Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA)

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

United Business Institutes (UBI) ditubuhkan pada 4 April 1992, sebagai penubuhan pendidikan tinggi yang tidak untung. UBI diasaskan bersama oleh Mr Lucien van Dievoet dan Mr Francois d'Anethan yang bersama-sama memutuskan untuk berusaha memulakan Sekolah Perniagaan berbahasa Inggeris yang akan menggabungkan dimensi antarabangsa yang benar-benar dengan kurikulum perniagaan berkualiti tinggi. Mekanisme jaminan kualiti universiti Inggeris selalu dilihat sebagai standard untuk pengajian tinggi, dan oleh itu keputusan untuk pengesahan Inggeris dibuat, dan Universiti Inggeris telah mengesahkan program UBI sejak tahun 1998.

Sejak mengambil pelajar pertama pada bulan Oktober 1992, UBI telah mencapai reputasi untuk program pengajarannya yang berkualiti tinggi. Terletak di Brussels dan Luxembourg , UBI menawarkan peluang untuk belajar dalam bahasa Inggeris di negara yang tidak berbahasa Inggeris dan membolehkan pelajar mendapat manfaat dari persekitaran antarabangsa, antara budaya dan dinamik.

Resipi berjaya ini diperluaskan untuk membuka kampus baru. UBI - Luxembourg dibuka pada tahun 2013 untuk mengendalikan kampus di Wiltz, Luxembourg. UBI - China dibuka pada 2018 di Shanghai (China).

Bilik darjah UBI telah dibuat dengan teliti untuk memberikan pengalaman antarabangsa seluas-luasnya kepada para pelajar. Mempunyai pelajar dan alumni dari lebih 50 negara di dunia, kami menganggap kepelbagaian di kelas kami sebagai kelebihan daya saing kami. Walaupun program ini dirancang untuk mencabar anda secara intelektual dan peribadi dan memerlukan disiplin diri dan dedikasi, pada masa yang sama bermanfaat dan membolehkan anda memperoleh kemahiran, pengetahuan dan sikap yang membolehkan anda menavigasi dengan mudah dalam persekitaran berbilang budaya.

MBA akan menjadi pengalaman yang mengubah hidup untuk anda secara positif. Kami, pasukan UBI, komited untuk menyediakan anda alat, sumber dan sokongan yang mungkin anda perlukan di jalan anda untuk kejayaan akademik dan profesional. Matlamat kami adalah untuk menyediakan anda pendidikan terbaik dalam perniagaan. Kami hanya boleh melakukannya dengan usaha dan cita-cita anda. Program antarabangsa dan profesional yang didorong oleh UBI , yang diajar dalam bahasa Inggeris, disahkan oleh Middlesex University London dan memenuhi syarat British yang paling ketat seperti yang ditetapkan oleh QAA (Badan Jaminan Kualiti untuk Pendidikan Tinggi - UK).

Sebagai pelajar UBI, anda kini menjadi sebahagian daripada program antarabangsa UBI yang terjamin kualiti, yang dibuat dan disampaikan oleh para profesional dan akademik. Manfaatkan peluang unik ini untuk memperluas cakrawala anda.

Objektif khusus untuk MBA ialah pelajar akan meningkatkan keupayaan mereka untuk:

 • Meningkatkan dan mengembangkan pengalaman relevan yang berkaitan dengan perniagaan dan pengurusan.
 • Membangunkan keupayaan untuk memohon pengetahuan dan pengalaman terdahulu dan baru kepada isu perniagaan yang rumit dalam pelbagai konteks.
 • Sediakan pelajar untuk kepimpinan dan peranan transformasi dalam perniagaan.
 • Membangunkan pemikiran strategik, inovasi dan kemahiran keusahawanan.
 • Membangunkan pengetahuan, pada tahap yang lebih maju, organisasi, pengurusan mereka dan persekitaran di mana mereka beroperasi, dan menunjukkan perspektif yang luas mengenai pengurusan organisasi dan kesannya yang lebih luas kepada masyarakat dan alam sekitar.
 • Mengendalikan dan mengurus dalam persekitaran global dan pelbagai budaya.
 • Membangunkan kemahiran interpersonal dan kumpulan kerja.
 • Menggalakkan pembelajaran sepanjang hayat dan pembangunan peribadi.

Program Sambilan MBA berlangsung pada waktu petang, Isnin hingga Jumaat, dari jam 18h hingga 21h. Program MBA Sepenuh Masa berlaku pada waktu siang dan malam. Program ini boleh diambil sebagai kursus penuh atau separuh masa.

Program MBA sepenuh masa - 12 bulan

Bilangan modul teras: 10 (diajar dalam dua istilah 13 minggu).

Modul tambahan yang diperlukan: Projek Transformasi Perniagaan atau Disertasi.

Bilangan kelas setiap minggu: 5 (Isnin hingga Jumaat) selama 13 minggu x 2.

Kelas akhir minggu: Jika berkenaan.

Program MBA sambilan - 24 bulan

Bilangan modul teras: 10 (diajar dalam empat istilah 13 minggu).

Modul tambahan yang diperlukan: Projek Transformasi Perniagaan atau Disertasi.

Bilangan malam setiap minggu: 2 atau 3 (Isnin hingga Jumaat) selama 13 minggu x 4.

Masa: 6 petang hingga 9 malam (18h hingga 21h).

Kelas akhir minggu: Jika berkenaan.

Modul wajib dan pilihan

Anda mempunyai senarai 9 modul wajib yang anda ambil untuk memenuhi syarat untuk MBA dan senarai 4 modul pilihan yang boleh anda pilih. Bergantung kepada bilangan pelajar, modul pilihan akan ditawarkan jika jumlah pelajar yang mencukupi untuk mereka mendaftar .

Untuk mendapatkan ijazah MBA, anda perlu mendapatkan 90 kredit ECTS. Di bawah adalah senarai modul anda:

Modul: Kredit

 • Persekitaran Ekonomi Global 6
 • Pemimpin: Orang, Pasukan dan Organisasi 6
 • Konsep dan Amalan Pemasaran 6
 • Keusahawanan, Teknologi dan Inovasi 6
 • Perakaunan Eksekutif untuk Membuat Keputusan 6
 • Kewangan dan Pasaran Modal untuk Pengurus Global 6
 • Perspektif Pengurusan Antarabangsa 6
 • Analisis data dan Pengurusan Operasi 6
 • Strategi dan Tadbir Urus Perniagaan Antarabangsa 6
 • Kursus pilihan 6
 • Projek Transformasi Perniagaan / Disertasi 30

Kursus pilihan

 • Melobi & Rundingan 6
 • Undang-undang Antarabangsa dan Eropah 6
 • Pengurusan Komunikasi Global 6
 • Kaedah Penyelidikan 6

Projek disertasi / Perniagaan transformasi

Projek transformasi disertasi / perniagaan adalah bahagian utama MBA anda. Ia menanggung 60 kredit ECTS dan merupakan bahagian penting dalam program anda. Anda boleh memilih projek praktikal, iaitu projek transformasi perniagaan, atau anda boleh mengambil lebih banyak topik akademik dalam bentuk disertasi. Sebagai sebahagian daripada modul ini, anda akan mengambil modul kaedah Penyelidikan yang ditawarkan setiap tahun. Untuk keterangan lebih lanjut, sila rujuk naratif modul.

Perjalanan antarabangsa

Sebagai tambahan kepada modul teras dan pilihan anda, anda perlu melakukan perjalanan antarabangsa yang dianjurkan oleh UBI setelah anda mengambil sebahagian besar modul wajib. Perjalanan antarabangsa adalah komponen utama untuk program MBA di United Business Institutes . Meneroka ekonomi dunia yang dinamik dengan tenaga pengajar dan rakan pelajar yang berpengalaman memberikan anda pengalaman yang tidak dapat dilupakan dan memperkaya. Perjalanan belajar antarabangsa memberi tumpuan kepada komponen kompetitif, komersial, dan budaya di pasaran global. Maklumat terperinci perjalanan antarabangsa akan disesuaikan untuk setiap kelas dan disampaikan pada waktu belajar.

Dasar Kemasukan MBA

UBI berusaha untuk hanya menerima calon-calon yang catatannya menunjukkan bahawa mereka memiliki kualiti yang diperlukan untuk mencapai kejayaan akademik dan yang bersedia untuk mengikuti program ini dengan semangat keterbukaan dan toleransi.

Syarat kemasukan

 • Borang permohonan yang lengkap . Borang boleh diisi di laman web kami (Hanya fail permohonan yang lengkap akan diproses).
 • Diploma sekolah menengah / sekolah menengah dengan transkrip dan tambahan akademik rasmi (menunjukkan nama dan gred modul).
 • Ijazah sarjana dari institusi yang diiktiraf atau pengalaman kerja pengurusan minimum lima tahun.
 • Pengalaman bekerja sekurang-kurangnya dua tahun akan dianggap sebagai aset.
 • Kemahiran bahasa Inggeris adalah penting (sila lihat di bawah 'Syarat Kemasukan Bahasa Inggeris' di bawah).
 • Dua surat cadangan.
 • Bukti identiti dalam bentuk pasport atau kad pengenalan negara.

Kemasukan Pindah

Pelajar MBA yang telah memperoleh kredit pada program ijazah universiti yang diiktiraf di tempat lain boleh memohon untuk Pemindahan Kredit. Rekod akademik dan transkrip rasmi yang mencukupi mesti menyokong semua permohonan tersebut. Permohonan yang berjaya bergantung pada persetujuan oleh Dekan dan Moderator Universiti Middlesex.

Pengambilan

UBI menawarkan dua pengambilan program MBA: satu pada bulan September (musim luruh) dan satu lagi pada bulan Februari (musim bunga). Bagi pelajar MBA sepenuh masa yang memulakan pengajian pada musim luruh, September akan menandakan permulaan dan Ogos tahun berikutnya sebagai akhir tahun akademik (setelah penilaian akhir disertasi). Bagi pelajar yang memulakan pengajian pada musim bunga, Januari akan menandakan permulaan dan Februari tahun berikutnya sebagai akhir tahun akademik (setelah penilaian akhir disertasi).

Penajaan dan Biasiswa

Terdapat secara berkala untuk pelajar IPK tinggi. Biasiswa diberikan selepas pengajian pertama. Sila tanya terus.

Tarikh Akhir Kemaskini Apr. 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

United Business Institutes (UBI) is a private, higher education institution in Brussels, Belgium, with affiliated campuses in Luxembourg and China. Since its founding in 1992 UBI is providing highest- ... Baca lebih lanjut

United Business Institutes (UBI) is a private, higher education institution in Brussels, Belgium, with affiliated campuses in Luxembourg and China. Since its founding in 1992 UBI is providing highest-quality British business education at the undergraduate, graduate and postgraduate levels. All UBI students study for and earn a globally recognized UK degree through UBI's partnership with Middlesex University, London (UK). Focusing on international management and the global economy, the school’s programmes combine real-world, professional issues with the latest in management thinking. Baca Ringkas