat manfaat dari persekitaran antarabangsa, antarbudaya dan dinamis.

Resipi ini berjaya dilanjutkan untuk membuka kampus baru. UBI - Luxembourg dibuka pada tahun 2013 untuk mengendalikan kampus di Wiltz, Luxembourg. UBI - China dibuka pada 2018 di Shanghai (China).

Bilik-bilik kelas UBI telah direka dengan cermat untuk memberikan pengalaman antarabangsa yang luas kepada para pelajar. Mempunyai pelajar dan alumni dari lebih dari 50 negara di dunia, kami menganggap kepelbagaian dalam kelas kami sebagai kelebihan daya saing kami. Walaupun program ini direka untuk mencabar anda secara intelek dan secara peribadi dan memerlukan disiplin diri dan dedikasi, ia pada masa yang sama memberi ganjaran dan membolehkan anda memperoleh kemahiran, pengetahuan dan sikap yang akan membolehkan anda mengemudi dengan mudah dalam persekitaran yang pelbagai budaya.

MBA akan menjadi pengalaman yang mengubah hidup untuk anda secara positif. Kami, pasukan UBI, komited untuk menyediakan anda alat, sumber dan sokongan yang mungkin anda perlukan di jalan anda untuk kejayaan akademik dan profesional. Matlamat kami adalah untuk menyediakan anda pendidikan terbaik dalam perniagaan. Kami hanya boleh melakukannya dengan usaha dan cita-cita anda. Program antarabangsa dan profesional yang didorong oleh UBI , yang diajar dalam bahasa Inggeris, disahkan oleh Middlesex University London dan memenuhi syarat British yang paling ketat seperti yang ditetapkan oleh QAA (Badan Jaminan Kualiti untuk Pendidikan Tinggi - UK).

Sebagai pelajar UBI, anda kini menjadi sebahagian daripada program antarabangsa UBI yang dijamin berkualiti, yang diwujudkan dan disampaikan oleh profesional dan ahli akademik. Ambil kesempatan daripada peluang unik ini untuk memperluaskan lagi cakrawala anda.

Objektif khusus untuk MBA ialah pelajar akan meningkatkan keupayaan mereka untuk:

 • Meningkatkan dan mengembangkan pengalaman relevan yang berkaitan dengan perniagaan dan pengurusan.
 • Membangunkan keupayaan untuk memohon pengetahuan dan pengalaman terdahulu dan baru kepada isu perniagaan yang rumit dalam pelbagai konteks.
 • Sediakan pelajar untuk kepimpinan dan peranan transformasi dalam perniagaan.
 • Membangunkan pemikiran strategik, inovasi dan kemahiran keusahawanan.
 • Membangunkan pengetahuan, pada tahap yang lebih maju, organisasi, pengurusan mereka dan persekitaran di mana mereka beroperasi, dan menunjukkan perspektif yang luas mengenai pengurusan organisasi dan kesannya yang lebih luas kepada masyarakat dan alam sekitar.
 • Mengendalikan dan mengurus dalam persekitaran global dan pelbagai budaya.
 • Membangunkan kemahiran interpersonal dan kumpulan kerja.
 • Menggalakkan pembelajaran sepanjang hayat dan pembangunan peribadi.

Program sambilan MBA berlangsung pada waktu malam, Isnin hingga Jumaat, dari 18H hingga 21H. Program sepenuh masa MBA berlangsung pada waktu siang dan waktu malam. Program ini boleh diambil sebagai kursus sepenuh masa atau sambilan.

Program MBA sepenuh masa - 12 bulan

Bilangan modul teras: 10 (diajar dalam dua istilah 13 minggu).

Modul tambahan yang diperlukan: Projek Transformasi Perniagaan atau Disertasi.

Bilangan kelas setiap minggu: 5 (Isnin hingga Jumaat) selama 13 minggu x 2.

Kelas akhir minggu: Jika berkenaan.

Program MBA sambilan - 24 bulan

Bilangan modul teras: 10 (diajar dalam empat istilah 13 minggu).

Modul tambahan yang diperlukan: Projek Transformasi Perniagaan atau Disertasi.

Bilangan malam setiap minggu: 2 atau 3 (Isnin hingga Jumaat) selama 13 minggu x 4.

Masa: 6 petang hingga 9 malam (18H hingga 21H).

Kelas akhir minggu: Jika berkenaan.

Modul wajib dan pilihan

Anda mempunyai senarai 9 modul wajib yang anda ambil untuk memenuhi syarat untuk MBA dan senarai 4 modul pilihan yang boleh anda pilih. Bergantung kepada bilangan pelajar, modul pilihan akan ditawarkan jika jumlah pelajar yang mencukupi untuk mereka mendaftar .

Untuk mendapatkan ijazah MBA, anda perlu mendapatkan 90 kredit ECTS. Di bawah adalah senarai modul anda:

Modul: Kredit

 • Persekitaran Ekonomi Global 12
 • Pimpinan: orang, pasukan dan organisasi 12
 • Konsep dan Amalan Pemasaran 12
 • Keusahawanan, Teknologi dan Inovasi 12
 • Perakaunan Eksekutif untuk Membuat Keputusan 12
 • Kewangan dan Pasaran Modal untuk Pengurus Global 12
 • Perspektif Pengurusan Antarabangsa 12
 • Analisis data dan Pengurusan Operasi 12
 • Strategi dan Tadbir Urus Perniagaan Antarabangsa 12
 • Kursus pilihan 12
 • Projek / Disertasi Transformasi Perniagaan 60

Kursus pilihan

 • Lobi
 • Undang-undang Antarabangsa dan Eropah 12
 • Pengurusan Komunikasi Global 12
 • Kaedah Penyelidikan 12

Projek disertasi / Perniagaan transformasi

Disertasi / projek transformasi perniagaan adalah sebahagian utama MBA anda. Ia mempunyai 60 kredit ECTS dan merupakan bahagian penting dalam program anda. Anda boleh memilih projek praktikal, iaitu projek transformasi perniagaan, atau anda boleh mengambil lebih banyak topik akademik dalam bentuk disertasi. Sebagai sebahagian daripada modul ini, anda akan mengambil modul Penyelidikan kaedah yang ditawarkan setiap tahun. Untuk butiran lanjut, sila rujuk kepada naratif modul.

Perjalanan antarabangsa

Sebagai tambahan kepada teras dan modul pilihan anda, anda perlu mengambil perjalanan antarabangsa yang dianjurkan untuk anda oleh UBI selepas anda mengambil kebanyakan modul wajib. Perjalanan antarabangsa merupakan komponen penting dalam program MBA di United Business Institutes . Meneroka ekonomi dunia dinamik dengan fakulti berpengetahuan dan rakan-rakan pelajar memberikan anda pengalaman yang tidak dapat dilupakan dan memperkaya. Perjalanan kajian antarabangsa memberi tumpuan kepada komponen kompetitif, komersial, dan budaya di pasaran global. Butiran khusus perjalanan antarabangsa akan dikomunikasikan dalam waktu terdekat.

Dasar Kemasukan MBA

UBI berusaha untuk menerima hanya calon yang rekodnya menunjukkan bahawa mereka memiliki sifat yang diperlukan untuk mencapai kejayaan akademik dan siapa yang bersedia untuk menyertai program ini dengan semangat keterbukaan dan toleransi.

Syarat kemasukan

 • Borang permohonan yang lengkap . Borang ini boleh dimuat turun dari laman web kami (Hanya fail permohonan lengkap akan diproses).
 • Diploma sekolah menengah / sekolah menengah dengan transkrip akademik dan kelayakan akademik rasmi (menunjukkan nama modul dan gred).
 • Ijazah sarjana dari institusi yang diiktiraf atau pengalaman kerja pengurusan minimum lima tahun.
 • Pengalaman bekerja sekurang-kurangnya dua tahun akan dianggap sebagai aset.
 • Kemahiran bahasa Inggeris adalah penting (sila lihat di bawah 'Syarat Kemasukan Bahasa Inggeris' di bawah).
 • Dua surat cadangan.
 • Bukti identiti dalam bentuk salinan fotokopi sama ada pasport atau kad pengenalan kebangsaan.

Kemasukan Pindah

Pelajar MBA yang telah memperoleh kredit pada program ijazah universiti yang diiktiraf di tempat lain boleh memohon untuk Pemindahan Kredit. Rekod akademik dan transkrip rasmi yang mencukupi mesti menyokong semua permohonan tersebut. Permohonan yang berjaya bergantung pada persetujuan oleh Dekan dan Moderator Universiti Middlesex.

Pengambilan

UBI menawarkan dua pengambilan ke program sarjana MBA: satu pada bulan September (musim gugur) dan satu pada bulan Februari (musim bunga). Bagi pelajar MBA yang memulakan kajian pada musim luruh, September akan menandakan permulaan dan Ogos tahun berikutnya sebagai akhir tahun akademik (selepas penilaian akhir disertasi). Bagi pelajar yang memulakan pengajian pada musim bunga, Januari akan menandakan permulaan dan Februari tahun berikutnya pada akhir tahun akademik (selepas penilaian akhir disertasi).

Penajaan dan Biasiswa

Tersedia secara berkala untuk pelajar IPK yang tinggi. Biasiswa diberikan selepas tempoh pengajian pertama. Sila tanya terus.

Tarikh Akhir Kemaskini Nov 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

United Business Institutes (UBI) is a private, higher education institution in Brussels, Belgium, with affiliated campuses in Luxembourg and China. Since its founding in 1992 UBI is providing highest- ... Baca lebih lanjut

United Business Institutes (UBI) is a private, higher education institution in Brussels, Belgium, with affiliated campuses in Luxembourg and China. Since its founding in 1992 UBI is providing highest-quality British business education at the undergraduate, graduate and postgraduate levels. All UBI students study for and earn a globally recognized UK degree through UBI's partnership with Middlesex University, London (UK). Focusing on international management and the global economy, the school’s programmes combine real-world, professional issues with the latest in management thinking. Baca Ringkas